Terase lipite de casa multisezoniere: Idei de amenajare
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Confortul și estetica sunt doar câteva aspecte importante de care trebuie să se țină cont atunci când se amenajează o terasă. În ultimii ani, tot mai mulți proprietari de case aleg varianta amenajării unei terase lipite de casă, o zonă superbă de relaxare și de petrecere a timpului liber, unde interiorul casei face cunoștință cu exteriorul.

Terasa ta trebuie să se îmbine armonios cu design-ul interiorului din casă, dar este foarte important în același timp ca acest spațiu să se plieze nevoilor tale, atât în sezonul cald cât și în sezonul rece. Luând în considerare concepte elementare la începutul procesului de amenajare, te vei putea asigura că terasa ta va conține toate componentele necesare pentru un spațiu plăcut, funcțional și elegant.

O terasă lipită de casă poate deveni o extensie a zonei de living sau a bucătăriei în exterior, un loc de savurat cafeaua sau de luat masa, de vizionat un film sau poate chiar biroul tău din aer liber. Posibilitățile sunt nelimitate, iar grație sistemelor moderne de închideri terase cu geamuri glisante din sticlă termoizolantă ce oferă confort termic și fonic sporit , te vei putea bucura de acest spațiu indiferent sezon și de condițiile meteo de afară.

Idei de amenajare a unei terase lipite de casă

Terase lipite de casă cu zonă de luat masa

terase lipite de casa
Terase lipite de casă – Zona de dining. Sursa: Pinterest

Mesele în aer liber sunt plăcute și ar trebui să fie savurate cât mai des posibil. Nu trebuie să ieși în oraș și să plătești prețuri exorbitante la restaurant atunci când îți poți crea propriul spațiu de luat masa în aer liber, chiar pe terasa ta. Un set de mobilier de grădină din lemn, câteva scaune confortabile și multă voie bună este tot ce ai nevoie.

Amenajarea unei zone de luat masa pe o terasă lipită de casă poate fi dusă la un alt nivel cu ajutorul unui detaliu important: un sistem modern de închidere terase cu geamuri glisante din gama GEMINI de la Rom Decor.

Cu ajutorul unei astfel de investiții, te vei putea bucura de noul tău spațiu pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile meteo. Principiul e foarte simplu, când vremea este frumoasă, te poți bucura de o terasă deschisă mulțumită sistemului modern cu geamuri glisante fără ramă, iar când temperatura exterioară sau condițiile meteo devin neprietenoase, terasa poate fi închisă complet iar tu poți să te bucuri liniștit de momente speciale în continuare.

Terase lipite de casă cu bucătărie în aer liber

terase lipite de casa 1
Terase lipite de casă – Bucătărie în aer liber. Sursa: Pinterest

Noul spațiu este aerisit, plin de lumină naturală de la ușile de sticlă care invită exteriorul înăuntru, creând astfel o legătura a casei cu grădina. Designul bucătăriei dispune de blaturi compozite și o serie de dulapuri înalte, o soluție practică ce oferă mai mult spațiu pentru depozitare.

Terase lipite de casă ca extensie de living

terase lipite de casa 2 1
Terase lipite de casă: Extensie de living

Amenajarea unei terase lipite de casă prin extinderea living-ului către exterior poate deveni cu ușurință noua ta locație preferată din casă. Indiferent că optezi pentru o zonă de lounge și entertainment, sau un simplu colț de lectură și relaxare cu acces către aer liber unde să te relaxezi după o zi de muncă, singurele repere în procesul de amenajare rămân nevoile tale. Important rămâne totuși păstrarea unei armonii stilistice în materie de mobilier între terasă și camera pe care aceasta o completează.

Pentru zona acoperită și protejată de sistemul de închidere terasă cu geamuri glisante recomandăm:

 • O canapea confortabilă
 • Un televizor
 • O masă și câteva scaune
 • Un șemineu

Pentru zona neacoperită, excelentă pentru acele zile superbe de vară:

 • Canapele de grădină cu perne confortabile / șezlonguri
 • Umbrelă de grădină
 • Grădină de flori și gazon

Terase lipite de casă cu zonă de fitness

terase lipite de casa
Terase lipite de casă – Gym la tine acasă. Sursa: tgescapes.co.uk

Poate ești una din acele persoane căruia îi place să facă sport și să fie activă, dar pur și simplu urăște toata ”logistica” necesară pentru a merge la o sală de sport. Drumul până la sală, agitația din vestiare sau aglomerația din zona de fitness, pot fi de domeniul trecutului în cazul în care te decizi să ”lucrezi de acasă” din punct de vedere sportiv, prin amenajarea unei terase lipite de casă dotată cu echipamente de fitness pentru toate nevoile tale.

Bonus – aer curat din abundență, grație locației unde ai ales să îți amenajezi zona de fitness.

Iar în cazul în care ai optat și pentru o închidere de terasă cu geamuri glisante precum GEMINI slide, Felicitări! Asta înseamnă automat că ai în plan să te menții sănătos și pe timp de iarnă, noua ta terasă gym nefiind limitată doar la sezonul cald.

Terase lipite de casă cu jacuzzi

terase lipite de casa 4
Terase lipite de casă: Jacuzzi . Sursa: Sunspaces.co.uk

Adăugarea unui jacuzzi pe terasă poate oferi ție și familiei tale o evadare binevenită și o sursă de relaxare potrivită pentru orice anotimp, iar cu amenajarea adecvată îți poate oferi și un spațiu suplimentar pentru divertisment acasă.

Echiparea terasei cu un sistem modern de închidere cu geamuri glisante îți permite să profiți la maximum de soare, ceea ce va face ca relaxarea în cada cu hidromasaj în lunile călduroase de vară să fie de două ori mai plăcută, în timp ce te protejează de vremea mai aspră, oferindu-ți în același timp oportunitatea de a te bucura cu adevărat de cada cu hidromasaj indiferent de vreme.

Terase lipite de casă cu piscină

terase lipite de casa 5
Terase lipite de casă – Piscină multisezonieră. Sursa: londonswimmingpools.com

Cu toții știm că înotul vine la pachet cu numeroase beneficii, printre care:

 • este cel mai complet sport, întrucât antrenează simultan aproape toate grupele de mușchi
 • ajută la ameliorarea problemelor legate de musculatură
 • reduce stresul
 • ajută să dormi mai bine

Avem o sugestie și pentru cei ce vor să profite de beneficiile de mai sus, dar vor să se bucure chiar din confortul casei lor. O piscină amenajată în cadrul unei terase dotate cu sistem de închidere cu geamuri glisante poate oferi toate aceste beneficii, și, foarte important, pe tot parcursul anului indiferent de vremea de afară.

Terase lipite de casă cu bar și cinema

terase lipite de casa 6
Terase lipite de casă – Cinema și bar în aer liber. Sursa: Pinterest

Dacă ești în căutarea unui loc unde să te aduni cu prietenii, să găzduiești o mică petrecere sau chiar să vizionezi un film în aer liber împreună cu familia ori prietenii, atunci această idee de terasă este pentru tine.

Pote dorești pur și simplu un televizor montat pe un perete și un sistem de sunet surround independent. Sau poate că preferințele și bugetul tău impun un sistem sofisticat complet integrat, cu ecran ascuns, sistem de proiecție și difuzoare și sisteme de control încorporate.

Indiferent de varianta aleasă, nu uita de posibilul disconfort pe care îl poți crea vecinilor. O posibilă rezolvare este să alegi o soluție de închidere a terasei cu sistem glisant tip GEMINI THERMO care oferă atât izolare termică, cât și fonică, grație geamurilor din sticlă termoizolantă.

De ce să alegi sistemele de închidere terasă cu geamuri glisante din gama GEMINI

Indiferent de modul în care vei alege să îți amenajezi terasa, un lucru este clar – e de preferat să te poți folosi de ea pe tot parcursul anului, fără a fi condiționat de temperatura sau condițiile meteo de afară.

Din păcate, când discutăm despre timp petrecut în aer liber pe terasa casei, clima din țara noastră nu este cea mai potrivită în sezonul rece. În această situație, sistemele moderne de închidere terasă de la Rom Decor pot face diferența.

Câteva beneficii oferite de astfel de sisteme:

 • Customizabile – sistemele se pot monta pe orice formă de terasă sau balcon (U,L etc)
 • Suprafață vitrată de până la 90%, cu panourile de sticlă de lățime până la 1.5m și înălțime de până la 3m
 • Geamurile sunt realizate din sticlă securizată cu grosime de până la 10mm sau 2 foi de sticlă termoizolantă cu grosime totală de 28mm
 • Rezistente la impact, vânt, ploaie și zgomot, oferind confort termic și fonic sporit
 • Sistem inteligent de drenare a apei, pentru evitarea infiltrațiilor și a condensului

Sperăm că ți-a plăcut articolul nostru! Poți afla mai multe informații despre sistemele de închidere terasă cu geamuri glisante GEMINI aici.

Dacă te gândești să achiziționezi un sistem din oferta noastră, atunci află că echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru terasa ta mult visată. Contacteaza-ne!

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (6 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă