Amenajarea bucătăriei de vară, un trend tot mai popular

Când vine vorba de spațiile exterioare ale casei, cum ar fi grădina sau terasa, se pot crea întotdeauna atât de multe combinații. Posibilitățile sunt infinite, dar există o tendință recentă care a stârnit mult interes când vorbim de spațiul exterior unei case, și anume amenajarea bucătăriei de vară în aer liber,

Bucătăriile în aer liber sunt un mod eficient, dar unic de a utiliza și de a maximiza potențialul oricărui spațiu deschis de care dispui. Acum, dacă te întrebi ce este mai exact o bucătărie în aer liber, conceptul este de la sine înțeles – o bucătărie în aer liber este un loc de gătit situat într-un spațiu deschis, cum ar fi o grădină sau o terasă.

Amenajarea bucatariei de vara. Sursa: onekindesign.com
Amenajarea bucatariei de vară, un trend tot mai popular. Sursa: onekindesign.com

Amenajarea bucătăriei de vară în aer liber necesită în mare parte aceleași dotări ca orice bucătărie de interior. De la chiuvetă și robinete, la spațiu de depozitare, cum ar fi dulapurile, o bucătărie în aer liber poate găzdui totul. Și, pentru că este amplasată în aer liber, aceasta poate prezenta și echipamente de gătit atipice care, în mod normal, nu ar fi întâlnite în cadrul unei bucătării interioare, cum ar fi un cuptor cu lemn pentru pizza sau chiar un grătar pe cărbune.

Există o mulțime de opțiuni din care poți alege atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei de vară în aer liber, iar costul final va fluctua semnificativ, în funcție de finisajele și echipamentele pe care le vei alege.

Care este cel mai bun loc pentru amenajarea bucătăriei de vară?

Atunci când începi amenajarea bucătăriei în aer liber, e important să ai în vedere o amplasare cât mai practică, dar și instalarea surselor de alimentare cu gaz, apă și electricitate. Vezi unde se află conductele de apă, gaz și electricitate și proiectează bucătăria în consecință.

De regulă, bucătăriile în aer liber sunt cel mai bine amplasate cât mai aproape de casă și întotdeauna pe o suprafață plană, cum ar fi terasa.

În plus, atunci când amplasezi grătarul, gândește-te la fluxul natural al vântului – asigură-te că fumul de la grătar va fi dus departe de zonele de luat masa și de living. De asemenea, ar trebui să te asiguri că zona bucătăriei este situată la o distanță sigură de uși și intrări pentru a ține traficul pietonal departe de potențialele incidente.

Complementează locația cu un spalier din lemn pentru grădină

Un spalier de grădină este, probabil, o completare interesantă, dar cu siguranță binevenită, pentru amenajarea bucătărie în aer liber.

Spalier din lemn pentru grădină
Spalier din lemn pentru grădină

În primul rând, structura va adăuga un fundal frumos spațiului tău de gătit, ceea ce înseamnă că nu te uiți doar la un zid de cărămidă sau la un gard vechi. Vopsește spalierul într-o nuanță frumoasă și îmbracă-l cu plante cățărătoare pentru un efect deosebit.

În al doilea rând, golurile dintr-un spalier sunt perfecte pentru agățarea ustensilelor, a tăblițelor de tocat și a altor obiecte esențiale într-o bucătărie. Ai putea chiar să agăți ghivece mici cu ierburi aromatice, astfel încât să le ai la îndemână pentru sesiunile intense de gătit ce urmează să aibă loc în noua ta bucătărie de vară.

Ce faci în caz de vreme nefavorabilă

În momentul în care planifici amenajarea bucătăriei de vară, trebuie să ai în vedere și condițiile meteo. Ideal ar fi ca bucătăria să aibă un acoperiș, sau o copertină, pentru ca eventualele ploi de vară să nu îți strice planurile, dar și pentru a proteja atât mobilierul cât și echipamentele pentru bucătărie.

Soluția modernă pentru aceste probleme este alegerea unui sistem de închidere terasă cu geamuri glisante din gama Gemini, un astfel de sistem oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de o terasă complet deschisă sau închisă, în funcție de condițiile meteo.

Zonă de dining pentru evenimente private
Amenajarea bucătăriei de vară cu zonă de dining

Iar dacă, spre exemplu, vei opta pentru varianta Gemini Thermo Protect cu 2 foi de sticlă termoizolantă cu grosime totală de pînă la 28 mm, atunci te vei putea bucura de bucătăria ta și iarna, datorită confortului termic sporit oferit de acest sistem modern.

Terasă închisă cu geamuri glisante Gemini
Terasă închisă cu geamuri glisante Gemini

Pentru mai multe detalii despre aceste sisteme poți să citești articolul nostru referitor la idei de amenajare a teraselor multi sezoniere aici.

Stație de gătit într-o singură piesă pentru bucătăria de vară

Stație de gătit într-o singură piesă. Sursa: buildsydney.com
Amenajarea Bucătăriei cu stație de gătit într-o singură piesă. Sursa: buildsydney.com

Pe piață există o ofertă destul de bogată în materie de mobilier, iar modele moderne au tot ce îți poți imagina, chiar mai mult, într-o singură piesă. Pentru a fi sigur că rezultatul final va fi exact ceea ce îți dorești, alege o variantă personalizată, sau dacă abilitățile îți permit, atunci fă-ți un design propriu.

Cu toate acestea, când vine vorba de montajul instalațiilor electrice sau de apă, îți recomandăm să apelezi la un profesionist, din motive de siguranță și evident pentru a evita eventualele neplăceri ce pot apărea ulterior.

Alege un stil de design rustic

Amenajarea bucătăriei de vară în stil rustic. Sursa: ladnydom.com
Amenajarea bucătăriei de vară în stil rustic. Sursa: ladnydom.com

Stilul rustic pentru amenajarea bucătăriei este o abordare fermecătoare pentru aceste spații. Elemente precum cuptoarele de pizza sau grătarele rustice din cărămidă vor adăuga un farmec aparte noului tău decor. Un mare avantaj al acestei idei este că, cu cât mai rudimentară amenajarea bucătăriei, cu atât mai bine, astfel să nu necesite o întreținere minuțioasă.

Cheia în acest sens este alegerea unui material care este 100% natural. Spre exemplu, piatra naturală poate fi expusă la intemperii și, după cum se știe, necesită foarte puțină întreținere – o simplă ștergere cu o cârpă umedă este suficientă.

Concluzie

Motivul pentru care bucătăriile de vară au devenit atât de populare se datorează inclusiv faptului că acestea măresc dimensiunea casei tale (și, în esență, cresc dimensiunea bucătăriei tale). Atunci când investești într-o bucătărie de vară, construiești un nou spațiu, un spațiu complet funcțional pentru a găti, a servi masa, a te juca și a te relaxa în casa ta, iar dacă ai ales și un sistem modern de închidere terasă, atunci te vei putea bucura de noul tău spațiu indiferent de condițiile meteo.

Dacă te gândești să achiziționezi un astfel de sistem din oferta noastră, atunci află că echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru terasa ta mult visată. Contacteaza-ne!

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă