Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Timp de mai mulți ani, locuințele cu două camere au dominat ofertele de pe piața imobiliară, indiferent că vorbim de un bloc vechi sau unul nou, dar studiile publicate de către Institutul Național de Statistică indică o ușoară scădere a acestei tendințe, dar și o ușoară creștere a cerinței de locuințe cu 4 sau 5 camere. Acest lucru indică o nevoie tot mai crescută de spațiu suplimentar în cazul locuințelor rezidențiale, în special în contextul în care tot mai multe persoane lucrează de acasă.

Ce sistem de inchidere balcon e potrivit pentru un apartament intr-un bloc vechi. Sursa: economica.net
Ce sistem de inchidere balcon e potrivit pentru un apartament intr-un bloc vechi. Sursa: economica.net

Chiar dacă locuința ta este într-un apartament situat într-un bloc vechi sau unul nou, există numeroase tehnici inteligente și moderne de optimizare a spațiului prin care poți câștiga spațiu suplimentar prețios.

Închiderea balconului cu un sistem modern de geamuri glisante este unul din cele mai bune exemple de soluții inteligente prin care poți optimiza spațiul din locuința ta, și implicit să câștigi câțiva metri pătrați extra pentru o zonă de relaxare, pentru birou, pentru joaca copiilor sau pur și simplu pentru depozitare.

Ce beneficii vin la pachet cu un balcon închis

Balcon într-un bloc vechi închis cu geamuri glisante
Balcon într-un bloc vechi închis cu geamuri glisante

Opțiunea de a apela la un sistem modern de închidere a balconului cu geamuri glisante oferă numeroase beneficii, printre care:

  • balconul devine un spațiu complet funcțional, ce poate fi utilizat pe tot parcursul anului indiferent de condițiile meteo de afară
  • câștigi spațiu suplimentar ce poate fi transformat într-o zonă pentru relaxare, birou sau pentru depozitare
  • balconul va fi protejat împotriva prafului, ploii și a altor intemperii
  • balconul va beneficia de un confort termic și fonic ridicat
  • balconul va acționa ca o barieră termică între cameră și exterior, astfel sporind eficiența energetică a locuinței tale
  • grație modului de funcționare a sistemului, te vei putea bucura în continuare de un balcon complet deschis pe timp de vară

Care este cea mai bună soluție pentru balconul unui apartament dintr-un bloc vechi

În general, când discutăm despre balcoanele apartamentelor dintr-un bloc vechi, acestea nu sunt foarte generoase din punct de vedere al dimensiunilor. Acest lucru nu înseamnă neapărat ca închiderea balconului nu mai este o soluție pentru aceste balcoane, ci pur și simplu faptul că trebuie avute în vedere atât spațiul disponibil cât și destinația finală a acestuia.

Balcon într-un bloc vechi, închis cu geamuri glisante Gemini Slide
Balcon într-un bloc vechi, închis cu geamuri glisante Gemini Slide

Spre exemplu, pentru un balcon mic de tip loggie dintr-un bloc vechi sau nou, varianta cea mai potrivită ar putea fi sistemul de închidere balcoane cu geamuri glisante Gemini Slide. Acest sistem este o soluție modernă, elegantă și discretă ce incorporează perii de etanșare și garnituri ascunse și asigură un grad superior de izolare la intemperii (praf, vânt, ploaie etc). Grație modului de funcționare prin care panourile din sticlă rămân paralele cu șina de glisare, această soluție nu necesită spațiu extra de depozitare a panourilor în momentul în care balconul este complet deschis.

Sistemul poate fi montat atât pe un prag cu baza joasă, cât și înaltă, oferind astfel flexibilitatea adaptării oricărui tip de spațiu, indiferent că vorbim de un balcon dintr-un bloc vechi sau unul nou. Astfel te vei putea bucura de un balcon închis cu o vedere panoramică neobstrucționată grație geamurilor glisante fără profile verticale, ce sunt acționate prin rabatare telescopică, toate acestea fără a ocupa spațiu suplimentar din suprafața balconului.

În cazul în care locuința ta dintr-un bloc vechi beneficiează de un balcon de dimensiuni mai mari, atunci oricare dintre soluțiile noastre se vor potrivi pentru proiectul tău, indiferent că vorbim de Gemini Slide, Gemini Confort sau Gemini Thermo Protect.

WhatsApp Image 2022 02 08 at 13.37.34 copy 2
Balcon într-un bloc vechi închis cu geamuri glisante Gemini Confort

Sistemul Gemini Confort este soluția ideală pentru balcoanele de dimensiuni mai mari, în colțuri, cu forme unghiulare sau arcadă. Deschiderea geamurilor se realizează prin culisarea panourilor pe șină. Panourile rămân în lateral, paralele cu șina în momentul în care balconul este complet deschis, oferindu-ți astfel posibilitatea de a te bucura de un balcon complet deschis fără profile verticale care să obtureze vederea.

Dacă balconul tău necesită un confort termic superior, atunci cea mai bună variantă este Gemini Thermo Protect, grație panourilor duble din sticlă termoizolantă cu grosime totală de 28 mm, ce oferă un control energetic de 5 ori mai mare decât sistemul Gemini Confort.

Concluzie

Indiferent că locuiești într-un bloc vechi sau unul nou, balconul tău poate fi mai mult decât un simplu spațiu de depozitare, fără protecție împotriva intermperiilor și cu un grad de eficiență energetică extrem de scăzută. Alege unul dintre sistemele Gemini pentru închidere balcoane de la Rom Decor pentru proiectul tău. Dacă ești interesat și vrei să afli mai multe despre beneficii precum și alte detalii despre toata gama de soluții moderne Gemini pentru sisteme de închidere balcon, atunci te invităm să ne contactezi chiar astăzi.

Experții noștri sunt bucuroși să te consilieze cu privire la proiectul tău de închidere balcon, îi poți contacta AICI.

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

4.3/5 - (6 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă