Cea mai buna usa glisanta? 3 aspecte importante | Rom Decor
Categorie: usi din sticla, usi interior Etichete: , , , ,

În ultimii ani, ușile glisante au devenit din ce în ce mai populare atât în cazul locuințelor rezidențiale cât și în cazul clădirilor comerciale. Cele mai frecvente tipuri de uși glisante sunt ușa glisantă din sticlă securizată și ușa glisantă din lemn.

Atunci când încerci să te decizi ce ușă glisantă ar fi cea mai potrivită pentru casa ta, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a lua decizia finală. Dacă dorești o senzație de spațiu deschis atunci o ușă glisantă din sticlă ar putea funcționa cel mai bine pentru tine, deoarece oferă mai multă vizibilitate decât orice alte tipuri de uși de interior.

Alegerea referitoare la ușă glisantă cea mai potrivită pentru casa ta va depinde de rezultatul pe care vrei să-l obții la final.

Ce este o ușă glisantă

Un sistem de uși glisante utilizează un sistem de șine pentru a crea unul sau mai multe panouri care “alunecă” față de perete sau un panou față de celălalt. Există și varianta unei uși care culisează într-o casetă din perete, fiind practic ascunsă în interiorul acestuia în momentul în care ușa este deschisă. Mișcarea de alunecare este cel mai frecvent realizată prin utilizarea unui set de role care sunt montate în fiecare parte a cadrului ușii.

În cele mai multe situații, aceste role vor fi așezate deasupra punctului de pivot inferior și vor asigura un mic spațiu între role și podea. În cazul acestor role pot fi folosite materiale diferite, fiecare tip oferind un anumit grad de durabilitate și ușurință de instalare în ceea ce privește mecanismul de funcționare.

Rom Decor recomandă rolele din oțel inoxidabil sau din teflon, ideale pentru a asigura fiabilitate maximă chiar și la utilizări multiple, precum și o culisare ușoară, silențioasă. 

În componența sistemului de culisare mai intră și: șina/bara de culisare, opritorii mecanici laterali și amortizoarele Soft Close (opțional) pentru închiderea/deschiderea silențioasă a ușii. Șina de culisare poate fi montată direct pe tavan sau pe perete. În multe cazuri, aceasta este prevăzută cu o mască din aluminiu, elegantă și modernă, pentru a se încadra armonios în design-ul interior al camerei.

Trebuie însă să ții cont de dimensiunile golului de ușă și să te consulți cu un specialist în domeniu pentru a găsi cea mai bună variantă de ușă culisantă, mai ales din punct de vedere tehnic.

Dacă golul de ușă este generos, se pot folosi mai multe panouri (în combinația fixe – mobile). Dar ține cont și de faptul că șina de culisare suportă o anumită greutate a foii de ușă, în funcție de materialul din care este realizată această șină. De regulă, o șină de culisare suportă o greutate maximă de 80 kg, dar sunt și modele care permit o greutate a foii de ușă de până la 120 kg.

Principalul avantaj al unei uși glisante din sticlă față de o ușă cu balamale obișnuită este capacitatea de a permite pătrunderea unei cantități mai mari de lumină într-o încăpere, deoarece se poate deschide complet. Pe de altă parte, ușa glisantă din sticlă oferă și senzația de spațiozitate, prin culisarea panoului pe lângă perete.

Spre exemplu, o ușă glisantă pentru balcon este o alegere ideală mai ales dacă ai o priveliște superbă care te încarcă pozitiv în fiecare dimineață.

usa glisanta de sticla pe balcon
Sursa: fotocasa.es

Dacă balconul sau terasa lociunței tale vine la pachet cu o priveliște de invidiat, atunci e foarte posibil să-ți stârnească curiozitatea și alte proiecte care să pună în valoare acest element. Am discutat într-un articol anterior despre cum ne putem bucura la maxim de balconul sau terasa noastră indiferent de anotimp. Dacă vrei să afli mai multe detalii, poți citi articolul aici.

În momentul când mergem pe o variantă de uși culisante, este recomandat să alegem cu atenție producătorul și distribuitorul cu care vom lucra, fiind de preferat un partener cu experiență care să ofere un pachet complet de servicii și care include atât montajul, cât și garanție pentru produse.

Motivul este că ușile glisante sunt mai complexe decât ușile cu balamale obișnuite dacă nu sunt instalate corespunzător. Spre exemplu, Rom Decor oferă pe lângă servicii de consiliere, măsurători și montaj chiar și o garanție extinsă pentru gama de uși interior Porta Doors de 5 ani.

Atunci când te decizi ce tip de ușă ar fi cel mai potrivit pentru locuința ta, există câteva lucruri importante de luat în considerare înainte de a lua decizia finală. 

Ușă glisantă sau ușă batantă

Primul lucru pe care trebuie decis este dacă locuința ta necesită o ușă glisantă sau o ușă batantă. Atunci când vorbim despre un apartament mic, ușile glisante pot fi soluția câștigătoare deoarece pot fi culisate atunci când nu sunt folosite. Ușile batante necesită, de asemenea, mai mult spațiu pentru a fi deschise.

usa glisanta de lem ascunsa in perete 1
Un model de ușă glisantă încastrată în perete care te poate ajuta să profiți la maxim de spațiul locuinței tale

Dacă discutăm de un apartament fără limitări când vine vorba de spațiu, atunci oricare dintre cele două tipuri de uși ar funcționa la fel de bine.

Ce tip de ușă glisantă ți se potrivește

Un alt lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când decizi ce ușă glisantă este potrivită pentru locuința ta este modul în care aceasta va fi montată. Există multiple posibilități de montaj pentru acest sistem. Ușile culisante cu șine discrete de aluminiu sau oțel inoxidabil modern pot fi montate oriunde este necesar și pot fi folosite ca un separator.

usa glisanta porta door lemn
O ușă glisantă Porta din lemn

Spre exemplu, varianta de uși glisante încastrate în perete este o alegere din ce în ce mai populară. Spre deosebire de modelele de uși glisante pe lângă perete, ușile glisante încastrate în perete se montează direct în perete, creând astfel o linie discretă între perete și ușa în sine. Ușile glisante încastrate în perete sunt o variantă excelentă pentru că adaugă un aspect elegant și modern dormitorului sau sufrageriei tale. 

Ce design poți alege

Al treilea lucru de care trebuie să țineți cont atunci când decideți ce tip de ușă ar fi cel mai potrivit pentru locuința ta este designul ușii. Cel mai bine este să alegi un design simplu, cum ar fi o ușă glisantă, cu un singur panou, o variantă eficientă și atractivă din punct de vedere estetic.

usa glisanta lem porta png
Ușă glisantă pe lângă perete Porta Doors

Ușile din lemn arată frumos în casele contemporane sau tradiționale, așa că și acestea pot fi o variantă bună. Trebuie menționat faptul că sistemele de culisare oferite de Rom Decor sunt compatibile cu toate modelele de uși interior Porta Doors, oferind astfel o gamă variată de uși culisante din lemn. 

Dacă una din cele mai importante caracteristici este cantitatea de lumină din casă atunci o ușă glisantă din sticlă poate fi cea mai bună soluție pentru tine. Aceste uși oferă mai multă vizibilitate decât alte tipuri de uși, așa că sunt excelente pentru a adăuga mai multă lumină în camera de zi sau în dormitor.

usa glisanta de sticla
Ușă glisantă din sticlă

De asemenea, există posibilitatea de a opta pentru diferite tipuri de sticlă precum sticlă transparentă, sticlă colorată în masă, sticla cu diverse modele de sablare, sticlă laminată sau chiar sticlă printată ceramic.

Concluzie

Există o varietate de modele din care să alegi când vine vorba de uși glisante. Întrebarea este care criteriu este mai important: estetica sau funcționalitatea? După îți rămâne de identificat doar care model se potrivește cel mai bine gustului tău.

Dacă ești în căutare de uși glisante din lemn sau din sticlă pentru locuința ta, echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru nevoile tale. Contacteaza-ne!

Suntem și pe Facebook ! Pentru a fii la curent cu noutăți despre produsele Rom Decor, nu uita să dai un like paginii noastre aici.

4.8/5 - (15 votes)

Distribuie acest articol


You've just added this product to the cart:

Sună acum
Solicită ofertă