Cum amenajezi un balcon mic tip loggie? | Rom Decor
Categorie: amenajari interioare, inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Cunoaștem cu toții sentimentul de a dori să ne bucurăm de aer liber din confortul propriei locuințe, dar în același timp să ne simțim închiși pentru că nu avem prea mult spațiu la dispoziție. Dacă locuința ta dispune de un balcon mic, s-ar putea să ai convingerea că opțiunile tale pentru decor și mobilier sunt oarecum limitate. Dar, cu puțină creativitate, poți transforma balconul tău mic într-un spațiu elegant și funcțional. Iată câteva sfaturi despre cum să maximizați spațiul dintr-un balcon mic.

balcon mic loggie 1
Loc de relaxare amenajat pe un balcon mic

În primul rând, trebuie să ai în vedere destinația finală a balconului tău. Vrei ca acesta să fie un loc de relaxare și să te bucuri de aerul proaspăt? Sau mai degrabă un colț de joacă pentru copii, un colț verde cu plante sau pur și simplu un spațiu de depozitare? Odată ce ai stabilit cum vrei să-ți folosești balconul, poți începe să-ți planifici mobilierul și decorul în consecință.

În continuare vom analiza câțiva pași simpli prin care poți organiza un balcon mic tip loggie.

Ce este un loggie?

Logiile sunt parte integrantă a arhitecturii clasice pentru locuințele din țările sudice. Integrate în structura unei case, aceste refugii sunt înconjurate de ziduri pe trei laturi. Ele oferă protecție împotriva soarelui, a vântului și a ploii. Logiile pot fi în general proiectate în orice dimensiune. Partea orientată spre exterior poate fi proiectată cu o balustradă, cu sticlă sau cu o combinație a celor două elemente.

În timp ce logiile oferă o bună protecție împotriva ochilor curioși și a vremii capricioase datorită orientării lor spre interior, un balcon este expus intemperiilor, acesta fiind în general un spațiu deschis..

Amenajarea unui balcon mic tip loggie: Alege destinația finală a balconului

În primul rând, analizează pentru ce vei folosi balconul. Dacă intenționezi să-l folosești pentru divertisment, atunci vei dori să te asiguri că există suficient spațiu atât pentru mobilier, cât și pentru mișcare. Cheia în acest caz va fi utilizarea pieselor de mobilier pliabile.

Dacă intenția este să amenajezi un refugiu mai privat, atunci e important să te asiguri că există suficient spațiu pentru mobilier confortabil, dar și posibilitatea de a crea intimitatea necesară.

Relaxare pe un balcon mic
Relaxare pe un balcon mic

De asemenea, trebuie să ții cont de cantitatea de lumină pe care o primește balconul în mod natural. Dacă vrei să folosești balconul pentru un colț de lectură sau pentru a te relaxa, atunci ar trebui să te asiguri că acesta primește suficientă lumină naturală.

În cazul în care vrei să-l folosești ca și zonă de relaxare sau de servit cafeaua, atunci este recomandat să te asiguri că are balconul beneficiază și de puțină umbră.

Pregătește cu atenție amenajarea balconului

Odată ce ai stabilit pentru ce vei folosi balconul, poți începe să planifici amenajarea acestuia. Atunci când plănuiești amenajarea unui balcon mic, asigură-te că iei în considerare următoarele aspecte:

  • Dimensiunea spațiului
  • Cantitatea de lumină naturală pe care o primește spațiul
  • Mobilierul pe care îl veți folosi
  • Cantitatea de umbra necesară
  • Confortul termic, fonic, dar și protecția împotriva prafului și a altor intemperii

Toate aceste caracteristici sunt extrem de importante, întrucât ele vor avea un impact major asupra rezultatului final. Cu toate acestea, dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție stă în centrul proiectului pentru amenajarea unui balcon mic, întrucât mobilierul, dar și alte accesorii vor fi alese în funcție de spațiul de care dispui.

Odată ce ai decis destinația finală a balconului și ai efectuat măsurătorile necesare, poți începe să planifici amenajarea acestuia.

Zonă de luat masa pe un balcon mic
Zonă de luat masa pe un balcon mic

Dacă înclini mai mult spre amenajarea unui spațiu privat pentru relaxare, este bine să ai în vedere atât spațiul necesar pentru un mobilier cât mai confortabil, dar și amenajarea necesară pentru a oferi balconului puțină umbră cât și un sentiment de intimitate.

Alege mobilierul adecvat pentru optimizarea spațiului

Cu siguranță, cheia amenajării unui balcon mic constă în utilizarea spațiului disponibil într-un mod inteligent prin tehnici de optimizare a acestuia.

O metodă de utilizată este folosirea culorilor deschise atunci când alegi mobilierul și vopseaua pentru pereți. Culorile închise tind să facă un spațiu să pară mai mic, în timp ce culorile deschise creează un efect vizual de spațiu mai mare.

În plus, încearcă să eviți supraaglomerarea balconului cu prea multe piese de mobilier. În schimb, Încearcă să folosești câteva piese care pot servi mai multor scopuri, spre exemplu, o masă mică care poate fi folosită și ca spațiu de depozitare.

Ca alternativă, poți să alegi o masă mică pliabilă pentru când vrei să servești masa, Sau poate chiar pentru a lucra, Iar în momentul în care ai terminat o poți plia și depozita lângă perete. Aceeași variantă poate fi aleasă și în momentul cât discutăm despre scaune, care în momentul în care nu mai ai nevoie de ele le poți plia și depozita lângă perete.

Utilizarea spațiului vertical. Sursa: mydomaine.com
Utilizarea spațiului vertical pe un balcon mic. Sursa: mydomaine.com

Un alt secret când vine vorba de optimizarea spațiului constă în folosirea spațiului vertical. În această situație, poți alege să montezi rafturi verticale unde poți depozita diverse obiecte mici necesare, sau poate chiar câteva ghiveciuri cu flori. Utilizarea spațiului pe verticală ajută încăperea să devină mai deschisă și mai primitoare.

Oferă balconului tău confort termic, fonic, dar și rezistență la praf sau alte intemperii

Balconul este un spațiu excelent unde poți petrece timp în aer liber din confortul propriei locuințe. Din păcate, un balcon deschis vine la pachet cu câteva minusuri, cum ar fi:

  • Lipsa protecției împotriva vântului, ploii, prafului etc
  • Lipsa confortului termic
  • Lipsa confortului Fonic
  • Sezonalitate limitată
  • Eficiență energetică scăzută

Toate aceste probleme pot fi rezolvate printr-o amenajare adecvată a balconului cu ajutorul unui sistem modern de închidere a balconului cu geamuri glisante.

Balcoane închise cu geamuri glisante GEMINI de la Rom Decor
Balcoane închise cu geamuri glisante GEMINI de la Rom Decor

Alegerea unui sistem modern de închidere balcon cu geamuri glisante din gama GEMINI te ajută să te bucuri de un balcon multi sezonier, complet deschis pe timp de vară și complet închis pe timp de iarnă, și care vine la pachet cu un confort termic și fonic ridicat, protecție împotriva intemperiilor, dar și o vedere panoramică grație suprafeței vitrate de până la 90% fără rame.

În momentul în care discutăm despre spații limitate, cum ar fi un balcon mic, trebuie avut în vedere sistemul glisant de închidere care se pretează cel mai bine pentru astfel de locații. În cazul unui balcon mic tip loggie, cele mai potrivite sisteme sunt Gemini Slide sau Thermo Protect.

Balconul tip loggie este de regulă mai umbros și călduros, grație protecției oferite de pereții locuinței. Prin urmare, panourile Gemini Slide montate pe toata înălțimea balconului oferă luminozitatea necesară, senzația de spațiu mai mare dar și o vedere panoramică neobturată de vreun profil vertical.

Poți găsi mai multe detalii despre aceste sisteme moderne citind articolul nostru despre soluțiile de închidere balcon cu geamuri glisante AICI.

Promoția verii pentru toată gama Gemini

Există și o super promoție în desfășurare în momentul de față până pe data de 1 august 2022. Comandă orice sistem de închideri terase sau balcoane din gama Gemini de minim 10.000 lei până pe data menționată mai sus și primești garantat voucher eMAG cadou în valoare de 1000 lei din partea Rom Decor.

Concluzie

Indiferent de destinația finală a balconului tău, există multiple modalități de a optimiza spațiul și de a-ți transforma viziunea în realitate. Cu puțină creativitate, poți transforma chiar și un balcon mic într-un spațiu elegant, funcțional și primitor.

Dacă ești interesat și vrei să afli mai multe despre beneficii precum și alte detalii despre oferta noastră pentru închidere balcon, atunci te invităm să ne contactezi. Experții noștri sunt bucuroși să te consilieze cu privire la proiectul tău de închidere balcon, așă că îi poți nu mai sta pe gânduri, contactează-i chiar astăzi.

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă