De ce sa alegi o cabina de dus cu paravan din sticla sablata
Categorie: cabine de dus Etichete: , ,

Sticla este un material elegant care are capacitatea de a transforma complet orice încăpere, iar baia este un spațiu ce nu face excepție de la regulă. O baie aparent monotonă sau plictisitoare poate fi remodelată instantaneu prin adăugarea unor elemente precum o cabină de duș cu paravan din sticlă sablată și uși glisante sau un duș tip walk in cu paravan din sticlă sablată.

Fie că vorbim de un upgrade sau de amenajarea unei băi într-o locuință nouă, elementele ce conțin un paravan din sticlă sunt un must-have în baia ta.

În acest articol vom explora una din cele mai populare soluții pentru amenajarea unei băi moderne, și anume o cabină de duș cu paravan din sticlă sablată. Acest element poate aduce în baia ta un nou nivel de rafinament și un aspect elegant sporit.

Ce este de fapt sticla sablată?

Sticla sablată, sau sticla mată, este de fapt un panou de sticlă care a trecut printr-un proces de sablare sau gravură cu acid. Procesul de sablare implică tratarea panourilor de sticlă cu nisip, pietre sau alte materiale la viteze și presiuni ridicate. Scopul proceselor de tratare al sticlei este de a obține o sticlă parțial obscură, fără a bloca complet trecerea luminii.

Și totuși care sunt argumentele care să te facă să alegi o cabină de duș cu paravan din sticlă sablată?

Argumentele principale care să te facă să alegi o cabină de duș cu paravan din sticlă sablată pentru baia ta

Intimitatea, un argument puternic

Un beneficiu important al unei cabine de duș cu paravan din sticlă sablată este capacitatea de a oferi intimitatea necesară, dar fără a bloca total fluxul luminii. În timp ce sticla clară oferă mult mai multă lumină și o deschidere a unei încăperi care este, în general, foarte dorită în diferite zone ale casei, uneori baia nu este cel mai bun loc pentru transparență maximă.

Paravan Dus Sticla Sablata
Paravan Dus Sticla Sablata

Cu o vedere clară în interiorul dușului, este posibil ca să nu te simți complet în largul tău în propria baie. Baia trebuie să fie locul în care te poți relaxa după o zi lungă în timp ce te bucuri de un duș fierbinte.

Atunci când optezi pentru o cabină de duș cu paravan din sticlă sablată pentru baia ta, vei avea în continuare acea senzație de modernitate oferită de o ușă din sticlă fără ramă și caracterul deschis al sticlei, în timp ce intimitatea de care mulți au nevoie pentru a se simți complet confortabil rămâne o prioritate.

Efort minim pentru întreținere, fără bătăi de cap

Întreținerea elementelor din sticlă este unul dintre lucrurile care îi descurajează pe mulți oameni să opteze pentru un paravan din sticlă pentru baie. În realitate lucrurile stau complet diferit, sticla mată fiind destul de ușor de întreținut datorită suprafeței sale texturate. În plus, majoritatea cabinelor de duș moderne vor avea paravanele realizate din sticlă securizată de 8mm tratată anti calcar pentru siguranță sporită și rezistență la depunerile de calcar.

Intretinere paravan dus
Intretinere paravan dus

Procesul de întreținere al sticlei constă în mare parte în ștergerea ei după fiecare duș cu o cârpă curată din microfibră. Soluțiile simple de curățare clasice vor fi suficiente ori de câte ori vei dori sa faci o curățare temeinică.

Cantitatea de lumină, un aspect foarte important

După cum am menționat și anterior, o cabină de duș cu paravan din sticlă sablată îți oferă intimitatea necesară, fără să își piardă capacitatea de a reflecta lumina.

Lumina naturala - Paravan dus sticla sablata
Lumina naturala – Paravan dus sticla sablata

Sticla mată poate reflecta o cantitate de lumină naturală adecvată în baia ta, mai ales în timpul zilei. Acest lucru creează o ambianță luminoasă în baie. În plus, paravanele din sticlă sablată pot filtra chiar și razele ultraviolete.

Versatilitate, mereu un cuvânt cheie

La fel ca sticla obișnuită, sticla mată este versatilă. Se potrivește cu orice temă de decor existentă care poate fi prezentă în baia ta. Este disponibilă în numeroase forme, dimensiuni și modele.

Stilul și textura sticlei sablate fac din ea un accesoriu excelent pentru orice baie. Sticla poate face ca baia ta să arate și să se simtă modernă, adăugând în același timp un aspect vizual puternic pronunțat în funcție de stilul de design.

Ce model de cabină de duș cu paravan din sticlă sablată poți alege?

Cabină de duș cu paravan din sticlă sablată și uși glisante

Cabină de duș cu paravan din sticlă sablată și uși glisante
Cabină de duș cu paravan din sticlă sablată și uși glisante

Există posibilitatea de a opta pentru o cabină de duș echipată cu două sau mai multe panouri din sticlă cu sistem de culisare. Panourile sunt plasate pe șine care fac posibilă alunecarea lor unul pe lângă celălalt. Acest sistem poate fi folosit atât în zonele de duș independente tip Walk in, cât și în cazul unei cabine de duș.

Paravan din sticlă sablată fix pentru duș tip Walk In

Cabină de duș cu paravan din sticlă sablată fixă
Cabină de duș cu paravan din sticlă sablată fixă

Un paravan de duș cu sticlă sablată fixă este de fapt un panou din sticlă mată care este fixat într-o parte a băii. Sistemul este utilizat în general în cazul unui paravan duș walk in, este static și nu poate fi mutat. Sticla este disponibilă în diverse modele. Acest stil face ca baia ta să capete un aer modern și reduce în același timp nevoia de a deschide și închide ușile ori de câte ori trebuie să folosești dușul.

Cabină de duș cu paravan din sticlă sablată și uși pliabile

Cabină de duș cu paravan din sticlă și uși pliabile
Cabină de duș cu paravan din sticlă și uși pliabile

Cabinele de duș cu sistem de uși din sticlă sablată pliabile sunt incredibil de moderne și apreciate datorită sistemului de pliere. Tehnica de pliere este în general una bi-pliabilă sau tri-pliabilă, în funcție de rezultatul dorit. Dacă spațiul din baie este limitat, atunci această variantă cu uși pliabile se va potrivi de minune, deoarece nu ocupă foarte mult spațiu.

Cabină de dus cu paravan din sticlă sablată și uși glisante curbate

Cabină de dus cu paravan din sticlă și uși glisante curbate
Cabină de dus cu paravan din sticlă și uși glisante curbate

Aceste modele se potrivesc în orice parte a băii, dar sunt excelente pentru variantele de dușuri pe colț sau dușuri independente. Forma și designul unic le fac versatile, oferindu-le capacitatea de a se integra excelent în orice stil de amenajare folosit.

Concluzie

Eleganța și frumusețea sticlei sunt caracteristici incontestabile. Acest material, acum mai rezistent și mai durabil grație tehnologiilor performante de fabricație, este în atenția designerilor de interior de foarte mult timp, iar, în prezent, ocupă printre primele locuri în topul preferințelor acestora. Fie că mergi pe varianta unei cabine de duș cu paravan din sticlă sablată ori sticlă clară, ai la dispoziție o gamă largă de modele din care poți alege modelul tău preferat.

La Rom Decor găsești o gamă variată de cabine de duș și paravane pentru cadă la prețuri accesibile. Folosim sticlă securizată de 8mm tratată anti calcar și ai posibilitatea de a alege din mai multe configurații, de la sticlă clară la sticlă sablată, colorată în masă, printată ceramic sau din oglindă securizabilă.

Echipa noastră îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse eficiente și soluții personalizate, așa că nu ezita să ne contactezi!

Suntem și pe Facebook! Pentru a fii la curent cu noutăți despre produsele Rom Decor, nu uita să dai un like paginii noastre AICI.

4.9/5 - (7 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă