Dormitor mic - câteva idei de amenajare | Rom Decor
Categorie: amenajari interioare, usi din sticla Etichete:

Un apartament cu spațiu limitat te obligă oarecum să îți folosești imaginația în decorarea interiorului. În ciuda spațiului limitat, un dormitor mic dintr-un apartament la bloc poate fi o adevărată operă de artă! Un plan pentru amenajarea unui dormitor mic bine pus la punct îl poate transforma într-un loc minunat pentru odihnă, relaxare și destindere.

Lumina face diferența într-un dormitor mic

Lumina, un element esențial într-un dormitor mic. Sursa: Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Lumina, un element esențial într-un dormitor mic. Sursa: Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Faptul că dispui de un spațiu limitat nu înseamnă că nu poți crea un dormitor confortabil și primitor, chiar și într-o cameră mică dintr-un apartament la bloc. Datorită soluțiilor inteligente, nu vei simți spațiul mic. Folosește cel puțin câteva dintre ele și vei vedea cum o cameră care are doar un pat se va transforma într-o cameră confortabilă, cu spațiu pentru odihnă, lectură, depozitarea articolelor de garderobă și a altor obiecte necesare.

Un element esențial în decorarea unui dormitor foarte mic este lumina, atât cea naturală, cât și cea artificială. O fereastră mare, cu un toc alb, poate face minuni, iar o lampă înaltă va ajuta la scoaterea din umbră a celor mai interesante idei pentru amenajarea unui dormitor mic.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că lumina trebuie să fie însoțită de culori strălucitoare, un astfel de duo fiind perfect pentru o cameră mică. Acesta va mări și va lumina spațiul, grație senzației de spațiozitate creată.

Cum să amenajezi un dormitor mic

Amenajarea unui dormitor cu spațiu limitat
Amenajarea unui dormitor cu spațiu limitat

Un dormitor mic poate fi mobilat cu ajutorul pieselor compacte, cum ar fi un pat cu saltea joasă, o comodă sau o noptieră de dimensiuni reduse. Este important să maximizezi spațiul de depozitare cu ajutorul rafturilor și a sertarelor de depozitare de sub pat.

De asemenea, pentru a crea o senzație de spațiozitate sporită, poți alege elemente din sticlă cu ar fi oglinzile. Acestea pot face camera să pară mai spațioasă.

În același timp, este important să alegi culori deschise pentru pereți și lenjerii de pat.Este important să eviți aglomerația și să alegi doar piese esențiale de mobilier pentru a lăsa suficient spațiu pentru mișcare în cameră.

Mobilier recomandat pentru un dormitor mic

Dormitor amenajat. Sursa: hudsonreed.com
Dormitor amenajat. Sursa: hudsonreed.com

Un dormitor mic și modern necesită uneori un pat mai îngust, iar poziția optimă a patului este, în general, cat mai centrală, astfel încât să fie ușor accesibil din ambele părți. Pentru un dormitor mic, alege un pat cu un cadru cât mai îngust posibil. Modelele tapițate în țesătură moale vor fi, de asemenea, confortabile, astfel încât să nu te lovești de marginile ascuțite ale mobilierului, ceea ce nu este atât de dificil într-o cameră îngustă.

Dacă nu îți poți imagina că poți dormi pe un alt pat decât un pat king-size, atunci alege un model cu partea superioară joasă (pare mai puțin masiv) și împinge-l cât mai aproape de perete. Pentru cei care nu au nevoie de acces liber din lateral și au o cameră îngustă, subdimensionată, este recomandat să se aleagă un pat personalizat, astfel încât să umple întreaga lățime a dormitorului.

Principiul primordial pentru alegerea mobilierului pentru un dormitor mic este mobilitatea, construcția ușoară și formele aerodinamice, fără ornamente distinctive. Alege mobilier multifuncțional, pliabil și ergonomic. Dacă optezi pentru un scaun sau un taburet pentru măsuța de machiaj sau pentru micul birou din dormitor, merită să iei în considerare un model cu spațiu de depozitare sub scaun.

Folosește sticlă glisantă pentru compartimentarea unui dormitor mic

Compartimentarea cu sticlă a zonei de dormit. Sursa: home-designing.com
Compartimentarea cu sticlă glisantă a zonei de dormit. Sursa: home-designing.com

Compartimentarea cu sticlă glisantă a zonei de dormit. Sursa: home-designing.com

În cazul în care zona de dormit face parte dintr-un spațiu tip open space, atunci poți să folosești o compartimentare cu panouri glisante din sticlă în loc de un perete despărțitor convențional.

Compartimentarea cu sticlă glisantă este o modalitate excelentă de a diviza un spațiu in mod eficient, in special intr-un dormitor. Aceasta oferă avantaje precum:

  • Permite controlul luminii: Dacă dorești să creezi diferite zone de iluminare în dormitorul tău, poti folosi usile din sticla glisantă pentru a permite sau a bloca lumina în anumite zone.
  • Oferă o senzație deschisă: Ușile din sticlă glisantă permit luminii să treacă prin ele, ceea ce face ca spațiul să pară mai deschis și mai luminos. Acest lucru poate face dormitorul sa para mai spatios si mai confortabil.
  • Pot fi personalizate: Ușile din sticlă glisantă pot fi personalizate în funcție de preferințele tale. Pot fi realizate din sticlă securizată transparentă, bronze sau sablată cu model
  • Sunt ușor de întreținut: Ușile din sticlă glisantă sunt ușor de curățat și întreținut, necesitand doar o curățtare ocazională cu o soluție de curățare și un material moale pentru a îndeparta praful și petele.

În general, compartimentarea cu sticlă glisantă poate fi o alegere excelentă pentru dormitorul tău dacă dorești să creezi diferite zone în spațiul tău, să controlezi lumina și să obții o senzație de spațiu deschis și luminos.

Ce ușă să alegi pentru un dormitor mic

Ușă glisantă din lemn Porta Doors
Ușă glisantă din lemn Porta Doors

În procesul de amenajare a unui dormitor de dimensiuni mici este important să ții cont de faptul că fiecare centimetru contează. Ușa este un element care poate avea un impact direct asupra spațiului disponibil, astfel că, este esențial să alegi o ușă potrivită.

Într-un dormitor mic unde spațiul este foarte limitat, ușile glisante sunt ideale. Acestea utilizează în mod optim spațiul disponibil și “eliberează” spațiul de care ar avea nevoie o ușă clasică batantă în momentul deschiderii sau închiderii. Iar în cazul în care vei alege un model de ușă din sticlă glisantă, atunci vei permite pătrunderea unei cantități sporite de lumină naturală, lucru ce va contribui la o senzație de spațiozitate amplificată pentru dormitorul tău.

Indiferent de nevoile tale, specialiștii Rom Decor oferă soluții personalizate și consultanță gratuită pentru o gamă variată de uși de interior, uși din sticlă și compartimentări din sticlă, toate pentru ca tu să-ți poți duce cu succes proiectul de amenajare a dormitorului tău la bun sfârșit. Nu sta pe gânduri și contactează-ne chiar astăzi! Știai că suntem și pe Facebook? Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile, nu uita să dai un like Paginii Noastre.

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă