Geamuri glisante: 3 soluții pentru balconul tău | Rom Decor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: , ,

De ce sa „zidesti” balconul? Închide-l cu un sistem modern de inchidere balcon sau inchidere terasa cu geamuri glisante!

Pentru a profita de mai mult spatiu, chiar si in timpul sezonului rece sau pe timp de vreme rea, oamenii aleg sa isi inchida balconul cu tot felul de sisteme disponibile pe piata si sa le transforme, de cele mai multe ori in camere de depozitare. Din lipsa de idei, de creativitate sau de informatii, proprietarii aleg sa ”zideasca„ practic acest spatiu folosind paneluri opace din PVC sau profile PVC cu geam termopan, in loc sa il inchida intr-un mod eficient si estetic cu sisteme moderne din sticla, profitand astfel la maxim de utilitatea si functionalitatea balconului.

Spre exemplu, un balcon inchis cu sistemele de geamuri glisante contribuie la extinderea spatiului dintr-o camera, mai ales daca aceasta nu are acces direct la aerisire. Astfel, balconul poate functiona asemanator unei terase ventilate, permitand aerului proaspat si luminii naturale sa patrunda din plin in incapere.

Poate din teama referitoare la fragilitatea sau la proprietatile de izolare a sticlei, romanii au reticenta de a apela la astfel de sisteme de inchidere a balcoanelor si teraselor. Realitatea este cu totul alta: la ora actuala exista sisteme cu geamuri glisante sigure si eficiente, cu inalte proprietati de izolare termica, fonica sau de hidroizolare. Aceste sisteme se remarca prin eficienta, printr-o estetica placuta, rezistenta sporita si o durata de viata foarte mare.

Ce sisteme de inchideri balcoane exista pe piata la ora actuala?

Fara a discuta gusturile fiecaruia in materie de amenajari interioare si exterioare, va aducem la cunostinta cele mai populare variante pe care le aveti la dispozitie pentru inchiderea balconului:

 • Sistemele clasice cu panouri de geam termopan

Una dintre cele mai des intalnite modalitati de inchidere a balcoanelor este folosirea materialelor de tipul panelurilor PVC in combinatie cu sistemele fixe si batante/oscilo batante de geam termopan. Acest sistem nu va permite aerisirea completa a balconului si a camerei, iar curatarea geamurilor si a elementelor fixe va fi extrem de dificila.

Avantajul este reprezentat de puterea mare de izolare si usurinta de intretinere. Cu toate acestea, profilurile vizibile din PVC sau din aluminiu blocheaza panorama asupra orasului, iar etanseitatea crescuta conduce la aparitia indezirabilului condens. Mai mult decat atat, aceste sisteme includ, de regula, doar cateva panouri de sticla batanta, restul fiind fixe. Din acest motiv, asa cum am mentionat anterior, curatarea acestora va fi un proces foarte dificil, iar cantitatea de lumina naturala si aerul proaspat care vor patrunde in camera prin intermediul balconului, vor fi mult mai reduse.

 • Sisteme moderne de inchidere cu geamuri glisante

Sistemele de inchidere a balcoanelor cu geamuri glisante reprezinta o solutie actuala, moderna si functionala. Dat fiind faptul ca, in proiectarea oricarui bloc de locuinte, balconul este conceput ca un spatiu deschis, sistemele Rom Decor se preteaza excelent pe acest aspect, permitand deschiderea totala sau partiala a panourilor de geam, fara utilizarea panourilor laterale fixe. Avantajele acestor sisteme de inchidere sunt cu adevarat impresionante: hidroizolare si termoizolare eficiente, luminozitate si aerisire optima a spatiului, panorama impresionanta asupra orasului, stilul modern si elegant oferit balconului. Mai mult decat atat, sistemele se pot integra pe sina exterioara cu perdele, obloane sau plase impotriva insectelor.

Fiind puternic sustinute de sinele rezistente pe care acestea gliseaza, panourile de geam se imbina perfect, asigurand astfel o izolare optima a spatiului. De asemenea, deschiderea completa este asigurata de posibilitatea retragerii panourilor intr-o singura parte. Mecanismele pentru geamuri glisante ofera o buna izolatie termica si fonica, datorita garniturilor siliconice, care asigura o imbinare perfecta, rezistenta si sigura impotriva intemperiilor.

Sistemele de inchidere a balcoanelor cu geamuri glisante sunt variante demne de luat in calcul cand vizati o astfel de investitie, pretul lor fiind apropiat de cel al unui sistem de inchidere cu profile PVC si panouri de tip termopan, de o buna calitate.

Sistemele de inchideri balcoane cu geamuri glisante de la Rom Decor – solutia ideala pentru locuintele moderne

Exista acele balcoane ”zidite„ inestetic pe care, de indata ce le-am zari, ne-am gandi cum ar putea cineva sa se relaxeze intr-un asemenea spatiu inchis? Instinctiv ne vine apoi in minte imaginea aceluiasi balcon, inchis de data aceasta cu un sistem de geamuri glisante. Sentimentul este cu totul altul: relaxare si spatiozitate, luminozitate si prospetime.

Și daca luam in considerare doar aceste simple motive, sistemele glisante de inchidere merita pe deplin investitia. Cu toate acestea, iata ce alte avantaje mai putem identifica:

 • suprafata vitrata maxima, de pana la 90%;
 • pot fi adaptate pentru orice structura de balcon, pe orice dimensiune (panourile de sticla pot avea o inaltime de pana la 3 m) si pe orice forma – L, U sau curb;
 • sunt concepute cu sisteme inteligente de blocare automata a panourilor de sticla, pentru a oferi siguranta maxima in exploatare, fara a putea fi deschide accidental de catre copii;
 • sunt foarte usor de curatat datorita sistemului de deschidere;
 • permit o aerisire corecta a spatiului, evitand astfel aparitia condensului;
 • panourile de sticla se regasesc in diferite grosimi, asigurand o izolare termica si fonica optima;
 • sunt prevazute cu sisteme de absorbtie a socurilor si cu mecanisme de glisare fiabile, rezistente la multiple utilizari;
 • sunt prevazute cu sisteme inteligente de drenare a apei, pentru eliminarea condensului;
 • sunt certificate pentru rezistenta la vant, la ploi si la impact puternic;
 • sticla din care sunt realizate este securizata, astfel ca nu prezinta nici un pericol pentru beneficiari;
 • prezinta o rezistenta sporita in mediul salin (un aspect important, indeosebi pentru cladirile situate pe litoral) prin componentele de ultima generatie, din inox si aluminiu;
 • sunt solutii moderne ce imbina perfect eficienta cu aspectul exterior impecabil.

Ce tipuri de sisteme de inchideri balcoane gasiti la Rom Decor?

Potrivite atat pentru terase, cat si pentru balcoane de blocuri, sistemele pe care vi le punem la dispozitie au toate avantajele mentionate anterior si multe altele in plus, putand fi de asemenea, adaptate conform spatiului dumneavoastra.

 • Sistemul GEMINI Confort: ideal pentru balcoanele in colturi, cu forme unghiulare sau chiar in arcada, sistemul este disponibil in varianta de sticla securizata, de 8 mm sau 10 mm si prezinta inchidere tip armonica.
 • Sistemul GEMINI Thermo Protect: dipsune de inchidere armonica, fiind prevazut cu doua foi de sticla termoizolanta, cu grosimea totala de 28 mm, pentru a oferi izolare termica si protectie solara ridicata. Poate oferi pana la de 5 ori mai mult control energetic si confort, comparativ cu sistemul GEMINI Confort, alcatuit dintr-o singura sticla. Astfel, balconul dumneavoastra va fi racoros pe timpul verii si calduros iarna.
 • Sistemul GEMINI Slide: desi este solicitat mai mult pentru inchiderile de terase ale caselor rezidentiale sau ale constructiilor tip HORECA, poate fi totusi folosit si pentru balcoane. Integreaza un sistem de glisare inteligent, intr-o singura directie sau in directii duble, asigurand astfel deschiderea partiala sau totala a balconului. Este o solutie ideala pentru balcoanele pe colt sau in forma de U.

Atunci cand se gliseaza primul panou dinspre interior, in directia de inchidere, fiecare panou se va bloca si il va trage si pe urmatorul. Ajuns in punctul final, panoul tras se va bloca automat, fara posibilitatea de deschidere accidentala. Prin integrarea in sistem a rotilor Speed HD brevetate de producator, toate panourile se deplaseaza usor, cu minim de zgomot si frictiune.

Pentru mai multe detalii despre sistemele de inchideri terase si balcoane cu geamuri glisante, specialistii Rom Decor iti stau la dispozitie. Contacteaza-ne la office@rom-decor.ro sau la numarul de telefon 0732 226 494!

4/5 - (15 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă