Închidere terase sticla termoizolanta - 6 avantaje |RomDecor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Ce trebuie sa stii despre inchidere terase sticla termoizolanta

Sistemele de inchidere a teraselor din sticla termoizolanta reprezinta solutii moderne, care-si dovedesc eficienta atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald.

Versatilitatea este una dintre principalele caracteristici ale acestora si, alaturi de aspectul deosebit, de rezistenta mare la intemperii si de gradul de izolare termica ridicat, ele contribuie la crearea casei moderne mult visate.

inchidere terase sticla termoizolanta
Inchidere terase sticla termoizolanta

Ce avantaje are sticla termoizolanta

În ceea ce priveste sticla termoizolanta, proprietatile au fost imbunatatite in mod constant. Aceasta este net superioara clasicei sticle, fiind utilizata in inchiderea teraselor deoarece:

  • contribuie la reducerea cheltuielilor de intretinere – sistemele de inchidere terase din sticla termoizolanta actioneaza ca o bariera termica izolatoare intre casa si mediul exterior. Astfel, terasele de iarna beneficiaza de caldura, iar cele de vara beneficiaza de racoare, fara a fi nevoie de cheltuieli mari la intretinere (incalzire/aer conditionat).
  • impiedica aparitia condensului – datorita gradului inalt de izolare termica de care se bucura sticla termoizolanta, nu se va crea condens nici pe geam si nici in interiorul terasei. Sistemul de inchidere terase sticla termoizolanta impiedica aparitia mucegaiului si asigura un mediu placut, fara mirosuri suparatoare.
  • impiedica zgomotul sa patrunda/sa iasa – structura acestui tip de sticla ii asigura excelente proprietati de izolare fonica, ajutand proprietarul sa se bucure de liniste si intimitate.
  • asigura siguranta locatarilor – cu cat este mai gros stratul de sticla, cu atat gradul de protectie al locuintei creste. Chiar si tipurile simple de sticla termoizolanta ofera o siguranta ridicata, fiind rezistente in fata celor cu intentii rele, care doresc sa patrunda in interior.
  • are o durata de viata mare – materialul asigura proprietarul de faptul ca se poate bucura vreme indelungata de sistemul de inchidere al terasei, sticla termoizolanta suportand foarte bine atat capriciile vremii, cat si actiunile negative ale factorului uman.
  • protejeaza de efectele negative ale razelor solare – sticla termoizolanta reflecta o parte din razele solare, cele ce patrund in interior fiind inofensive pentru mobilier, obiectele de arta sau finisajele casei.

Aspectul – important pentru o casa moderna

O casa moderna nu trebuie sa fie doar functionala, ci si placuta din punct de vedere estetic. Sistemele de inchideri terase din sticla termoizolanta au, pe langa avantajele mai sus mentionate, marele atu al designului.

Aspectul modern face ca sticla termoizolanta sa se potriveasca perfect in orice decor, contribuind cu succes la crearea unei atmosfere deschise si relaxante.

În ceea ce priveste preferintele, tot mai multe persoane opteaza pentru sisteme de inchidere terase cu sticla glisanta fara rama. Motivul? Locul in care panourile sunt montate se va transforma intr-o camera in aer liber. Acestea vor crea senzatia de mai mult spatiu si vor contribui la economisirea timpului alocat intretinerii.

Un sistem de inchidere terasa cu sticla glisanta fara rama presupune lasare unor panouri din sticla sa alunece lin pe lungimea unui grilaj, creand optic iluzia ca nu exista nici un geam. Acestea pot fi adaptate la orice tip de terasa, indiferent de dimensiunile sau forma ei si se gasesc in mai multe variante, de la cele opace, la cele cu aspect fumuriu ce aduce un plus de mister.

Cum se intretine un sistem de inchidere terasa din sticla

Cei ce doresc sa apeleze la un astfel de sistem trebuie sa tina cont inclusiv de faptul ca acesta este si foarte usor de intretinut, mai ales cel din sticla glisanta fara rama.

Întrucat sistemul de inchidere al terasei este in mod clar expus intemperiilor, necesita, ca orice alt tip de geam, curatarea periodica. Aceasta se efectueaza cu ajutorul unor solutii special create pentru a proteja sticla termoizolanta, care se gasesc in comert, iar luciul frumos de la final se obtine cu ajutorul unei carpe curate.

Important! Lustruirea se va face doar cu o carpa non-abraziva, materialele dure avand efecte negative asupra caracteristicilor geamului.

Un alt lucru important de luat in considerare este rama – in cazul sistemelor de inchidere terase din sticla cu rama. Atat curatarea, cat si intretinerea acesteia se va face cu produse special create pentru tipul de material din care este creata (de regula, ramele sunt din lemn sau aluminiu).

Va invitam si pe profilul nostru de facebook pentru mai multe detalii si imagini despre sistemele de inchidere terase sticla termoizolanta

4/5 - (7 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă