Optimizarea spatiului cu usi de sticla glisante | Rom Decor
Categorie: usi din sticla Etichete: ,

Idei mari pentru spații mici: Cum să optimizezi spațiul din casă folosind uși de sticlă glisante

Spațiul insuficient din locuință vă poate împiedica să vă puneți în aplicare toate ideile de design interior, limitându-vă foarte mult în ceea ce privește alegerea mobilierului și a elementelor decorative. Cu toate acestea, atunci când doriți să oferiți locuinței senzația de spațiozitate, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere funcțional, aveți la dispoziție soluții moderne, care vă aduc ambele beneficii în cel mai simplu mod: ușile de sticlă glisante, cu geamuri înalte, impecabile.

Numeroasele avantaje pe care aceste sisteme le aduc spațiilor de mici dimensiuni sunt reprezentate de pilonii centrali care au stat la baza proiectării acestora. Înainte de a evidenția detaliat avantajele și beneficiile, haideți să vedem cum contribuie acestea la optimizarea spațiului din casă.

Ușile de sticlă glisante – soluții eficiente de optimizare a spațiului din locuință

Așa cum spuneam, datorită ușurinței de utilizare și de amplasare în diverse spații din casă, ușile de sticlă glisante sunt alegeri extrem de populare. Optimizarea spațiului folosind aceste tipuri de uși de interior are loc pe două nivele:

  • Nivelul funcțional: aici ne referim la sistemul de deschidere al panourilor de sticlă, prin glisare în stânga sau în dreapta. Astfel, spațiului „mort”, rămas nefolosit în urma deschiderii unei uși obișnuite, poate fi acum întrebuințat în alt scop (umplerea acestuia cu elemente decorative de tipul lampadarelor, a statuilor, a vazelor cu flori sau cu piese de mobilier multifuncționale cum ar fi o mini bibliotecă, o noptieră sau poate chiar un cuier);
  • Nivelul estetic: din punct de vedere al aspectului, sunt vizate două modalități prin care ușile glisante din sticlă contribuie la crearea iluziei de spațiu, și anume, prin transparența panourilor de geam și prin lipsa profilurilor de îmbinare rigide. Astfel, orice cameră ce dispune de sistem de închidere cu uși de sticlă va beneficia de un aport semnificativ de lumină, fiind ventilată în mod optim datorită deschiderii largi și/sau complete a panourilor de sticlă, șina de glisare putând fi montată chiar și pe tavan.

Orice încăpere poate fi închisă cu sistemul de uși de sticlă glisante

Când spunem orice, ne referim chiar la orice încăpere, însă recunoaștem că pentru unele dintre acestea închiderea complet transparentă nu este tocmai potrivită. Din fericire, chiar și aceste spații, cum ar fi de exemplu baia sau debaraua, pot fi izolate de restul locuinței prin intermediul acestor sisteme glisante, alegând însă foi opace de geam sau sticlă vopsită în masă, sablată cu model sau printată ceramic (pentru un aspect original și personalizat).

Achiziționarea unor uși de sticlă pentru living, complet transparente, este una dintre cele mai comune, dar și eficiente metode de mărire vizuală a spațiului locuit. Dat fiind faptul că sufrageria este spațiul central al locuinței, centrul de interes unde se adună toată familia sau musafirii, aceasta trebuie să fie cât mai spațioasă și cât mai bine luminată, iar aceste beneficii pot fi obținute doar cu ajutorul sistemelor glisante de sticlă.

Alte spații pentru care oamenii aleg adesea sisteme de închidere cu uși de sticlă culisante sunt: biroul, bucătăria, holul, camera de joacă a copiilor și balconul. În cazul tuturor acestor încăperi, avantajele vor fi aceleași, atât de ordin estetic, cât mai ales de ordin funcțional.

Durabilitate și eleganță în sistemele de uși de sticlă glisante de la Rom Decor

Pentru că știm foarte bine că un spațiu bine optimizat contribuie la asigurarea confortului dumneavoastră și al familiei, tehnicienii noștri au proiectat sisteme de uși de sticla glisante în diferite modele. Așadar, aveți la dispoziție uși de sticlă cu sau fără toc, cu sticlă securizată opacă, mată, simplă sau cu model, batante, pivotante sau culisante.

Sticla securizată asigură protecție maximă membrilor familiei și celor care se află în tranzit în încăpere, riscul de spargere fiind minim. Mai mult decât atât, chiar și în cazul nefericit în care un panou de sticlă este spart, acesta se va fractura în mii de bucățele de mici dimensiuni, care nu dispun de margini tăioase sau ascuțite. În plus, ușile de sticlă sunt ușor de întreținut, nu se uzează în timp și nu se deformează la contractul cu umezeala,  sablarea acestora incluzând totodată tratamentul anti-pată.

Ne-am gândit și la silențiozitatea necesară, precum și la confortul dumneavoastră, și astfel am dotat sistemele de uși de sticlă cu dublă amortizare (Soft Close), atât la închidere, cât și la deschidere. Așadar, alegeți soluții nu doar eficiente, ci și estetice și moderne de optimizare a spațiului interior, prin care puteți aduce un aer fresh întregii locuințe!

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă