Sisteme de închidere terase și balcoane Gemini Slide vs Gemini Confort - Diferențe între cele 2 soluții
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: , ,

Prin definiția lor clasică, atât balcoanele cât și terasele, ne trimit cu gândul la spații deschise, acoperite, ideale pentru zilele superbe de vară când temperaturile sunt optime pentru relaxare în aer liber. Din păcate, aceste locații devin în mare parte inutilizabile pe timp de iarnă, cel puțin fără o amenajare adecvată care să transforme spațiile în zone complet funcționale indiferent de condițiile meteo.

Exista în acest sens sisteme de închidere terase sau balcoane moderne la care putem apela și care pot fi adaptate oricărui proiect în funcție de necesitate. Apelarea la o astfel de soluție modernă de închidere terasă sau balcon cu geamuri glisante ne oferă posibilitatea de a amenaja un spațiu funcțional complet deschis la nevoie, și toate acestea fără a aduce modificări suplimentare majore locației.

Sisteme de închidere terase și balcoane – Cum alegem un sistem calitativ

În momentul în care optezi pentru un sistem de închidere cu geamuri glisante pentru terasa sau balconul tău, este important să alegi unul calitativ care să folosească sticla, profilele și accesoriile necesare de calitate premium. În același timp, pentru un rezultat optim, este esențial ca producătorul ales de tine să aibă experiența necesară în acest domeniu și să ofere un montaj profesionist alături de garanție pentru lucrarea executată.

Rom Decor este un producător și distribuitor de soluții moderne și eficiente în ceea ce privește sisteme de închidere terase sau balcoane, precum și servicii de tâmplărie PVC, compartimentări cu sticlă și uși de interior.

Gama de sisteme de închidere Gemini vine la pachet cu 3 opțiuni, și anume Gemini Slide, Gemini Confort și Gemini Thermo Protect. În articolul de astăzi vom discuta mai pe larg despre 2 dintre aceste sisteme de închidere, și anume Gemini Slide și Gemini Confort.

Sistem de închidere terasă sau balcon Geimini Slide

Sisteme de închidere terasa cu geamuri glisante Gemini Slide
Sisteme de închidere terasa cu geamuri glisante Gemini Slide

Sistemul de închidere cu geamuri glisante Gemini Slide este o alternativă modernă la clasicele sisteme de închidere cu geam termopan și profile PVC. Acesta reprezintă o soluție excelentă atât pentru terase și balcoane cu poziționare pe colț sau în formă de U din clădiri rezidențiale, cât și pentru locații tip Horeca (pensiuni, hoteluri, cafenele, restaurante, baruri etc).

Acestea sunt customizabile pentru fiecare tip de spațiu în parte, în funcție de forma terasei/balconului dar și structura clădirii. Rezultatul final va fi o locație funcțională, cu o suprafață vitrată de până la 90%, cu protecție împotriva intemperiilor dar și cu un confort fonic și termic sporit.

Beneficiile oferite de sistemul Gemini Slide

Câteva din beneficiile oferite de sistemul Gemini Slide:

 • Oferă vederi panoramice cu o suprafață vitrată de până la 90%
 • Oferă protecție la intemperii, sporind în același timp si gradul de confort temic și fonic
 • Panourile de sticlă sunt etanșe – sistemul este dotat cu garnituri ascunse și perii de etanșare
 • Sistemul este brevetat și certificat pentru rezistență la vânt, precipitații și impact puternic
 • Grație componentelor de ultimă generație din aluminiu și oțel inoxidabil, sistemul rezistă în mediul salin (important spre ex. pentru locuințele de pe litoral)
 • Construit cu un sistem inteligent de drenaj al apei care ajută la evitarea infiltrației și a condensului
 • Potrivit pentru terase/balcoane cu înălțimi/deschideri mari, dimensiunea panourilor de sticlă fiind de până la 3 m, iar lățimea până la 1.5 m
 • Sistemul permite montarea atât pe un prag cu baza joasă, cât și înaltă, oferind soluții flexibile adaptate oricărui spațiu
 • Culisarea panourilor se realizează cu ajutorul sistemului inteligent de rabatare telescopică, cu posibilitatea glisării într-o singură direcție sau în direcții duble
 • Posibilitatea de a alege din 5 modele diferite de încuietori

Cum funcționează sistemul de închidere cu geamuri glisante Gemini Slide

După cum am menționat și anterior, procesul de glisare a sistemului se realizează prin rabatare telescopică, cu un minim de fricțiune și zgomot. Este o soluție modernă, elegantă și discretă ce incorporează perii de etanșare și garnituri ascunse, ce asigură un grad superior de izolare la intemperii (praf, vânt, ploaie etc) . Rezultatul este un balcon sau o terasă complet deschisă, fără profile verticale, laterale sau îmbinări care să blocheze vederea panoramică.

Gemini Slide reprezintă o soluție excelentă pentru balcoanele mici, precum cele tip loggie, datorită panourilor de sticlă care rămân paralele cu șina de glisare, nefiind nevoie de spațiu suplimentar perpendicular șinei în momentul în care balconul este complet deschis. Astfel, spațiul rămas poate fi utilizat, spre exemplu, pentru o măsuță de cafea sau chiar ca spațiu de depozitare.

Mai jos poți vedea un scurt video de prezentare:

Sisteme de închidere terase sau balcoane cu geamuri glisante Gemini Slide

Sistem de închidere terasă sau balcon Geimini Confort

Sistemele de închidere cu geamuri glisante Gemini Confort sunt o soluție ideală pentru terase sau balcoane pe colțuri, cu forme unghiulare sau chiar tip arcadă. Ca și în cazul sistemelor Gemini Slide, acestea oferă o suprafață vitratâ de până la 90%, și sunt pretabile atât pentru clădirile rezidențiale (balcoane,terase etc) cât și pentru cele comerciale (birouri, mall-uri, hoteluri, restaurante etc).

Beneficiile oferite de sistemul Gemini Confort

Câteva din beneficiile oferite de sistemul Gemini Confort:

 • Oferă vederi panoramice cu o suprafață vitrată de până la 90%
 • Oferă protecție la intemperii, sporind în același timp si gradul de confort temic și fonic
 • Poate fi montat pe orice tip de balcon sau terasă (formă L, U sau curbată)
 • Grație componentelor de ultimă generație din aluminiu și oțel inoxidabil, sistemul rezistă în mediul salin (important spre ex. pentru locuințele de pe litoral)
 • Construit cu un sistem inteligent de drenaj al apei care ajută la evitarea infiltrației și a condensului
 • Potrivit pentru terase/balcoane cu înălțimi mari, dimensiunea panourilor de sticlă fiind de până la 2,6 m, iar lățimea până la 0.8 m
 • Conține un sistem brevetat de blocare automată a panourilor de sticlă , pentru siguranță maximă

Cum funcționează sistemul de închidere cu geamuri glisante Gemini Confort

În cazul sistemului Gemini Confort, principiul de funcționare este puțin diferit în comparație cu Gemini Slide, datorită faptului că panourile de sticlă glisează în lateral cu ajutorul celor 8 role din teflon cu rulmeți care sunt montate pe fiecare panou. Aceste role sunt instalate atât în partea superioară cât și cea inferioară a panoului, asigurând astfel o culisare ușoară și silențioasă.

Acesta reprezintă soluția ideală pentru balcoane, grație mecanismului de glisare care deplasează și depozitează panourile paralel cu șina de culisare, oferind astfel acces ambelor fețe ale sticlei din interiorul balconului. Datorită acestei caracteristici, spălarea geamurilor devine o operațiune extrem de facilă.

Sistemul Gemini Confort este o soluție versatilă și adaptabilă pentru orice structură de balcon sau terasă, grație multiplelor variante de culisare, indiferent că discutăm de unghiuri cu orice grad, pe rotund sau pe drept.

Cu toate acestea, este important de reținut că aveastă variantă este indicată pentru spații puțin mai generoase, motivul fiind că panourile necesită spațiu de depozitare în paralel cu șina de culisare în momentul în care terasa sau balconul sunt deschise complet. Mai jos poți vedea un scurt video de prezentare:

Sisteme de închidere terase sau balcoane Gemini Confort

Diferențe tehnice între sistemele Gemini Slide și Gemini Confort

După cum am menționat și anterior, există câteva diferențe tehnice importante între cele 2 sisteme. Poți vedea detalii în tabelul de mai jos:

Diferențe tehnice între cele 2 sisteme de închidere
Diferențe tehnice între cele 2 sisteme de închidere

Promoția Rom Decor pentru toată gama Gemini

Sistem închidere Gemini - Promoția Verii
Sisteme de închidere Gemini – Promoția Rom Decor

Există și o super promoție în desfășurare în momentul de față până pe data de 31 octombrie 2022. Comandă oricare din sistemele de închidere terase sau balcoane din gama Gemini de minim 10.000 lei până pe data menționată mai sus și primești garantat voucher eMAG cadou în valoare de 1000 lei din partea Rom Decor.

Concluzie

După cum se poate observa, ambele sisteme de închidere terase și balcoane vin cu numeroase beneficii care îți vor transforma noua ta locație într-un spațiu cu un confort termic și fonic sporit, și complet funcțional indiferent de condițiile meteo de afară,

Indiferent de nevoile tale pentru proiectul tău de închidere balcon sau terasă, la Rom Decor avem cu siguranță soluția potrivită pentru tine.

Dacă ești interesat și vrei să afli mai multe despre beneficii precum și alte detalii despre toata gama de soluții moderne Gemini pentru sisteme de închidere balcon sau terasă, atunci te invităm să ne contactezi chiar astăzi. Experții noștri sunt bucuroși să te consilieze cu privire la proiectul tău de închidere balcon sau terasă, așă că îi poți contacta chiar AICI.

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (4 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă