Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: , ,

Închiderea balconului: Iată ce sisteme ai la dispoziție!

Balconul poate fi amenajat ca o mică oază de relaxare, un loc în care te poți bucura de lectură sau în care poți servi cafeaua de dimineață.

Atunci când alegi metodele de închidere a balconului, precum și materialele utilizate în cadrul lucrării, va trebui să ții cont de o serie de factori, dintre care enumerăm: tipul de izolare dorit, destinația spațiului, existența sau nu a unui calorifer în zonă etc.

Acordând importanță acestor aspecte și analizând cu atenție sistemele de închidere disponibile pe piață, poți transforma balconul într-un loc de relaxare, unde vei putea petrece momente minunate atât singur, cât și alături de cei dragi.

Ce sisteme de închidere a balconului ai la dispoziție

Printre cele mai utilizate soluții din momentul de față, la care apelează majoritatea celor care doresc să își închidă balconul, se găsește închiderea balconului cu sisteme ce va deschid in totalitate spatiul.

Aceasta, pe lângă faptul că poate fi realizată într-un timp scurt, îmbunătățește eficiența energetică a casei, contribuind astfel la reducerea costurilor de întreținere.

Există, însă, și alte sisteme de închidere a balconului care pot crește temperatura în acest spațiu în timpul sezonul rece și îl pot proteja, totodată, de căldura excesivă pe parcursul verii. O astfel de soluție este închiderea balconului cu geamuri glisante – cel mai nou sistem apărut pe piață, de la ora actuală.

Spre deosebire de tradiționalele sisteme de închidere, acesta se remarcă prin faptul că ferestrele nu au rame, ci sunt fixate pe un sistem de șine care permite culisarea foilor de geam. În partea inferioară, sistemul este prevăzut cu un profil extrem de rezistent, conceput pentru a susține în mod eficient foile de geam cu grosime de 10 mm.

Unul dintre marile avantaje pe care îl oferă un astfel de sistem este că te poți bucura pe deplin de vremea de afară datorită posibilității de glisare a foilor de geam, care se suprapun într-o extremitate a balconului. Mai mult decât atât, un astfel de sistem îi conferă balconului un design plăcut și modern, aducând un plus de personalitate întregii locuințe.

Avantajele închiderii balconului cu sisteme de glisare

Dintre avantajele închiderii balconului cu sisteme de glisare se pot menționa:

  • sistemele de închidere a balconului se pot personaliza în funcție de forma acestuia;
  • ferestrele pot fi curățate cu ușurință;
  • au un grad sporit de siguranță;
  • sticla se găsește într-o mare varietate de modele și dimensiuni;
  • sistemele de închidere/deschidere se pot manevra cu ușurință;
  • asigură un grad maxim de vizibilitate, astfel că nu sunt necesare modificări la nivelul amenajării.

Un alt mare avantaj rezidă în faptul că un astfel de sistem poate permite închiderea și deschiderea ferestrelor în ambele sensuri și simultan.

De asemenea, prin implementarea sistemului de glisare, fațada balconului nu are nevoie de modificări majore, fiind suficiente unele minime. Astfel, geamurile pot fi încadrate de profile cu grosimi de până la 10 mm, fixate cu șuruburi invizibile, iar rezultatul final va fi cel dorit, atât din punct de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere al designului.

Ce sisteme de închidere a balconului recomandă specialiștii

  • Tiara 10 mm – ideal pentru balcoane în arcadă, unghiulare sau în colțuri

Un astfel de sistem de închidere balcon cu sticla de 10 mm securizata poate fi aplicat în orice loc – clădiri, vile, restaurante, hoteluri sau terase. Printre cele mai mari avantaje pe care le oferă se află mecanismul special de blocare a sistemului de închidere termoizolantă a balcoanelor ABL (Auto Brake Lock), care blochează panourile, permițându-le să fie deschise fără a se deplasa sau fără a cădea.

  • Tiara TwinMax 28 mm potrivit pentru balcoanele în arcadă, unghiulare sau în colțuri

Acest sistem de închidere a teraselor este, de asemenea, prevăzut cu un mecanism de blocare ABL (Auto Brake Lock), care permite panourilor să fie deschise fără a se deplasa sau a cădea, iar sticla termoizolanta va garanteaza izolare termica atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna.

Cu siguranță că, fiecare sistem de închidere a unui balcon are avantajele sale. Tot mai mulți proprietari se orientează însă către sisteme de glisare atunci când vine vorba de închiderea balconului deoarece acestea prezintă calități de excepție atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional.

Distribuie acest articol


Sună acum Cere ofertă