Restaurante intime și confortabile? 3 Solutii pentru terase

Inchideri terase pentru unitățile HoReCa: Cum pot transforma acestea locațiile în restaurante intime și confortabile?

Amenajarea unităților Horeca care beneficiază de terasa reprezinta o reală provocare, prin prisma alegerii unor soluții care să îndeplinească toate cerințele legate de estetică, confort, fiabilitate și durabilitate.

Practic, față de o amenajare interioară a unei locații HoReCa, pentru o terasă trebuie căutate soluții care să optimizeze spațiul disponibil și care să se alinieze necesităților și dorințelor clienților.

Dacă ne referim la restaurante intime și confortabile, atunci, antreprenori care activează în aria HoReCa au o mare responsabilitate în ceea ce privește crearea unor spații cu personalitate, care să impresioneze prin design, culori, lumini și ambianță.

Întreaga amenajare trebuie să reflecte un echilibru perfect între utilitate și frumos, pentru ca cei care le trec pragul să se bucure de o experiență cu totul deosebită.

Având în vedere contextul nefavorabil în care ne aflăm, foarte mulți proprietari de localuri HoReCa care dispun de terasă sunt nevoiți să se adapteze situației și să reconfigureze optim spațiul apelând la soluții inovative de durată.

Astfel, își îndreaptă atenția către sisteme performante de închideri terase cu mecanisme glisante/culisante sau rabatabile cu sticla securizată, acestea îndeplinind cele mai înalte standarde privind estetica și funcționalitatea, și care au cu adevărat capacitatea de a transforma locațiile în puburi sau restaurante intime și confortabile.

Prin intermediul acestor sisteme, unitățile HoReCa pot folosi terasa atât în sezonul cald, cât și în cel rece, beneficiind de aceleași avantaje.

La ce sisteme de inchideri terase pot apela proprietarii de unități HoReCa pentru a-și transforma localurile în restaurante intime și confortabile?

Solutii de terase pentru restaurante intime si confortabile
Solutii de terase pentru restaurante intime și confortabile

Pentru a închide terasa, proprietarii de localuri HoReCa apelează la sisteme de inchideri terase performante, care răspund cu succes cerințelor de siguranță și eficiență în funcționare.

În acest context, un partener de încredere pentru aceste unități este Rom Decor, care pune la dispoziție numeroase soluții inovatoare ce garantează un nivel superior de performanță atât din perspectivă estetică, cât și din cea tehnică.

Pentru orice proiect de închidere terasă, Rom Decor vine în sprijinul clienților cu următoarele sisteme:

Inchideri terase și balcoane Gemini Confort

Aceste sisteme cu panouri glisante din sticlă securizată reprezintă soluția modernă de închidere a teraselor unităților HoReCa și nu numai, având aplicabilitate în orice tip de proiect de amenajare. Datorită proprietăților lor tehnice și estetice, aceste sisteme de închideri terase îndeplinesc toate așteptările clienților, fiind alese din ce în ce mai des în detrimentul sistemelor clasice de închidere cu feronerie PVC și geam tip ”termopan”.

Aceste sisteme Gemini Confort dispun de numeroase variante de culisare, mai precis pe unghiuri, pe rotund sau pe drept, fiind un avantaj suprem prin prisma adaptării lor pe orice tip de structură a unității HoReCa.

Din punct de vedere funcțional, panourile din sticlă au la bază role de rulmenți distribuite pe fiecare dintre acestea. Datorită designului rolelor, aceste panouri garantează o culisare simplă, eficientă și fără zgomot.

Totodată, sistemele Gemini Confort beneficiază de o estetică modernă deosebită, fiind ideală pentru conturarea unei ambianțe care îndeamnă la relaxare. În orice proiect de amenajare a unităților HoReCa, accentul cade pe design, el fiind cheia în crearea unui spațiu expresiv.

Feroneria din oțel inoxidabil/aluminiu în asociere cu sticla oferă nota de minimalism și îmbunătățește considerabil vederea panoramică, oferind locațiilor oportunitatea de a deveni, spre exemplu, restaurante intime și confortabile care să ofere o experiență de dining minunată, indiferent de sezonul în care ne aflăm.

Inchideri terase și balcoane Gemini Slide

Sursa: Pexels.com
Sursa: Pexels.com

O altă soluție revoluționară pentru unitățile HoReCa sunt sistemele culisante Gemini Slide care impresionează prin vederea panoramică oferită, fiabilitate, eficiență 100% privind etanșeitatea la vânt, zgomot și ploi..

Sistemele beneficiază de 5 variante de închideri ale panourilor, asigurând astfel un nivel înalt de securitate.

Datorită maximizării luminii naturale și valorificarea vederii panoramice, aceste sisteme Gemini Slide reprezintă soluția perfectă pentru unitățile HoReCa, reușind un echilibru optim între funcționalitate și estetică.

Un avantaj cheie este al sistemului este că se adaptează perfect teraselor cu înălțimi și deschideri impozante. Mai precis, panourile prezintă o înălțime maximă de 3 m și o lățime de 1,5 m. Culisarea panourilor de sticlă se efectuează telescopic, atât într-un singur sens, cât și în ambele, reușind o deschidere totală sau parțială a terasei.

De asemenea, acțiunea de glisare este silențioasă, acest lucru fiind asigurat de rolele cu rulmenți ce prezintă o calitate premium.

Inchideri terase și balcoane Gemini Thermo Protect

Perfecte pentru închiderea teraselor din unitățile HoReCa sunt și sistemele culisante Gemini Thermo Protect, care valorifică spațiul eficient, devenind punctul de legătură cu spațiul exterior.

În comparație cu sistemele Gemini Confort, acestea sunt dotate cu 2 foi de sticlă termoizolantă (grosimea întregului sistem este de 28 mm), garantând astfel performanțe superioare în privința protecției solare și al izolării termice și fonice. Având în vedere acest aspect, putem spune că aceste sisteme Thermo Protect  sunt ideale atât în timpul sezonului rece, cât și în cel estival.

Proprietarii de unități HoReCa optează din ce în ce mai frecvent pentru astfel de sisteme, datorită avantajelor pe care le oferă, justificând în totalitate toate costurile.

În orice proiect de amenajare terasă, astfel de sisteme cu panouri de sticlă sunt ideale, fiind acel touch care potențează autenticitatea designului și creează o ambianță plăcută și relaxantă.

Concluzii

Un aspect cheie care contribuie la succesul unei locații HoReCa este legat de amenajarea cât mai eficientă atât a spațiului interior, cât și a celui exterior. Se pot realiza terase pentru restaurante intime și confortabile indiferent de sezon, iar din acest motiv, antreprenorii unităților HoReCa investesc în soluții revoluționare care se pliază perfect pe exigențele actuale în materie de siguranță în utilizare, confort sporit și estetică modernă.

Beneficiind de multiple proprietăți tehnice, sistemele de inchideri terase cu panouri din sticlă securizată sunt o opțiune sigură și eficientă în amenajare, asigurând o funcționare îndelungată a acestora, bineînțeles cu o întreținere constantă.

Este important de menționat că aceste sisteme de inchideri terase au fost testate din punct de vedere al siguranței, al rezistenței la factori de mediu (vânt, ploi etc.) și al izolației termice și fonice, dovedindu-și astfel înalta performanța din perspectivă tehnică.

De asemenea, un atuu al acestor sisteme constă în faptul că se adaptează oricărui stil de amenajare dorit. Practic, în funcție de designul ales pentru terasă (modern, clasic, urban etc.), poți opta pentru sisteme de inchideri terase cu panouri din sticlă printată ceramic, sablată, transparentă sau colorată în masă. Ținând cont de ambianță și de nivelul de lumină naturală dorit, se alege tipul de sticlă dorit.

Astfel, dacă ești în căutarea unor soluții moderne de inchideri terase, specialiștii Rom Decor vin în sprijinul tău cu numeroase sisteme performante potrivite proiectului tău. Contactează-ne!

Suntem și pe Facebook! Pentru a fii la curent cu noutăți despre produsele Rom Decor, nu uita să dai un like paginii noastre AICI.

5/5 - (3 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă