Usi de interior cu toc ascuns. 4 Beneficii mari| RomDecor
Categorie: usi interior Etichete: ,

Idei mari pentru spații mici: Uși de interior cu toc ascuns, o soluție elegantă și practică

Alegerea ușilor de interior reprezintă punctul culminant al armonizării întregului decor al locuinței. Fiind elemente funcționale, care îmbină latura practică cu cea estetică, ușile au capacitatea de a oferi personalitate fiecărei încăperi, dacă sunt corect alese, desigur.

În selectarea unei uși de interior trebuie să ținem cont atât de designul încăperii, cât și de modul în care aceasta este utilizată (cât de des este deschisă/închisă, dacă reprezintă un spațiu deschis sau, dimpotrivă, unul intim). Un alt factor ce influențează semnificativ procesul de selecție este reprezentat de dimensiunea camerei, pe piață existând în momentul de față modele de uși inovative, ce pot oferi senzația de mai mult spațiu (cum sunt ușile de interior cu toc ascuns) sau pot ajuta la economisirea acestuia (cazul ușilor glisante).

usi de interior cu toc ascuns

În prezentul articol ne îndreptăm atenția către modelele de uși de interior cu toc ascuns, numite și uși filomuro, în special pentru că acestea au atras numeroase aprecieri din partea designerilor de interior în ultima vreme. Deci, vom vorbi despre ce sunt, ce beneficii oferă, cum se montează și, desigur, vom face și câteva recomandări.

Ce sunt ușile filomuro, cu toc ascuns?

Uși filomuro – din limba italiană filo – la același nivel, iar muro – perete, pe scurt sunt ușile coplanare cu peretele, uși cu tocul ascuns. Singurul element vizibil al unei astfel de uși este blatul propriu-zis, astfel că aceasta se va integra perfect în peretele unde este montată, oferind un aspect curat și elegant.

Desigur, grație minimalismului lor, sunt deseori întâlnire în stilul de design scandinav. Acest lucru nu înseamnă că nu se pretează și exigențelor altor stiluri de amenajare, dar mai multe detalii vă pot oferi designerii de interior. Noi rămânem strict la prezentarea acestor produse, încercând să vă ajutăm să simplificați procesul de selecție.

Uși de interior cu toc ascuns ergonomicitate și simplitate

Ușile de interior cu toc ascuns sunt modele adaptabile în orice tip de încăpere, indiferent de dimensiunile acesteia. Din simplul fapt că principalul beneficiu adus este acela de eficientizare a spațiului, ele sunt cel mai des recomandate în spațiile de dimensiuni reduse.

A se înțelege corect: ușile cu toc ascuns doar oferă senzația de spațiu mai mare, nu îl amplifică la propriu. În cazul ușilor glisante, se câștigă spațiu datorită mecanismului inteligent de deschidere/închidere, însă ușile cu toc ascuns au mecanismul simplu al ușilor clasice. Diferența este dată însă de aspect. Faptul că tocul nu este vizibil oferă senzația de spațiu mai aerisit, mai mare.

Cum se montează ușile filomuro?

Aceste tipuri de uși sunt coplanare cu peretele, asigurând, după cum am mai menționat, obținerea unei senzații de spațiozitate excelente. Montarea lor este ușor diferită de cea a ușilor clasice.

Neavând toc vizibil, laturile interioare ale golului din perete vor fi placate cu același material din care va fi realizat și panoul de ușă, având, desigur, și aceeași nuanță. Pe aceste laturi interioare se vor fixa balamalele în care va fi prinsă, în cele din urmă, ușa. Lipsa tocului vizibil nu prezintă deci nici un impediment în ceea ce privește funcționalitatea.

Uși de interior fără toc – ce beneficii aduc?

Așa cum am promis, amintim și beneficiile alegerii acestor modele de uși, începând cu cele de ordin estetic:

  • cu riscul de a ne repeta, aducem din nou în discuție estetica minimalistă a acestora;
  • fiind vorba practic doar despre un panou de lemn, curățarea ușii se va realiza mult mai facil și mai rapid;
  • încăperea va fi caracterizată de senzația de curățenie permanentă;
  • oferă oportunități nesfârșite de amenajare pentru spațiile tale: blatul ușii se poate vopsi în nuanța dorită sau se poate tapeta în perfectă armonie cu designul peretelui.

În ceea ce privește funcționalitatea, ușile filomuro răspund perfect exigențelor tuturor. Asigură o izolare fonică și termică excelentă și, grație materialelor de calitate utilizate, o rezistență deosebită în timp.

Recomandările Rom Decor

Dacă ați decis că ușile de interior cu  toc ascuns reprezintă o variantă demnă de luat în considerare, ne bucurăm. Atenție însă! În alegerea lor, nu uitați să țineți cont de estetica încăperii/încăperilor și, în cazul în care nu știți ce model s-ar potrivi mai bine, nu ezitați să ne cereți sfaturile.

Noi vă recomandăm cu drag noua gamă de uși de interior cu toc ascuns (filomuro) Porta Hide. Tocurile ușilor sunt complet integrate în pereți și balamalele sunt practic invizibile în momentul deschiderii, astfel că sunt aliniate perfect la fața exterioară a pereților și păstrează o estetică unitară a locuinței.

Ușile Porta Hide sunt dotate cu broască magnetică, balamale 3D și toc din aluminiu, canaturile lor putând fi vopsite cu vopsea premium albă. De asemenea, canaturile pot fi livrate grunduite sau pregătite pentru tapetare în nuanțele dorite. Puteți vedea aici întreaga gamă de uși cu toc ascuns Porta Hide!

 

Sursă foto: https://www.shutterstock.com/

4/5 - (4 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă