Uși Porta Doors lemn | Peste 30 de modele | Rom Decor
Categorie: usi interior Etichete: ,

Ușile din material lemnos Porta Doors pentru interior

Tipuri de uși de interior, finisaje și recomandări

În acest articol vă vom prezenta mai multe aspecte constructive legate de ușile de interior de la renumitul producător Porta Doors, pentru a identifica modelele cele mai potrivite nevoilor dvs., atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Este bine cunoscut faptul că ușile de interior Porta Doors sunt de cea mai bună calitate și beneficiază de un design inovator și contemporan. Se adaptează spațiului interior,  în funcție de dimensiunile golului fiind utilizate ușile standard sau ușile duble, sau poate ușile pliante sau cele glisante, care sunt tot mai practice datorită economiei de spațiu, dar și aspectului foarte elegant.  Ușile Porta integrează accesorii și feronerie de calitate premium, moderne, proiectate pentru fiecare tip de încapere. Dar ce le face să fie atât de speciale?

Structura ușilor de interior de la Porta Doors

Prin îmbinarea construcției durabile cu designul modern au fost obținute produse recunoscute pentru calitatea acestora, dar și o varietate de uși, diferite prin structura interioară a fiecărui model.

In functie de aspectul ușii, ele se împart în două categorii: uși plane și uși tip ramă și panou.

Miezul canatului ușilor de interior plane Porta Doors poate fi de mai multe tipuri:

 • cu fagure de stabilizare;
 • cu placă din PAL perforat, consolidat în interior cu element de ramă din placaj într-o ramă din lemn de rășinoase încleiat, acest model asigurând o izolare fonică mai bună a încăperii;
 • din PAL plin ranforsat cu elemente din placaj.

Recomandăm construcția „ramă și panou”, care garantează durabilitatea în timp a produsului. Un design elegant este realizat, de asemenea, și datorită cantului rotunjit al ușilor tip „ramă și panou”. Canatul este echipat cu sticlă mată securizată cu grosimea de 4 mm sau 6 mm.

Unele modele pot fi disponibile cu sticlă mată călită de 8 mm grosime, sticla făcând parte din construcția canatului, precum și în varianta cu oglindă pe una sau pe ambele fețe, păstrând aceeași calitate și rezistență a ușii.

Canatul poate avea la bază construcția de tip ramă și panou prevăzut cu traverse orizontale și panouri combinate cu sticlă mată călită. Folosind sticla mată tip ’’ramă’’ se obține un design deosebit al ușii de interior (gama Porta Inspire). În funcție de model, canaturile pot fi echipate cu inserții de aluminiu cu lățimea de 6 mm.

O noutate o reprezintă ușile Porta Doors Hide sau Filomuro așa cum mai sunt cunoscute. Ușile pot fi cu canat fără falţ (deschidere spre exterior) sau falţ ascuns (deschidere spre interior), iar alegerea tipului acestuia se face în funcție de încăperea în care doriți să utilizați aceste uși și de design-ul ambiental al spațiului.

usi interior albe porta doors
usi interior albe porta doors

Finisaje și aspect exterior

Ușile de interior Porta se regăsesc în mai multe tipuri de finisaje:

Uși Interior Porta Doors cu Finisaj vopsit

Ușile care beneficiază de finisaj prin vopsire au o suprafața netedă, diferită în funcție de vopseaua folosită: standard, Premium și Acrilică UV.

În general, s-a observat că printre preferințele clienților predomină ușile de interior albe. Însă există o mare varietate de nuanțe RAL în care se pot vopsi, la cerere.

Vopseaua acrilică UV are o deosebită rezistență la mizerie (cafea, alcool, grăsime), la abraziune, la  zgârieturi, la impact și oferă garanția stabilității culorii timp îndelungat. La alegerea nuanței de culoare, se recomandă comandarea tocului aferent ușii în același finisaj cu al ușii.

Uși Interior Porta Doors cu Finisaj sintetic

Printre finisajele sintetice ale ușilor de interior se pot menționa:  finisaj Portadecor, Portasynchro 3D, Portadur, Portaperfect 3D, finisaj CPL HQ  sau HPL. Fiecare gamă de produse utilizează un anumit tip de finisaj, iar un aspect important al acestora este dispunerea pe verticală sau/și pe orizontală, aspectul ușii având un design mai deosebit.

Dintre colecțiile cu finisaj sintetic fac parte și ușile de interior cu un nou tip de finisaj – Gladstone, cu aspectul lemnului brut și care au o durabilitate și rezistență crescută.

  Unele modele de uși Porta Doors sunt proiectate cu inserții metalice, care sunt în concordanță cu dispunerea finisajului. Suprafața structurată a finisajului asigură un grad de rezistență deosebit de ridicată la impact și abraziune.

  Uși interior Porta Doors din Furnir natural

  Ușile de interior cu furnir natural sunt o categorie aparte, prin linia abordată în design-ul lor. Furnirul natural emană frumusețe și eleganță, prin intermediul culorilor naturale combinate cu un design modern, ce conferă o identitate proprie fiecărei locuințe.

   Adaugă un plus de stil și confort căminului tău sau spațiului în care lucrezi, alegând uși de interior Porta care se potrivesc perfect viziunii tale.

   • Linia clasică PORTA DOORS

   La aceste modele, ușa poate fi plină, cu geam mic, tip grilă mică sau grilă mare. Unele uși pot fi prevăzute cu panou lateral, în funcție de design-ul ales. Miezul este din construcție ramă și panou cu profil simplu, iar rama poate fi ornamentală special profilată sau cu profil 200. Rama canatului este din lemn de rășinoase încleiat și MDF, acoperite cu furnir natural. Datorită tehnologiei aplicate, aceste uși se caracterizează prin rezistență sporită la deformare. Canatul este finisat cu furnir natural Stejar sau Stejar satin și protejat cu lac UV semi-mat.

   • Linia Modernă PORTA DOORS

   Această linie aduce în prim-plan usile tip „ramă si panou” cu sticlă mată călită de 6mm și un panou plan cu structură stratificată. Unele modele au și elegante inserții argintii de 6 mm, din aluminiu. Ușile pot fi simple sau duble.

   • Linia de Investiții PORTA DOORS

   Linia de investiții este o gamă la care folosirea plăcii de PAL perforat oferă un grad de izolare fonică mai ridicat și are striații verticale sau orizontale, oferind un efect vizual plăcut. Este disponibilă și înălțimea de 220 cm pentru unele modele, fiind necesară în anumite spatii ambientale. Rama canatului este din lemn de rasinoase cu structura fagure de stabilizare sau PAL perforat cu cost suplimentar, fiind acoperită pe ambele părți cu placă din furnir natural de calitate superioară.

   • Linia Premium PORTA DOORS

   La această categorie de uși, canatul este finisat cu furnir natural Stejar Satin și sticlă mată călită.  Canaturile sunt finisate cu lac semi-mat, cu striații în modelul Line sau în Ethno. Rama canatului este executată din lemn de calitate Premium, din PAL perforat, acoperit cu plăci din materiale lemnoase (Villadora Modern). Pentru Villadora Retro, ramele decorative sunt executate din lemn masiv de stejar. Structura ușii este din lemn stratificat. Sticla este mată călită, ornamentală, pentru unele modele (Capital, Delarte, Empire).

    

   Destinația ușilor Porta Doors recomandată în funcție de finisaje

   Clasificarea Porta ia în considerare șase grupe în care sunt incluse toate categoriile de finisaje folosite în gama de uși, în funcție de rezistența la întreținere. Pentru luarea unei decizii optime luați în considerare calitatea, durabilitatea și estetica finisajului.

   De exemplu, ușile din colecția PORTA DOORS RESIST cu finisaj Gladstone, despre care aminteam mai sus, sunt recomandate pentru a fi montate în birouri, hoteluri și pensiuni, clădiri rezidențiale sau clădiri de birouri, deoarece parametrii clasei EXTREM din care face parte finisajul acestor modele de uși oferă protecție ridicată produselor intens folosite. Suprafața structurata asigură un grad de rezistență deosebit de ridicată la impact și abraziune si accentuează frumusețea naturală a lemnului.

   Fie că preferi ușile albe, clasice, elegante, cu un aspect modern dat de finisaje, sau vezi lumea în culori și vrei ca acest lucru să se reflecte și în alegerea ușilor de interior, la Rom Decor cu siguranță vei găsi modelul pe care îl cauți. Profită de reducerile din sezon la ușile de interior Porta!

   5/5 - (2 votes)

   Distribuie acest articol


   You've just added this product to the cart:

   Sună acum
   Solicită ofertă