12 modele bai apartament : Mici cu cada sau cabina de dus
Categorie: amenajari interioare, cabine de dus

Tocmai ți-ai cumpărat un apartament și nu știi cum să-ți amenajezi baia? Sau vrei să faci doar câteva modificări în baie? Bineînțeles, de aceea ești aici. Fie că vorbim de modele bai apartament mici cu cada sau bai mici cu cabina de dus, avem idei pentru toate proiectele tale de amenajare bai.

Indiferent dacă faci mici upgrade-uri sau îți dorești o renovare completă a băii, trebuie să ai grijă ce materiale folosești. Alegerea unui design nou nu este întotdeauna o decizie ușoară. De aceea, îți prezentăm în rândurile următoare cum să creezi baia perfectă. Iată care sunt cele 12 modele bai apartament ca inspiratie pentru amenajarea unei băi mici de.

Modele bai apartament : Amenajare baie fără cadă

baie fără cadă
Amenajare bai fara cada

Nu dispui de spațiu suficient în baie? Aceasta poate fi amenajată astfel încât să găsești tot ce ai nevoie. În cazul în care spațiul nu te ajută, cea mai bună soluție este amenajarea unei bai mici cu cabina de dus.

În funcție de dorințe și necesități, poți alege:

 • fie cabină de duș clasică – ținând cont de spațiul disponibil, optează pentru cabinele cu ușă culisantă, batantă sau cu panou fix.
 • fie cabină de duș fără protecție laterală, doar cu draperie. 

Desigur, în cadrul procesului de amenajare bai se poate alege și o cabină de duș cu hidromasaj. Astfel, vei avea parte de un duș relaxant după zilele obositoare.

Asigură-te ca baia ta să fie construită în cel mai înalt punct din casă. Ține cont de acest sfat doar dacă:

 • vrei să faci renovări;
 • dorești să construiești o baie într-o mansardă sau undeva cu tavan înclinat.

Modele bai apartament : Amenajare baie fără gresie și faianță

înlocuiește gresia și faianța cu materiale alternative
Amenajare bai fara gresie sau faianta

Gresia și faianța au devenit, de câțiva ani încoace, materiale basic pentru amenajare bai mici. Totuși, au apărut pe piață foarte multe alternative. 

De ce amenajare bai fără gresie și faianță ?

 • O baie cu gresie și faianță are nevoie de rezervă în cazul în care aceste materiale încep să se deterioreze. Așadar, vei avea parte de costuri suplimentare pe termen lung. 
 • Uneori se întâmplă ca acel model de plăci de gresie sau faianță să nu mai fie disponibile pe piață. 
 • O baie fără gresie este ușor de renovat în cazul în care îți dorești să faci acest lucru.
 • Atunci când îți vei renova baia, nu o să faci atât de multă mizerie și nu o să dureze foarte mult timp.

Modele bai apartament : Amenajare baie decorată cu pietre naturale

Amenajare bai cu pietre naturale

Piatra reprezintă un material de origine naturală, fiind o rocă frecvent utilizată în decor. Aduce un suflu de naturalețe și de confort în orice spațiu. Este destul de costisitoare și greu de asamblat, dar merită în totalitate.

Este foarte bună soluția de amenajare bai mai mici din următoarele motive:

 • rezistă foarte bine la umezeală;
 • este durabilă;
 • se potrivește multor stiluri de decor (rustic, modern, contemporan, etc);
 • poate fi folosită pe pereți.

Aduce culoare și atrage atenția în comparație cu faianța obișnuită. Poți opta doar pentru pereți din piatră sau o poți monta chiar și la cabina de duș pentru a ieși din tipar.

Modele bai apartament : Amenajare baie cu mozaic 

baie cu mozaic
Amenajare bai cu modele mozaic

Plăcile din mozaic transformă aspectul vechi și clasic al băii tale într-unul modern, atrăgător și de lux. Nu contează dacă este mică, plăcile din mozaic sunt întotdeauna impunătoare.

Mozaicul face, în general, lucruri spectaculoase pentru orice cameră. Oferă o notă de culoare necesară oricărei încăperi. 

Pe scurt, mozaicurile sunt o piesă de rezistență. Cele albastre strălucitoare conferă băii contemporane un farmec propriu. 

Plăcile de mozaic din baie nu trebuie să fie nici măcar foarte deosebite. Chiar și cu niște plăci simple, îți poți face baia remarcată. 

Se pretează foarte bine pentru o baie mică deoarece suprafețele lasă senzația că sunt împărțite inegal față de plăcile de faianță sau gresie. Astfel, îți păcălesc privirea și îți lasă senzația că spațiul este mult mai mare decât pare.

Optează și pentru instalarea unei cabine de duș cu ușă batantă și panou fix. Printre avantajele acestei cabine, enumerăm următoarele:

 • utilizează sticlă securizată (riscul de accidentare fiind redus) ce poate fi: clară, ultraclară, sablată chimic, cu tratament anti-pată, colorată în masă sau printată ceramic cu orice model dorești;
 • elimină pericolul ca celelalte obiecte din cadrul băii să fie afectate de apa provenită de la duș;
 • poate fi realizată la dimensiunile specifice băii tale, pentru a optimiza la maxim spațiul;
 • panourile din sticlă beneficiază de un tratament special care împiedică depunerea calcarului și permit curățarea ușoară și rapidă a acestora;
 • dispun de feronerie din oțel – inox și din aluminiu (utilizată la construcția cabinelor de duș), rezistentă la coroziune, umiditate crescută și temperaturi mari.

Modele bai apartament : Amenajare baie cu design vintage sau retro

baie cu detalii retro
Amenajare bai cu design vintage sau retro

Baia cu design vintage/ retro poate fi amenajată utilizând corpuri de instalații sanitare create în stilul anilor aferenți acestor curente stilistice. Poți folosi chiar și plăci cu modele clasice sau accesorii vintage/ retro. Toate acestea pot forma sentimentul de căldură, aducând în prim plan nostalgia vremurilor trecute. 

Dacă ai o baie veche care are nevoie de renovare, folosește designul vintage. Constituie o opțiune rentabilă, plină de farmec clasic.

Uită de finisajele moderne sau îmbină-le armonios cu elemente în stil vintage/ retro pentru a spori efectul unei băi unice și atrăgătoare.

Modele bai apartament : Amenajare baie cu design de spa

Amenajare bai cu design spa

Chiar dacă nu ai suficient spațiu, ai posibilitatea de a transforma baia facil într-un spa luxuriant. Pentru acest lucru, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

 • schimbă mânerele și bateriile actuale;
 • montează câteva rafturi;
 • adaugă coșuri pentru prosoape;
 • utilizează sticla personalizată prin tehnologia de printare ceramică pentru cabina de duș;
 • înlocuiește dozatoarele de săpun vechi cu unele noi;
 • alege niște prosoape fancy – atunci când spațiul este mic, prosoapele vor fi întotdeauna la vedere. Așadar, ai grijă să îți alegi prosoape fancy care contribuie la crearea atmosferei de spa.

Modele bai apartament : Amenajare baie zen

baie cu design zen
Amenajare bai stil zen

Ideea de zen este subiectivă. În principiu, reprezintă o stare de calm și liniște. Un spațiu zen te poate ajuta să scapi de stresul zilnic. Baia ta este locul perfect pentru astfel de momente.

Câteva recomandări pentru o baie zen:

 • poziționează-ți cada sub o fereastră;
 • decoreaz-o cu lumânărele parfumate;
 • optează pentru finisaje neutre;
 • adaugă parfumuri calmante;
 • adaugă multe textile.

Utilizează ideile de mai sus dacă:

 • dorești să faci o renovare completă;
 • cauți doar câteva modalități ușoare de a-ți transforma baia într-un paradis lipsit de stres.

Modele bai apartament : Amenajare baie cu design modern

baie modernă
Amenajare bai cu design modern

Fie că vrem sau nu, toți petrecem timp prețios în baia de acasă. Așa că, ne dorim ca design-ul ei să fie unul special și foarte atrăgător, indiferent de suprafața disponibilă.

Stilul modern poate reprezenta multe lucruri. Adesea, atunci când ne referim la designul modern,  regăsim aceleași concepte și strategii

 • forme geometrice;
 • culori neutre sau de bază;
 • înfloriri decorative minimaliste;
 • materiale naturale.

Aici găsești câteva idei din care te poți inspira:

 • Plan deschis – implică, de obicei, panouri din sticlă transparente în jurul dușului. Acest lucru este foarte important pentru spațiile mai mici.
 • Întunecat și relaxant – băile moderne nu se potrivesc întotdeauna cu aspectul alb, strălucitor. Uneori, întunericul sporește aspectul modern. Mobilierul din lemn de culoare închisă și corpurile albe aduc o notă necesară de lumină, culoare și simț organic. Sticla fumurie, sablată sau printată ceramic de la cabina de duș se încadrează perfect într-un astfel de ambient.
 • Accente strălucitoare – băile moderne pot găzdui foarte bine o culoare, mai ales dacă vorbim de o singură nuanță strălucitoare. Dar, modern nu se referă neapărat la colorat. 

Modele bai apartament : Amenajare baie cu mobilă din lemn

utilizează lemnul în amenajarea băii
Amenajare bai cu mobila din lemn

Există o reținere în folosirea mobilierului din lemn într-o baie, mai ales unde spațiul nu este de partea ta.

În baie, umezeala este foarte ridicată. Teama de deformare și crăpătură a mobilierului poate reprezenta o preocupare principală

Cu toate acestea, dacă mobilierul este fabricat corect și dispune de caracteristici speciale pentru asemenea condiții, nu ar trebui să întâmpini probleme. Într-adevăr, este destul de greu de întreținut, dar baia va căpăta un aspect wow.

Modele bai apartament : Amenajare baie cu design luxos

Amenajare bai luxoase

Chiar dacă ai alocat un spațiu foarte mic pentru baie, nu lăsa deoparte stilul modern high-end.

Pentru o baie de lux cu o atmosferă modernă, trebuie să cumperi corpuri și accesorii cromate. Achiziționează elemente care nu îți ocupă foarte mult spațiu, dar care să ofere senzația de bogăție.

Dacă vrei un design de lux fără opulență, optează pentru ceva minimalist. Materialele bine alese pot crea o senzație de liniște și lux. Completează atmosfera cu corpuri de iluminat în stil industrial și cabine de duș cu uși culisante sau cu panouri fixe, ce conferă o distincție aparte băii.

Modele bai apartament : Amenajare baie cu design elegant

baie cu design elegant
Amenajare bai cu design elegant

Design-ul elegant este foarte atrăgător și foarte căutat. Poate fi combinat chiar cu mai multe stiluri. Include o cabină de duș care are în componența sa sticlă securizată și tratată cu substanțe împotriva calcarului. De asemenea, aceste foi de sticlă pot fi personalizate prin sablare chimică sau printare ceramică, pentru un plus de eleganță.

În amenajarea unei astfel de băi, ia în calcul următoarele sfaturi:

 • ai grijă ca totul să fie ordonat și pus la punct – fiecare detaliu contează când vine vorba de eleganță;
 • acordă importanță iluminatului – elementele în stil și nuanțe naturale vor fi alegerea perfectă;
 • selectează accesoriile potrivite – mobilier confortabil, lustre elegante care nu ies foarte mult în evidență, covoare moi. 

Modele bai apartament : Amenajare baie cu cabină de duș tip cascadă

Probabil că toți visăm la o astfel de baie. Această cabină de duș îți lasă senzația unei mici grote aflate pe o insulă tropicală privată.

Cascada într-o baie este cu siguranță un element wow față de dușurile normale. Mai mult decât atât, este foarte bun pentru că nu ocupă spațiu. Vei renunța la dușul clasic și vei economisi eficient spațiul. Pentru siguranță suplimentară, se poate opta pentru atașarea unor panouri fixe din sticlă securizată.

Alte sfaturi pentru întreținerea unei băi

 1. Șterge mobilierul de baie utilizând o cârpă moale, curată, umezită cu puțină apă călduță, respectiv un produs de curățare ușor.
 2. Folosește o cârpă umezită cu puțină apă caldă pentru a șterge suprafețele tip oglindă.
 3. Curăță zonele din piele și piele sintetică utilizând o cârpă din microfibre umezită cu apă caldă.
 4. Utilizează o cârpă din microfibră și un detergent non-abraziv pentru a curăța componentele din oțel inoxidabil. 
 5. Plăcile din piatră naturală pot fi curățate în același mod ca și mobilierul. 
 6. Plăcile din piatră artificială pot fi lustruite în același mod precum o mașină.
 7. Ventilarea eficientă este esențială pentru a menține calitatea și aspectul mobilierului.

Așadar, idei există. Poți avea avea o baie moderna sau poți amenaja ceva luxos și grandios. Inspiră-te din cele 12 idei de amenajare a unei băi mici și adaptează-le așa cum îți dorești astfel încât să ai un echilibru estetic și funcțional.

Dacă vrei să amenajezi baia cu cabine de duș din sticlă securizată sau cu alte produse, specialiștii Rom Decor îți vor oferi consultanță gratuită și soluții personalizate proiectului tău. Contactează-ne!

4.2/5 - (4 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă