Cum asortăm ușile de interior albe cu parchetul | Rom Decor
Categorie: amenajari interioare, inchideri terase/balcoane, usi interior

În amenajarea încăperii tale, unul dintre aspectele avute în vedere este potrivirea următoarelor componente cheie: parchetul, plinta și ușile de interior

Ce trebuie să ai în vedere atunci când asortezi ușile de interior cu parchetul?

cum asortam ușile de interior cu parchetul
Sursa: Unsplash.com

Având în vedere designul unei locuințe, specialiști din domeniu recomandă o atenție deosebită asocierilor de culori dintre aceste 3 elemente. Acesta este un criteriu important ce ține de percepția vizuală și echilibrul cromatic al unei camere.

În cele mai multe cazuri, simplitatea și naturalețea reprezintă imaginea eleganței și a bunului gust. Orice concept privind designul unei încăperi pornește de la amenajarea pardoselii. Acesta este un aspect ce contribuie semnificativ la stilul și ambianța locuinței.

Alegerea ușilor de interior implică mai multe cerințe atât practice cât și decorative. Ușa de interior reprezintă un element esențial, care asociază funcționalitatea și designul, având rolul de a acorda o notă distinctivă fiecărei camere. 

În selectarea modelului dorit, este important să ții cont de nivelul de izolare fonică și totodată, de siguranța pe care o oferă ușa. 

În prezent, ușile albe cu detalii deosebite atât lucioase, cât și mate sunt din în ce mai folosite în designul interior.

Dintotdeauna, ușile albe au oferit un aer elegant oricărei locuințe, indiferent de stilul abordat. Fiind elemente versatile, ușile albe se potrivesc atât unui design clasic, cât și unui stil modern cu accente minimaliste.

Pentru locuințele ce nu dispun de o suprafață mare, ușile albe sunt cele recomandate, acestea reușind să creeze un spațiu mai luminos și deschis. Fiind o culoare simplă dar aristocrată, se combină foarte bine cu nuanțe deschise, calde, armonizând întregul aspect al unei încăperii.

 În acest articol, vei regăsi idei de îmbinare a ușilor albe cu variante de parchet moderne, potrivite pentru mai multe stiluri privind amenajarea interioară.

Uși de interior albe cu parchet crem

Asortare usi albe cu parchet crem
Sursa: Unsplash.com

Această combinație de culori este una echilibrată, ce creează o ambianță primitoare și completează perfect un design clasic. Este cunoscut faptul că nuanțele calde, deschise contribuie cu un nivel de confort și funcționalitate într-o încăpere.

Asocierea ușilor albe cu parchetul crem creează o coerență, favorizând în acest fel, senzația de spațiu deschis și o ambianță prietenoasă. 

Puteți opta pentru uși simple, din furnir natural, axate pe funcționalitate sau uși cu inserții de sticlă.

Uși de interior albe cu parchet gri laminat

Asortare uși de interior
Sursa: Freepik

O asociere reușită și echilibrată ce se încadrează în stilul minimalist și modern este cea între ușile albe și parchetul gri metalizat. Parchetul laminat de culoare gri este o opțiune câștigătoare, ce scoate în evidență eleganța interiorului. 

Utilizând această nuanță, îți vei lărgi gama de variante privind amenajarea interioară. În ceea ce privește stilul ușilor, puteți opta pentru uși albe cu inserții de sticlă sau uși simple din furnir natural.

Combinația dintre alb și gri metalizat este o alegere sigură, care conferă locuinței impresia de mult spațiu. Este o alegere ideală pentru apartamentele ce nu dispun de suprafețe mari. Dacă îți îndrepți atenția spre stilul hi-tech, aceasta poate fi o combinație reușită.

Uși de interior albe cu parchet în tonuri deschise de maro

Asortare usi de interior albe cu parchet in tonuri deschise de maro
Sursa: Freepik

Un parchet în această nuanță se asortează armonios cu ușile albe, reușind să contureze un design modern ce pune în evidență stilul impozant al ușilor. Pentru a completa imaginea unei locuințe în stilul contemporan se poate opta pentru un mobilier minimalist, în culori calde.

În alegerea ușilor, poți opta pentru uși cu finisaj sintetic, din furnir natural sau cu inserții de sticlă. Toate variantele se încadrează bine și îți oferă siguranță în funcționare.

Uși de interior albe cu parchet stejar alb lucios

Asortare în aceeași nuanță
Sursa: Unsplash.com

Această asociere este una apreciată și se încadrează bine atât în stilul contemporan, cât și în cel minimalist sau boho. Coerența oferită între uși și parchet, îți permite să combini mai multe variante de mobilier, completând astfel un design elegant și rafinat al locuinței tale. 

Acest parchet este o bună alegere în situațiile în care:

  • camerele nu beneficiază de lumina naturală în timpul zilei;
  • încăperile locuinței dispun de suprafețe mici.

Combinarea ușilor albe cu un parchet alb îți va schimba semnificativ percepția vizuală și totodată îți va mări nivelul de luminozitate al încăperii cu minim 50%.

Întotdeauna o pardoseală albă oferă perspectiva unei locuințe noi, cu un spațiu deschis și luminos. Pentru stilul minimalist al încăperii, poți alege uși furnir natural sau sintetic cu inserții de sticlă.

Uși de interior albe cu parchet laminat bej cu inserții de gri

Asortare uși albe cu parchet laminat bej
Sursa: Unsplash.com

Această culoare a parchetului este una neutră, caldă, care în combinație cu ușile albe se obține un design funcțional apropiat de stilul scandinav. Acesta pune accentul pe funcționalitate și adaptabilitate, fiind accentuat de finisajele simple și naturale. 

Chiar dacă stilul scandinav impune o lipsă de note cromatice marcate de contrast, se obține un efect vizual interesant, dacă asociezi această culoare a ușilor cu nuanța parchetului. Accentul simplu, dar sofisticat al ușilor contribuie la construirea unei note moderne și rafinate în același timp. Poți opta pentru uși din furnir sintetic sau chiar uși glisante cu inserții de sticlă.

Pentru a completa designul încăperii, optează pentru un mobilier minimalist, simplu în culori deschise. De asemenea, pentru a mări vizual spațiu, lumina joacă un rol foarte important. Alege perdele în nuanțe calde și din materiale fine, vaporoase.

Uși de interior albe și parchet stejar deschis

 usi albe cu parchet stejar deschis
Sursa: Unsplash.com

Aspectul încăperii poate fi unul elegant dacă se combină ușile albe cu un parchet stejar deschis, ce oferă impresia de lemn natural. Utilizând această asociere, se realizează un echilibru cromatic, care îți oferă posibilitatea de a te juca cu mobilierul și elementele de decor.

Dacă optezi pentru stilul modern sau minimalist, alege uși de interior simple, din furnir natural sau uși cu finisaj sintetic. Mizează pe un mobilier simplu, modern, în finisaje mate pentru a se încadra armonios cu celelalte elemente cheie, creând astfel  designul contemporan cu accente clasice.

Dacă te îndrepți spre stilul scandinav, poți alege uși albe simple, din furnir natural cu inserții de sticlă sau uși glisante. Ambele se potrivesc perfect cu stilul ce mizează pe funcționalitate, minimalism și ambianță prietenoasă. 

Uși de interior albe și parchet stejar bej cu inserții rozalii

Asociere uși albe cu parchet stejar
Sursa: Unsplash.com

Această asociere se încadrează foarte bine în stilulmodern. Aspectul simplu, dar exotic al parchetului în această nuanță contribuie la crearea unei ambianțe, potrivite amenajărilor contemporane.

Un parchet în această nuanță se asociază foarte bine cu ușile albe și cu un mobilier realizat din lemn masiv. 

În ceea ce privește tipul ușii, poți alege furnir natural sau poți miza pe uși cu finisaj sintetic cu inserții de sticlă. Indiferent de alegerea modelului, ușile albe oferă un echilibru între clasic și modern, reușind conturarea unui aspect clasic și elegant.

Autenticitatea reprezintă elementul cheie pentru a crea un design modern, dar totodată funcțional.

Concluzii

Specialiștii în domeniu consideră că asocierea ușilor cu parchetul favorizează crearea unui aspect echilibrat pentru întreaga locuință. În realizarea unui astfel de design este importantă alegerea unui stil potrivit de uși.

Îmbinarea  ușilor albe cu parchetul depinde de viziunea stilistică pe care dorești să o implementezi, astfel încât să obții amenajarea dorită. Indiferent de modelul de ușă dorit, specialiștii Rom Decor sunt gata să-ți ofere consultanță gratuită și soluții personalizate proiectului tău. Contactează-ne!

4.4/5 - (7 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă