Balcon inchis cu sticla? 5 Beneficii imense pe care le obtii

Cum îți poți folosi balconul în cel mai eficient mod posibil? Exista beneficii reale pentru varianta unui balcon inchis cu sticla? Aceasta sunt întrebări adresate adesea de cei care plătesc din ce în ce mai mult pentru noua lor locuință și care vor să folosească fiecare metru pătrat pe tot parcursul anului.

Din păcate, condițiile noastre climatice nu ne permit să ne bem cafeaua de dimineață pe balcon oricând dorim. Cea mai mare problema cu balcoanele clasice o reprezintă faptul că acestea sunt fie permanent închise complet ceea ce te împiedică să te bucuri cu adevărat de spațiul exterior, fie sunt complet deschise, ceea ce înseamnă că depinzi de vremea de afară.

Cu toate acestea, există soluții care schimbă complet modul în care putem utiliza un balcon în cea mai mare parte a anului. Îți poți crea un balcon funcțional în orice anotimp, cu ajutorul sistemelor de inchidere balcon cu sticla, sisteme ușor de manevrat, complet retractabile și care oferă o barieră termică dar și protecție împotriva poluării fonice.

Sistemele de inchidere balcon cu sticla securizata, care au fost folosite de mult timp în țările scandinave, Germania, Austria și Danemarca, sunt acum din ce în ce mai populare și în țara noastră.Sistemele de inchidere balcon moderne nu au profile verticale clasice care să obtureze panorama, ci doar elemente orizontale, în care sticla este încorporată și care, în același timp, ghidează rolele pe șină.

Beneficii balcon inchis cu sticla

Această soluție modernă de închidere balcon face ca, din exterior, o astfel de amenajare formată din mai multe panouri să pară a fi un singur geam mare de sticlă, iar din interior nimic nu tulbură vederea de pe balconul nostru – este la fel – indiferent dacă balconul este deschis sau închis. Posibilitatea utilizării panourilor de sticlă de până la 3 m înălțime înseamnă că majoritatea balcoanelor și teraselor pot fi închise fără a fi nevoie de structuri complexe suplimentare. Datorită sistemului de închidere modern, balconul va fi ferit de ploaie, zăpadă, praf și va fi protejat de vânt și de cuiburile de păsări.

Și totuși, care sunt principalele beneficii care să te facă să alegi un balcon închis cu sticlă?

Mai mult spațiu și mai mult confort

În funcție de mărimea balconului, acest spațiu poate fi transformat într-un loc ideal de petrecere a timpului liber. Folosind un sistem modern de închidere a balconului cu sticlă securizată această încăpere devine multi sezonieră. Vechea încăpere care era folosită la depozitarea bicicletei sau a altor produse devine practic un spațiu nou, cu vedere panoramică, unde poți servi o cină cu prietenii, poți lucra în liniște, sau te poți bucura de o cafea fierbinte în diminețile răcoroase. Posibilitățile sunt nelimitate cu un sistem ce oferă combinația perfectă dintre vedere panoramică, siguranță, excelentă izolare fonică și termică.

Siguranță sporită

Beneficii balcon inchis cu sticla

Sistemele moderne de închidere balcoane cu sticla Gemini Confort aduc un plus de sigurantă pentru familiile cu copii mici sau animale de companie întrucât panourile au integrat un sistem de blocare pentru a preveni închiderea sau deschiderea accidentală. Pentru liniștea ta, sistemul este certificat la nivel European pentru izolarea împotriva impactului iar sticla folosită la închiderea balcoanelor este sticlă securizată cu grosime de 8 sau 10 mm.

Mai simplu de întreținut

Balcoanele închise cu sisteme culisante sunt mult mai practice iar capitolul de curățenie nu mai reprezintă o problemă. Datorită  sistemului cu pliere în interior a panourilor de sticlă, curățarea suprafețelor este mult mai simplă, rapidă și în condiții de siguranță. Cu toții știm cât de dificilă și în același timp periculoasă este curățarea pe exterior a geamurilor clasice.

Aspect modern

Închiderea balconului oferă un aspect modern și chiar sporește valoarea  proprietății. Sistemul permite instalarea de panouri de sticlă securizată cu o lățime maximă de 1.5 m și o înălțime maximă de 3 m, oferind o suprafață vitrată de peste 90% și vedere panoramica. De ce să nu decorăm zona cu câteva plante în ghiveci plasate strategic și astfel putem aduce cu adevărat o mica parte din natură în interior? Alternativ, putem instala un sistem de iluminat cu led pentru a crea o atmosferă relaxantă pe timp de noapte.

Eficiență termică și fonică

Beneficii balcon inchis cu sticla

Grosimea sticlei folosite la închiderea balconului poate spori confortul termic și implicit poate reduce costurile pentru energie electrică sau termică în funcție de anotimp. Izolarea fonică este un alt beneficiu important oferit  în special pentru locuințele din orașele aglomerate, unde poluarea fonică face parte din viața noastră de zi cu zi.

Dacă te gândești să achiziționezi un sistem de închidere balcon cu sticlă securizată, echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru balconul tău. Contacteaza-ne!

4.7/5 - (4 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă