Închidere balcon cu sticla. 3 Lucruri esentiale
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Sisteme culisante moderne pentru închidere balcon și închidere terasă cu sticlă securizată

Destinate spatiilor balcoanelor si teraselor, sistemele moderne de închidere cu geamuri culisante din sticlă securizată sunt tot mai utilizate datorită eficienței sporite și fiabilității. Avantajele acestora sunt multiple și vom reveni cu cât mai multe detalii despre fiecare aspect important al acestor închideri inovative.

Rom Decor este o companie specializată în realizarea de închideri moderne, adaptându-și portofoliul de produse și servicii după tendințele internaționale și dezvoltarea tehnologică din acest domeniu. În consilierea tehnică vă sunt oferite toate informațiile necesare pentru a alege sistemul de închidere balcon sau terasă pentru vila sau apartamentul tău, sau chiar a spațiilor tip Horeca. Orice structură are soluția potrivită.

La alegerea sistemului de închidere balcon potrivit țineți cont și de suprafața vitrată a acestuia, un aspect foarte important atunci când doriți să aveți o încăpere caldă și primitoare. Razele soarelui pătrund prin ferestre, fiind filtrate de stila securizată și creează un mediu prielnic pentru studiul sau relaxarea de zi cu zi.

O altă caracteristică esențială este că lumina soarelui are calități recunoscute pentru crearea și întreținerea unei ambianțe sănătoase.La sistemele cu culisare a panourilor de sticlă, suprafața vitrată ajunge până la 90% din suprafața totală, ceea ce e un avantaj fată de alte metode de închidere a spațiului.

Mai multe opțiuni de utilizare, la îndemâna fiecăruia

În general, balconul este o anexă a locuinței foarte puțin exploatată și utilizată. Dacă doriți însă să beneficiați de mai multe avantaje, puteți transforma balconul într-un spațiu funcțional sau într-o oază de evadare din cotidian, de relaxare și odihnă, făcând uitate zilele când îl foloseați doar pentru uscatul hainelor.

Amenajarea balconului poate transforma total un spațiu anost, făcându-l să pară desprins din povești sau integrându-l în stilul de design al întregii locuințe.

Nu vă puteți hotărî? Îl doriți și închis, luminos și confortabil, dar și deschis, pentru ca să vă bucurați de razele soarelui atunci când vremea de afară este superbă? Se pot utiliza, și chiar este recomandat să se opteze pentru sisteme de închidere performante care să aducă beneficii de ordin tehnic (caracteristici avansate din punct de vedere tehnologic), dar și financiar (economii pe termen lung și fiabilitate).

Când este frig afară, cu siguranță vă doriți un balcon închis, fără alte investiții suplimentare. Aceasta se poate rezolva prin folosirea unor sisteme culisante de închidere balcon, care pe lângă etanșarea panourilor de sticlă, vor aduce și beneficii prin izolația termică si fonică. Avantajul major al acestor sisteme este că se adaptează oricărui spațiu.

Când vine vorba de terasa de la casa sau vilă, sau poate terasa unui restaurant, pentru acestea situația este similară. Puteți crea spații moderne tip HORECA, închise cu acest tip de sistem versatil cu culisare a panourilor de sticlă, efectul fiind de a obține mai mulți clienți datorită confortului interior sporit.

Posibilitatea ca acest spațiu să fie deschis complet, cu o panoramă superbă, atunci când este vremea excelentă sau să fie închis complet sau parțial, după dorința fiecăruia, este un avantaj de nerefuzat al sistemelor moderne de realizare a închiderilor cu sticlă securizată.

Tendințe si tehnologie

Tendința generală a anului 2022 este ca soluțiile de închidere cu profil PVC cu geam termopan să fie înlocuite cu soluții moderne, mai eficiente, cu sistem glisant care să permită deschiderea completă și un spațiu vitrat cât mai generos. Sistemul de închidere balcon sau al unei terase va beneficia de multe avantaje net superioare vechilor sisteme care erau utilizate acum 15-20 de ani.

Tehnologia a evoluat și a permis dezvoltarea unor sisteme culisante din sticlă securizată care vă oferă deschidere sau închidere completă, dar și deschiderea parțială a ferestrelor, după cum aveți nevoie să le folosiți.

Sisteme inovative apar de la an la an pentru a vă aduce cele mai bune soluții de închidere balcon, la care nu mai este necesară depunerea unor eforturi deosebite pentru a le manevra. Poate vă amintiți ce dificil era să aveți grijă de un balcon care era închis cu sisteme PVC și geam termopan, cu ferestre mobile și fixe.

Curățarea greoaie, riscul de apariție a igrasiei, suprafața vitrată mică, precum și un aspect inestetic datorat ramelor geamurilor au condus înspre găsirea și utilizarea unor sisteme inovative din punct de vedere tehnic, dar și practic.

Terasa sau balconul – închise sau deschise?  Puteți avea ambele variante printr-o simplă amenajare

Sistemul Gemini Confort are caracteristici tehnice și proprietăți care îl recomandă pentru orice tip de suprafață de balcon sau terasă.

Sistemul de închidere balcon cu geamuri culisante din sticlă securizată este Certificat pentru rezistența la vânt, la impact puternic, permeabilitate la aer și etanșeitate la apă. Închiderea tip armonică, prin glisarea panourilor și eliberarea întregii suprafețe, oferind o panoramă completă este un atuu care aduce plus valoare acestor tipuri de închideri glisante cu sticlă.

Dacă aveți spații cu forme unghiulare, cu colțuri sau arcade, sistemul Gemini Confort este cel mai  potrivit.. Puteți manevra cu ușurință panourile din sticlă securizată datorită sistemului glisant cu 8 role cu rulmenți, dispuse pe fiecare panou, roți Speed HD brevetate. Cu ajutorul acestora, puteți deplasa foarte ușor panourile de sticlă, cu silențiozitate și fără fricțiune într-o parte laterală a balconului sau terasei, oferind un spațiu larg pe care îl doriți când sistemul nu este închis.

Însă, în condiții meteorologice care aduc vânt, frig, zăpadă sau ploi, dar mai ales pe durata unei furtuni puternice, ați prefera să aveți balconul sau terasa închisă, cât mai etanșe. De câte ori nu erați la o terasa deschisă, când a început o ploaie puternică de vară care poate v-a obligat să vă adăpostiți în altă parte? Vă veți simți mai în siguranță dacă terasa dispune de un sistem culisant cu panouri de sticlă securizată, care permite închiderea rapidă a spațiului respectiv.

Înălțimea maximă a panourilor de sticlă securizată de 8 mm poate fi de până la 2,6 m, la o lățime de 0,8 m. Acestea glisează pe șine, care sunt proiectate astfel încât să susțină fără probleme panourile de geam din sistemul de închidere.

Sticla securizată utilizată pentru închidere balcon și terase Gemini are o rezistență mecanică la îndoire de patru sau cinci ori mai mare decât cea a sticlei normale. În cazul în care se sparge accidental, sticla securizată se fracturează în cioburi foarte mici, inofensive, asigurând securitatea și siguranța persoanelor care pot veni în contact cu sticla.

 

Rezistență și confort

Protecția la apă sau vânt puternic este un subiect pe larg discutat când trebuie să alegeți un sistem de închidere balcon sau a unei terase, pentru că vă doriți un sistem performant prin care să nu intre apa de ploaie printre panourile de sticlă.

Drenarea apei printr-un sistem patentat de producător este o inovație inteligentă la Gemini Confort, prin care se scurge apa spre exterior.  Hidroizolarea de calitate a unui sistem de închidere duce le eliminarea condensului, ceea ce este un beneficiu față de sistemul de ferestre PVC si geamuri termopane.

Un alt subiect pe care îl puteți aborda când discutați despre alegerea unui sistem de închidere este cel legat de gradul de etanșare al acestuia. Gemini Confort dispune de o îmbinare perfectă, sigură și rezistentă a panourilor de geam cu garnituri siliconice prin utilizarea unor tehnologii patentate.

Într-un balcon cu un sistem de închidere balcon, puteți sta liniștiți chiar și când condițiile meteo nu sunt dintre cele mai favorabile, datorită izolației termice eficiente și a caracteristicilor de izolare fonică față de zgomotul din mediul înconjurător.

Siguranță și durabilitate

Vă interesează un sistem închidere balcon cu o tehnologie durabilă, care să vă aducă siguranță.  Mecanismul de blocare ABL (Auto Brake Lock) permite panourilor să stea deschise fără a se deplasa sau cădea. Blocarea automată a panourilor de sticlă face ca acest sistem să fie sigur pentru manevrarea accidentală de către copii.

Rezistența la mediul salin poate fi o problemă, dacă se dorește amenajarea unei terase la malul mării, la o vilă sau la un hotel. Sistemele culisante pentru închideri balcoane și terase Gemini Confort au feronerie cu componente din aluminiu și oțel inoxidabil, conferindu-le rezistență sporită la mediul salin.

Un ambient plăcut și confortabil

Când aveți în plan amenajarea sau reamenajarea balconului sau a unei terase, vă doriți un loc minunat în care să vă simțiți bine. Dacă, pe lângă sistemul culisant de închidere cu sticlă, apelați la un design plăcut de interior, veți obține un loc superb în care cafeluța de dimineață o savurați privind soarele care răsare, împrăștiind cu generozitate razele sale indiferent că este vara sau iarna, Dvs. simțindu-vă ca ”acasă” în acest ambient.

4/5 - (33 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă