Amenajarea balconului în stil Boho: 5 caracteristici pentru un spațiu exterior plin de personalitate | Rom Decor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete:

Amenajarea balconului în stil boho este un mod minunat de a transforma acest spațiu într-un loc unic și plin de personalitate. Stilul boho chic este în creștere în decorarea exterioară și oferă posibilitatea de a combina elemente din diferite curente de modă, aducând un aer de prospețime și nonconformism spațiului tău exterior.

Dacă ești în căutarea unor idei creative pentru amenajarea balconului tău, îți prezentăm 5 caracteristici ale unui decor boho care te vor ajuta să transformi acest spațiu într-un colț de rai boem.

Amenajarea balconului in stil Boho. Sursa: Pinterest
Amenajarea balconului in stil Boho. Sursa: Pinterest

Ce înseamnă Boho?

Stilul boho, cunoscut și sub denumirea de stil boem, a avut diverse interpretări de-a lungul istoriei. Acesta reprezintă, în esență, un stil neconvențional care se adaptează și evoluează. În prezent, el face referire și la influențele hippie și la moda de inspirație naturistă.

Caracteristici principale care descriu stilul Boho

Principalele caracteristici ale stilului boho includ:

Culori și modele

Amenajarea balconului tău în stil boho îți oferă libertatea de a combina culori și modele într-un mod creativ. Aici nu există reguli stricte – poți mixa modele florale și tribale cu culori vii, creând un decor plin de viață și individualitate. Cu toate acestea, trebuie să eviți culorile neon, preferând în schimb nuanțe luminoase, cum ar fi olive, mustard, cognac și terracotta.

Materiale Naturale

Inspirat de influențele hippie, stilul boho folosește materiale naturale și brute care creează un contrast plăcut cu culorile strălucitoare și modelele îndrăznețe. Optează pentru materiale precum cânepa, sisalul, ratanul, bambusul, lemnul sau covoarele din lână sau angora.

Amenajarea balconului în stil Boho. Sursa: Image by <a href="https://www.freepik.com/free-photo/interior-design-with-plants_20080604.htm#query=boho%20furniture&position=1&from_view=search&track=ais">Freepik</a>
Amenajarea balconului în stil Boho. Sursa: Freepik

Elemente globale

Elementele „globale” pot adăuga o notă de exotism decorului tău boho. Poți opta pentru vaze chinezești, felinare marocane, covoare persane, imprimeuri tribale și multe altele. Cheia este să adaugi elemente care ies în evidență față de stilul tău cultural predominant. Nu este necesar ca aceste elemente să fie autentice; poți găsi replici de calitate care să se potrivească perfect.

Alege vintage

Stilul boho are rădăcini în elemente istorice, așa că piesele vintage se integrează de minune. Chiar dacă nu dorești să investești în mobilier exterior boho vechi și valoros, poți opta pentru piese vintage, care adaugă un plus de culoare și model în decor, în special piesele din perioada anilor ’60 sau ’70.

Amenajarea balconului în stil Boho

Acum, având o idee mai clară despre ce înseamnă stilul boho, să vedem cum poți amenaja un balcon în acest stil. Acest articol se concentrează mai mult pe idei generale decât pe produse specifice care să se potrivească descrierii anterioare, pentru a te ajuta să faci alegerile potrivite pentru amenajarea balconului tău în stil boho.

Amenajarea balconului tău este un pas important în procesul de transformare în stil boho. Alege piese de mobilier care se potrivesc cu estetica boho, precum scaune din ratan, mese din lemn rustic sau covoare cu modele tribale sau florale. Gardurile din bambus sau stuf pot adăuga un aer exotic și boem balconului tău.

Pentru a spori confortul, utilizează perne cu modele bogate și culori vii. Plantele în ghivece colorate sau suspendate aduc natura în spațiul tău și completează decorul. Iluminatul subtil, precum lămpile cu nuanțe etnice sau lămpile suspendate decorative, creează o atmosferă relaxantă. Unitățile de depozitare cu un aspect vintage sau rustic păstrează spațiul organizat și adaugă caracter.

Nu uita de pături și cuverturi, care adaugă un vibe casual în decor. Acestea pot fi aruncate peste scaune sau așezate pe podea pentru a adăuga confort.

Cum să te bucuri de noul tău spațiu indiferent de vreme

În procesul pentru amenajarea balconului tău în stil boho, ia în calcul integrarea unui sistem de închidere cu geamuri glisante din sticlă securizată. Acest sistem aduce multiple beneficii, cum ar fi:

  1. Izolație termică și fonică sporită: Geamurile glisante din sticlă securizată oferă un confort termic sporit, ajutând la menținerea unei temperaturi mai confortabie pe balcon în orice anotimp. De asemenea, acestea oferă și o izolare fonică sporită, permițându-ți să te bucuri de liniște și intimitate.
  2. Lumină naturală: Geamurile glisante permit pătrunderea abundentă a luminii naturale în balcon, creând un mediu luminos și plăcut.
  3. Securitate: Sticla securizată este rezistentă la impact și oferă un nivel sporit de securitate. Acest aspect este important în special pentru balcoanele situate la înălțime.
  4. Estetică: Sistemul de închidere cu geamuri glisante adaugă un aspect modern și elegant balconului tău, integrându-se perfect în estetica boho.

Prin integrarea acestui sistem, poți să te bucuri de balconul tău în orice condiții meteorologice, extinzând spațiul tău de relaxare.

Sistem de închidere balcon cu geamuri glisante din sticlă securizată GEMINI de la Rom Decor
Sistem de închidere balcon cu geamuri glisante din sticlă securizată GEMINI de la Rom Decor

Concluzie

În concluzie, amenajarea balconului în stil Boho reprezintă o modalitate minunată de a transforma spațiul tău exterior într-un colț de rai plin de personalitate și stil. Stilul boho chic aduce o atmosferă nonconformistă, plină de viață și confortabilă în balconul tău.

Cu cele 9 idei prezentate în acest articol, poți să-ți personalizezi balconul într-un mod creativ și să-l faci să strălucească. Folosind culori îndrăznețe, modele variate, materiale naturale și elemente globale, vei aduce un farmec aparte acestui spațiu. Piese vintage și detalii relaxate completează perfect estetica boho.

De asemenea, integrarea unui sistem de închidere cu geamuri glisante din sticlă securizată poate adăuga un plus de confort și funcționalitate balconului tău, oferind confort termic, lumină naturală, securitate și o notă modernă.

Așadar, lasă-ți imaginația să zboare și explorează posibilitățile nelimitate pe care amenajarea balconului în stil boho ți le oferă. Cu atenție la detalii și cu inovația ca ghid, vei crea un spațiu exterior unic, plin de farmec și personalitate, în care să te bucuri de fiecare moment de relaxare și bucurie.

Echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru proiectul tău mult visat. Contacteaza-ne!

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

Rate this post

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă