Cum ne bucurăm de balcon iarna? | Rom Decor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Nu este un secret faptul că, pentru multă lume, venirea iernii înseamnă de cele mai multe ori că balconul locuinței trece în plan secundar. Nimic mai greșit! Sunt câteva modificări pe care le putem face pentru a ne asigura că ne putem savura cafeaua de dimineață în colțul nostru de relaxare, chiar și în sezonul rece. Haideți să aflăm împreună cum ne putem pregăti un balcon iarna.

Utilizarea unui sistem modern de închidere balcon cu sticlă

Pentru cei ce locuiesc la bloc, balconul este un spațiu din ce în ce mai apreciat. Amenajat corespunzător, acesta ne poate oferi momente de odihnă și relaxare în aer liber, fără a fi nevoie să părăsim apartamentul. Sistemele de închidere balcon cu sticlă devin din ce în ce mai populare în fiecare an, tocmai datorită faptului că ne oferă posibilitatea de a ne bucura de acest spațiu minunat pe tot parcursul anului Culisarea totală a panourilor de sticlă securizată permite deschiderea completă a balconului, aerisirea spațiului și conectarea cu natura. În același timp, panourile din sticlă securizată ne oferă o suprafață vitrată de peste 90%, protecție, confort, izolare termică și fonică – indiferent de condițiile meteo.

Cum sa te bucuri de balcon si iarna 1
Sursa: Pexel.com

Un sistem de inchidere balcon tip Gemeni spre exemplu este testat si certificat să reziste la impact puternic, ploi și chiar vânt cu rafale de 200 km/h. Un alt beneficiu oferit de o astfel de soluție este sistemul inteligent de drenare a apei de pe suprafața sticlei, ce combate eternele probleme cauzate de diferențele de temperatură (dintre spațiul interior și cel exterior), și anume condensul sau infiltrațiile de apă ce ar putea fi provocate de ploile abundente. Soluții sunt suficiente, iar tot ce trebuie să facem este să alegem un partener cu experiență în domeniu care să ne ajute să transformăm balconul visat în realitate.

Un design interior cald

În funcție de dimensiunea balconului, avem opțiunea utilizării unui încălzitor infraroșu pentru perioada de iarnă. Dacă, dintr-un motiv sau altul, încălzitorul nu poate fi instalat sau spațiul este deja încălzit, putem folosi decorul și materialele textile pentru a face spațiul mai cald.

Blana artificială este o variantă pentru a încălzi atmosfera, dar de una singură poate fi un element interior prea puternic în decor. Ulterior, putem adăuga o pătură din bumbac spre exemplu. Textilele țesute pot aduce mai multă căldură interiorului. Dacă utilizăm o blană artificială sau țesături întunecate, opțiunea de a combina nuanțe deschise cu tonuri de culori închise, pentru un contrast mai plăcut. Dacă există scaune pe balcon, putem așeza o pătură pe spătarul fiecăruia. Acest lucru oferă oaspeților o păturică caldă în jurul lor.

Cum sa te bucuri de balcon si iarna 5
Sursa: Pexel.com

Pentru încă o mutare de efect putem adăuga perne pe scaunele de balcon, acesta oferind un aspect plăcut și confortabil. Un alt element care creează o atmosferă caldă este fața de masă pentru măsuța din balcon. Finalizăm aranjamentul mesei din balcon cu un ornament frumos pentru lumânări. De exemplu, lumânările pot fi deasupra unei tăvi, astfel încât să le putem lua cu ușurință în interior dacă este necesar. De asemenea, o variantă elegantă ar fi folosirea câtorva felinare, obiecte ce arată frumos și creează o atmosferă plăcută indiferent de stilul de design interior ales.

Podeaua balconului, un element foarte important

Podeaua balconului este adesea rece și neprimitoare. Elementele alese trebuie să creeze un spațiu cald si confortabil pentru picioare. Putem merge pe varianta de a decora cu dale de balcon sau putem opta pentru varianta clasică și mai simplă prin alegerea unui covor călduros.

Există multe metode la dispoziția noastră pentru a asigura o temperatură confortabilă în timpul sezonului rece. Metode precum încălzirea prin pardoseală sau chiar montarea unui radiator sunt metode foarte populare în situația în care balconul este folosit ca zonă de relaxare, de lectură sau chiar spațiu de lucru de acasă. Toate acestea, combinate cu un sistem performant de închidere balcon cu sticlă precum Gemeni Thermo Protect tip sandwich (2 foi de geam), oferă un confort termic și fonic sporit.

Birou Balcon
Sursa: casadevalentina.com.br

Înveselește-te cu plante de balcon iarna

Iarna nu înseamnă neapărat că nu pot exista flori sau plante pe balconul nostru. Un exemplu foarte bun este orhideea, o plantă excelentă pentru balcon, care iubește temperatura de 15 grade, nu este foarte pretențioasă și nici nu necesită multă apă. Putem aduce puțină culoare pe balconul nostru cu ajutorul unei Violete Africane. Aceasta plantă oferă o culoare mov spectaculoasă, înflorește pe tot parcursul anului și rezistă excelent la temperatura de pe un balcon. 

Iedera este, de asemenea, o plantă durabilă și mereu în vogă, care arată minunat chiar și în mijlocul florilor colorate.

Cum sa te bucuri de balcon si iarna 7
Sursa: Unsplash.com

Dar cu toate acestea, nu am putea finaliza lista cu idei de plante pentru balcon fără să mentionăm și o vedetă clasică pentru spiritul sărbătorilor, și anume Crăciunița. Supranumită și Steaua Crăciunului, aceasta ramâne verde pe tot parcursul anului iar în preajma Crăciunului își schimbă culoarea frunzelor centrale în roșu aprins, oferind astfel o priveliște superbă.

Cum sa te bucuri de balcon si iarna 3
Sursa: Unsplash.com

Pe final, pentru puțin efect, putem introduce pe balcon și o instalație de iluminat cu becuri led, de preferat o culoare de galben cald. Instalațiile led sunt extrem de versatile și disponibile în diferite forme, stiluri și dimensiuni. Durabilitatea este cea mai importantă caracteristică a soluțiilor de iluminat led. Putem folosi cu ușurință aceste lumini peste balustrade, pereți și plante, adăugând o notă magică împrejurimilor. Dacă ne gândim la un sistem de iluminat permanent pentru balcon, atunci lumânările cu led ar putea fi o opțiune foarte elegantă.

Concluzie

În ziua de astăzi, și în special în contextul actual, balconul nostru își depășește condiția de spațiu de depozitare pentru bicicletă și devine tot mai des un spațiu elegant de relaxare din locuința noastră. Cu amenajările potrivite, acesta devine un spațiu funcțional pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile meteo de afară.

Dacă ești interesat de un sistem de închidere cu sticla pentru balcon, specialiștii Rom Decor vin în sprijinul tău cu soluții personalizate pentru proiectul tău. Contacteaza-ne!

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă