3 Sisteme pentru inchiderea balconului | Rom Decor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: , ,

Închiderea balconului: Iata ce sisteme ai la dispozitie!

Balconul poate fi amenajat ca o mica oaza de relaxare, un loc in care te poti bucura de lectura sau in care poti servi cafeaua de dimineata.

Atunci cand alegi metodele de inchiderea balconului, precum si materialele utilizate in cadrul lucrarii, va trebui sa tii cont de o serie de factori, dintre care enumeram: tipul de izolare dorit, destinatia spatiului, existenta sau nu a unui calorifer in zona etc.

Acordand importanta acestor aspecte si analizand cu atentie sistemele de inchidere disponibile pe piata, poti transforma balconul intr-un loc de relaxare, unde vei putea petrece momente minunate atat singur, cat si alaturi de cei dragi.

Ce sisteme de inchiderea balconului ai la dispozitie

sistem inchiderea balconului sau terasa rom decor
sistem inchiderea balconului sau terasa rom decor

Printre cele mai utilizate solutii din momentul de fata, la care apeleaza majoritatea celor care doresc sa isi inchida balconul, se gaseste inchiderea balconului cu sisteme ce va deschid in totalitate spatiul.

Aceasta, pe langa faptul ca poate fi realizata intr-un timp scurt, imbunatateste eficienta energetica a casei, contribuind astfel la reducerea costurilor de intretinere.

Exista, insa, si alte sisteme de inchidere a balconului care pot creste temperatura in acest spatiu in timpul sezonul rece si il pot proteja, totodata, de caldura excesiva pe parcursul verii. O astfel de solutie este inchiderea balconului cu geamuri glisante – cel mai nou sistem aparut pe piata, de la ora actuala.

Spre deosebire de traditionalele sisteme de inchidere, acesta se remarca prin faptul ca ferestrele nu au rame, ci sunt fixate pe un sistem de sine care permite culisarea foilor de geam. În partea inferioara, sistemul este prevazut cu un profil extrem de rezistent, conceput pentru a sustine in mod eficient foile de geam cu grosime de 10 mm.

Unul dintre marile avantaje pe care il ofera un astfel de sistem este ca te poti bucura pe deplin de vremea de afara datorita posibilitatii de glisare a foilor de geam, care se suprapun intr-o extremitate a balconului. Mai mult decat atat, un astfel de sistem ii confera balconului un design placut si modern, aducand un plus de personalitate intregii locuinte.

Avantajele inchiderii balconului cu sisteme de glisare

Dintre avantajele inchiderii balconului cu sisteme de glisare se pot mentiona:

  • sistemele de inchiderea balconului se pot personaliza in functie de forma acestuia;
  • ferestrele pot fi curatate cu usurinta;
  • au un grad sporit de siguranta;
  • sticla se gaseste intr-o mare varietate de modele si dimensiuni;
  • sistemele de inchidere/deschidere se pot manevra cu usurinta;
  • asigura un grad maxim de vizibilitate, astfel ca nu sunt necesare modificari la nivelul amenajarii.

Un alt mare avantaj rezida in faptul ca un astfel de sistem poate permite inchiderea si deschiderea ferestrelor in ambele sensuri si simultan.

De asemenea, prin implementarea sistemului de glisare, fatada balconului nu are nevoie de modificari majore, fiind suficiente unele minime. Astfel, geamurile pot fi incadrate de profile cu grosimi de pana la 10 mm, fixate cu suruburi invizibile, iar rezultatul final va fi cel dorit, atat din punct de vedere al functionalitatii, cat si din punct de vedere al designului.

Ce sisteme de inchiderea balconului recomanda specialistii

  • GEMINI CONFORT 10 mm – ideal pentru balcoane in arcada, unghiulare sau in colturi

Un astfel de sistem de inchidere balcon cu sticla de 10 mm securizata poate fi aplicat in orice loc – cladiri, vile, restaurante, hoteluri sau terase. Printre cele mai mari avantaje pe care le ofera se afla mecanismul special de blocare a sistemului de inchidere termoizolanta a balcoanelor ABL (Auto Brake Lock), care blocheaza panourile, permitandu-le sa fie deschise fara a se deplasa sau fara a cadea.

  • GEMINI THERMO PROTECT 28 mm potrivit pentru balcoanele in arcada, unghiulare sau in colturi

Acest sistem de inchidere a teraselor este, de asemenea, prevazut cu un mecanism de blocare ABL (Auto Brake Lock), care permite panourilor sa fie deschise fara a se deplasa sau a cadea, iar sticla termoizolanta va garanteaza izolare termica atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna.

Cu siguranta ca, fiecare sistem de inchidere a unui balcon are avantajele sale. Tot mai multi proprietari se orienteaza insa catre sisteme de glisare atunci cand vine vorba de inchiderea balconului deoarece acestea prezinta calitati de exceptie atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional.

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă