Vrei să închizi balconul? 3 aspecte esențiale de avut în vedere | Rom Decor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

În ultimii ani, balconul a devenit mai proeminent în planurile de amenajare a apartamentelor, nu numai prin suprafața în creștere, ci și prin versatilitatea utilizării sale. Totuși, pentru a profita la maximum de acești metri pătrați suplimentar, este esențial să apelezi la o amenajare adecvată, una din soluții fiind o practică tot mai populară, și anume să închizi balconului cu sticlă glisantă.

Pe lângă faptul că îmbunătățește aspectul și sporește valoarea proprietății, acesta oferind protecție împotriva intemperiilor și poluării fonice, în special în cazul clădirilor situate pe bulevardele aglomerate.

În ziua de astăzi sunt multe persoane care își amenajează acolo biroul de acasă sau chiar îl integrează cu camera de zi pentru a extinde zona socială. În același timp, în funcție de dispunerea proprietății, acesta poate fi, de asemenea, îmbinat cu bucătăria și transformat într-un spațiu generos de tip open space.

Ce să ai în vedere atunci când vrei să închizi balconul

Dacă te-ai hotărât să închizi balconul cu sticlă glisantă, pentru a obține un rezultat final cât mai bun este important să planifici operațiunea cu atenție. Iată 3 aspecte esențiale de avut în vedere atunci când vrei să închizi balconul cu ajutorul unui sistem modern cu geamuri glisante.

Sistemul de închidere va depinde de dimensiunea balconului

Dimensiunea totală a balconului, precum și suprafața vitrată dorită sunt aspecte extrem de importante atunci când plănuiești sa închizi balconul, iar sistemul de închidere pe care îl vei folosi este strâns legat de aceste detalii, întrucât există sisteme care se pliază mai bine pentru balcoane de dimeniuni mici, dar și sisteme recomandate balcoanelor ce dispun de spațiu mai generos.

Spre exemplu, dacă balconul tău este unul de dimensiuni mai mici, cum ar fi un loggie, cel mai potrivit sistem ca să închizi balconul cu geamuri glisante este Gemini Slide pentru a putea utiliza la capacitatea maximă și spațiul de pe lateralele balconului. Motivul pentru care Gemini Slide  este cea mai potrivită opțiune este dat de modul de funcționare al acestui sistem, și anume panourile de sticlă sunt paralele cu șina de glisare, iar astfel în momentul în care balconul este complet deschis nu vei avea nevoie de spațiu suplimentar perpendicular șinei pentru depozitarea panourilor.

Balcon închis cu sistem de geamuri glisante Gemini Slide de la Rom Decor
Balcon închis cu sistem de geamuri glisante Gemini Slide de la Rom Decor

Astfel, vei putea utiliza acest spațiu suplimentar pentru a plasa mici piese de mobilier precum un scaun sau o măsuță de cafea, de unde vei putea savura priveliștea neobstrucționată, grație suprafeței vitrate de până la 90% a noului tău balcon închis cu sticlă glisantă.

În cazul în care dispui de un balcon de dimensiuni mai mari, atunci Gemeni Confort ar putea fi o soluție mai bună pentru tine. Acesta este o soluție versatilă de închidere a balconului cu geamuri glisante ce poate fi adaptat oricărui tip de structuri, indiferent că vorbim de balcoane pe colț, cu forme unghiulare sau tip arcadă.

În articolul anterior, am discutat mai pe larg despre diferențele dintre cele 2 sistem, Gemini Slide și Gemini Confort, așa că poți vedea mai multe detalii accesând articolul AICI.

Care este gradul de confort termic necesar

Gradul de confort termic necesar este un alt aspect extrem de important de avut în vedere în momentul în care plănuiești să îți închizi balconul. În funcție de destinația finală a noului tău balcon închis, este posibil să ai nevoie de o soluție care să garanteze un nivel de confort termic și fonic sporit. În acest caz, varianta optimă va fi sistemul Gemini Thermo Protect.

Față de Gemini Confort care este alcătuit dintr-o singură foaie de sticlă securizată de 8 mm sau 10 mm grosime, sistemul de închidere balcon cu geamuri glisante Gemini Thermo Protect este realizat din panouri duble de foi de sticlă termoizolantă, cu o grosime totală de 28 mm. Acesta oferă o protecție solară ridicată, dar și un confort fonic și termic sporit, reprezentând astfel o soluție ideală de a avea un balcon răcoros pe timp de vară și călduros pe timp de iarnă.

Ai nevoie de autorizație ca să închizi balconul?

Trebuie autorizatie ca sa inchizi balconul?
Trebuie autorizație ca să închizi balconul?

În momentul în care vrei să închizi balconul, vei cădea automat sub incidența legii 50/1991 cu completările aduse ulterior prin legea 193/2019 care face referire la lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinație a construcțiilor de orice fel.

Dacă vrei să afli pas cu pas cum se obține o autorizație pentru închiderea balconului, atunci poți vedea ghidul nostru în articolul despre autorizații de închidere AICI.

Îți reamintim totuși că închiderea unui balcon fără autorizație poate fi sancționată de lege prin amendă de la 1000 lei la 100 000 lei. Lucrurile pot deveni cu adevărat complicate în cazul în care locuiești într-o clădire clasificată ca și monument istoric, în acest caz fapta fiind considerată infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Concluzie

Dacă ești interesat și vrei să afli mai multe detalii despre toata gama de soluții moderne Gemini pentru sisteme de închidere balcon, atunci te invităm să ne contactezi chiar astăzi. Experții noștri sunt bucuroși să te consilieze cu privire la proiectul tău de închidere balcon, așă că îi poți contacta chiar AICI.

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

4.8/5 - (5 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă