Cum să amenajezi un foișor de vis pentru grădina ta
Categorie: amenajari interioare, inchideri terase/balcoane Etichete:

Dacă îți dorești să transformi grădina ta într-un spațiu relaxant și primitor, un foișor de vis este opțiunea perfectă. Fie că îl folosești pentru a te relaxa și a citi o carte, pentru a petrece timpul cu familia sau pentru a primi musafiri, un foișor amenajat corespunzător poate fi un loc deosebit în grădina ta.

Însă cum amenajezi un foișor de vis astfel încât să fie atât estetic, cât și funcțional?

În acest articol, vom oferi sfaturi utile pentru a crea un spațiu perfect pentru tine și familia ta. Vom aborda subiecte precum alegerea formei și dimensiunii, amplasarea, materialele potrivite, decorațiunile, iluminatul și multe altele. Urmează-ne și vei descoperi cum să transformi un simplu foișor într-un colț de rai în grădina ta.

Alege forma și dimensiunea

Amenajarea unui foisor de vis
Amenajarea unui foisor de vis Sursa: Image by topntp26

Primul pas important în amenajarea unui foișor de vis este să alegi forma și dimensiunea potrivită pentru spațiul tău. Înainte de a te apuca de construcție, este important să măsori spațiul disponibil în grădina ta și să iei în considerare și forma terenului.

Dacă ai o grădină mare, poți opta pentru un foișor mai mare și mai impunător, cu dimensiuni generoase și cu o formă complexă. În cazul în care ai un spațiu mai mic la dispoziție, ar fi mai bine să optezi pentru un foișor mai mic și compact, care să se încadreze perfect în decorul grădinii tale. De asemenea, poți alege o formă simplă și elegantă, care să se potrivească cu stilul general al grădinii tale și să aducă un plus de valoare estetică spațiului.

Amplasamentul unui foișor de vis

Pentru a decide amplasamentul ideal pentru foișorul tău, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante. În primul rând, amplasamentul trebuie să ofere o priveliște plăcută și relaxantă, astfel încât să poți petrece momente deosebite alături de familie sau prieteni. De asemenea, trebuie să alegi un loc bine iluminat, care să permită accesul la lumina naturală, dar și la iluminatul artificial în timpul serilor târzii.

Un alt aspect important de luat în considerare este protejarea foișorului de vânt și soarele puternic. Este recomandat să alegi un loc ferit de vânt, care să ofere o senzație de confort și să permită utilizarea foișorului chiar și în zilele cu vânt puternic. De asemenea, este important să eviți amplasarea foișorului într-un loc expus direct la razele solare, mai ales în timpul verii, când temperaturile sunt ridicate. În acest fel, vei putea petrece timp în foișorul tău și în cele mai toride zile ale anului.

Alegerea materialului

small pile wood background 1
Foișor de vis din lemn – alegerea cea mai populară. Sursa: Image by rawpixel.com

Materialele alese trebuie să fie durabile și să poată rezista la condițiile meteorologice. Lemnul este cel mai popular material folosit pentru construirea unui foișor de vis, deoarece oferă un aspect natural și se potrivește perfect în grădină. De asemenea, lemnul este ușor de prelucrat și de întreținut.

Alte opțiuni pentru materialele de construcție includ metalul și piatra, dar acestea pot fi mai costisitoare. Deși aceste materiale sunt mai rezistente la intemperii decât lemnul, ele nu oferă aceeași căldură și aspect natural pe care lemnul îl poate aduce în grădina ta.

Creează un spațiu confortabil

Pentru a crea un foișor de vis, este important să te asiguri că este un spațiu confortabil în care să te poți relaxa. O podea poate fi o alegere excelentă pentru a separa spațiul și pentru a oferi un aspect mai definit. Scaunele și masa sunt esențiale pentru a crea un spațiu de luat masa sau pentru a te relaxa cu o carte sau o băutură răcoritoare. Adăugarea plantelor și a florilor poate aduce un plus de culoare și poate crea un aspect natural și plăcut, iar pernele și păturile pot fi adăugate pentru a crea un spațiu mai primitor și mai confortabil.

Nu uita de iluminat

Foișor de vis - Iluminat. Sursa:
Foișor de vis – Iluminat. Sursa: Photo by Giorgio Trovato on Unsplash

Iluminatul este un element esențial pentru un foișor de vis, mai ales dacă dorești să-l folosești și pe timp de seară. O opțiune populară este adăugarea unor luminițe decorative, cum ar fi ghivecele luminate sau sforile luminoase. Acestea pot fi agățate în jurul foișorului sau pot fi atârnate în copaci sau tufișuri. O altă opțiune este adăugarea unor lămpi de perete sau tavan, care să ofere lumină ambientală.

Dacă dorești o atmosferă mai romantică, poți alege să adaugi o candelă sau mai multe, care să ofere o lumină caldă și plăcută. Indiferent de opțiunea aleasă, iluminatul este un element cheie pentru a crea un spațiu confortabil și primitor într-un foișor de vis.

Alege un sistem modern de închidere terase pentru foișorul tău

Dacă îți dorești să te bucuri de noul tău foișor de vis pe tot parcursul anului, atunci ar trebui să iei în considerare instalarea unui sistem de închidere terase cu geamuri glisante din sticlă securizată.

Foișor de vis dotat cu sistem de închidere terasă cu geamuri glisante GEMINI de la Rom Decor
Foișor de vis dotat cu sistem de închidere terasă cu geamuri glisante GEMINI de la Rom Decor

Sistemele de închideri terase și balcoane GEMINI sunt din ce în ce mai apreciate pentru avantajele pe care le prezintă în amenajarea unui foișor de vis. Acestea oferă o suprafață vitrata de până la 90%, izolare termică și fonică sporită, rezistență la vânt, ploi sau la impact cât și un aspect deosebit clădirilor.

Un alt avantaj important este că aceste sisteme de închidere pot fi aplicate pe orice structură, indiferent de tipul acesteia, fiind disponibile în varianta de sticlă securizată, de 8 mm sau 10 mm sau sticlă dublă termoizolantă, cu grosimea totală de 28 mm. Înălțimea sticlei poate ajunge până la 3 m, asigurând astfel o estetică de neegalat și o panoramă deosebită foișorului, terasei sau balconului.

La Rom Decor ai la dispoziție 3 tipuri de sisteme de închidere terase și balcoane, cu mecanisme glisante și sticlă securizată simplă sau dublă. Acestea incorporează feronerie și sisteme de glisare inteligente, brevetate de producător, care vor asigura o fiabilitate înaltă, imbinare etanșă, evitarea condensului, izolare termică și fonică sporită, precum și siguranță maximă în exploatare.

Sistemele de închidere terase cu geamuri glisante GEMINI sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și extindă spațiul de locuit în aer liber și să creeze un loc perfect pentru relaxare și socializare cu prietenii și familia.

Concluzie

În concluzie, un foișor de vis poate fi creat prin urmarea unor pași simpli. Alegerea materialelor durabile și potrivite pentru grădină, crearea unui spațiu confortabil cu mobilier și iluminat adecvat, precum și instalarea unui sistem de închidere terase cu geamuri glisante din sticlă securizată sunt factori importanți care pot face diferența în realizarea unui foișor deosebit de care să te bucuri indiferent de sezon împreună cu familia și prietenii tăi.

Echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru proiectul tău mult visat. Contacteaza-ne!

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (4 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă