Dezvoltatori imobiliari: Idee de creștere a profitabilității
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

În ultimii ani, piața imobiliară din țara noastră a avut o evoluție spectaculoasă, majoritatea proiectelor propuse de numeroși dezvoltatori imobiliari fiind caracterizate de stabilitate și adaptabilitate, toate acestea într-un context al schimbărilor de comportament ale consumatorilor.

Dezvoltatori Imobiliari - Locuințe noi
Dezvoltatori Imobiliari – Locuințe noi

Această creștere a pieței imobiliare este confirmată și de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care în urma unui studiu de piață, a relatat faptul că cererea de proprietăți rezidențiale a avut o creștere de 31% în 2021 față de anul 2020.

Există suficiente exemple în piață de dezvoltatori imobiliari care reușesc să se adapteze noilor cerințe, și care caută în permanență modalități de creștere a profitabilității proiectelor dezvoltate, dar toate acestea fără a apela la compromisuri de calitate și confort pentru viitorii beneficiari ai imobilelor, care să sacrifice buna reputație câștigată pe parcursul anilor.

Pentru această categorie de dezvoltatori imobiliari avem o propunere modernă și sustenabilă menită să sporească valoarea apartamentelor din portofoliul lor, și anume închiderea balcoanelor cu sisteme glisante din sticlă securizată.

De ce balconul poate fi un element important pentru dezvoltatori imobiliari?

Ideea de balcon a venit din dorința de a crea o legătura directă între locuință și spațiul exterior, un spațiu în aer liber de care să te poți bucura chiar din confortul locuinței tale. Acesta este probabil motivul pentru care aproape toate locuințele noi beneficiază de un balcon, dar de multe ori chiar și de două balcoane.

Dezvoltatori Imobiliari - Balcon deschis
Dezvoltatori Imobiliari – Balcon deschis

În general, balcoanele au fost văzute ca simple spații de depozitare, și de cele mai multe ori limitate de caracteristica de sezonalitate, datorită faptului că balcoanele deschise sunt expuse la praf, precipitații dar și temperaturi neprietenoase pe timpul sezonului rece.

Problema poate fi ușor rezolvată prin implementarea balcoanelor închise cu sisteme moderne glisante în proiectele marilor dezvoltatori imobiliari.Dar totuși ce părere au oamenii cu privire la apartamentele cu balcoane închise cu sisteme glisante moderne?

Mesajul pentru dezvoltatori imobiliari în urma unui studiu de piață din 4 țări diferite

Un studiu de piață comandat de o firmă finlandeză referitor la apartamentele noi cu balcoane închise oferite spre vânzare vine cu o concluzie interesantă pentru dezvoltatorii imobiliari. Studiul a fost desfășurat în 4 țări diferite, și anume Germania, Olanda, Polonia și Elveția.

Acesta a fost realizat în limba locală din fiecare țară, iar segmentul de audiență țintit a fost alcătuit din potențiali cumpărători de apartamente noi care intenționează să achiziționeze locuința pentru a locui efectiv în ea, și nu în scop de investiție (ex pentru a o da în chirie).

Deși există diferențe semnificative între cele 4 tări, principalele rezultate au fost cel puțin surprinzătoare:

  • 67-85% din cei ce au răspuns la întrebări sunt dispuși să plătească mai multi bani pentru un apartament cu balcon închis cu un sistem modern de închidere cu geamuri glisante care să ofere un confort termic sporit
  • 72-88% din cei ce au răspuns la întrebări cred ca un balcon închis cu un astfel de sistem crește valoarea apartamentului cu cel puțin 5%.

Gama de sisteme pentru închidere balcon GEMINI, o oportunitate de creștere a profitabilității pentru dezvoltatori imobiliari

Pentru acei dezvoltatori imobiliari care vor să ofere proiecte sustenabile și de o calitate superioară, gama GEMINI de sisteme moderne pentru închidere balcon cu sticlă glisanta este soluția.

Sistem Gemini pentru închidere balcon cu geamuri glisante, oportunitate pentru dezvoltatori imobiliari
Sistem Gemini pentru închidere balcon cu geamuri glisante, oportunitate pentru dezvoltatori imobiliari

Costul montării sistemelor de închidere cu geamuri glisante la balcoanele apartamentelor construite de dezvoltatori este o fracțiune din investiția suplimentară pe care clienții finali sunt dispuși să o facă pentru a obține beneficiile unui balcon dotat cu astfel de sistem, și anume:

  • Protecție împotriva prafului și intemperiilor
  • Spațiu complet funcțional indiferent de condițiile meteo – vara balcon deschis, iarna balcon închis
  • Confort termic și fonic sporit
  • Eficiență energetică sporită (mai multe detalii poți găsi în articolul nostru AICI)
  • Suprafață vitrată de până la 90% ce oferă o vedere panoramică neobstrucționată
  • Sticlă securizată cu grosime de 8 mm sau 10 mm, sau 2 foi de sticlă termoizolantă cu grosime totală de 28 mm
  • Sistem inteligent de drenare a apei, pentru evitarea infiltrațiilor și a condensului

Concluzie

Beneficiile utilizării unui sistem GEMINI pentru închidere balcoane cu geamuri glisante sunt net superioare în comparație cu un balcon deschis, reprezentând o oportunitate pentru acei dezvoltatori imobiliari care vor să-și sporească profitabilitatea investițiilor, dar în același timp să livreze clienților locuințe premium și moderne.

Dacă ești un dezvoltator imobiliar în căutarea unei soluții de închidere balcoane pentru proiectele tale, atunci nu mai sta pe gânduri! Specialiștii Rom Decor sunt gata să răspundă la orice întrebare. Contactează-ne astăzi!

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă