Inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată
Categorie: inchideri terase/balcoane

Beneficiile unui balcon deschis sunt incontestabile, însă principalul dezavantaj constă în faptul că nu te poți bucura de el pe tot parcursul anului. De aceea, soluția rămâne să apelezi la inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată. O astfel de inchidere balcon nu doar că oferă protecție împotriva acțiunii factorilor naturali, dar vei putea beneficia de aceeași vedere panoramică pe care balconul deschis ți-o oferea. 

Privit ca o zonă de depozitare, balconul este rareori luat în calcul atunci când vine vorba de amenajare interioară. Cu toate acestea, specialiștii în amenajări interioare recomandă proprietarilor să transforme această extensie a locuinței într-o zonă de conexiune cu mediul exterior. 

Opțiunea de inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată permite abordarea mai multor stiluri de amenajare interioară. Din acest motiv, proprietarii o aleg în vederea creării unui refugiu ideal potrivit pentru orice vreme. Rămânând o alternativă excelentă la ferestrele batante, o inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată este soluția care economisește spațiu și adaugă un plus de stil balconului tău.

Importanța balconului

importanta balconului

De-a lungul istoriei, balconul a jucat un rol important atât din perspectivă arhitecturală, cât și funcțională. Cu toate că inițial a fost proiectat pentru a-i captiva și inspira pe oameni, balconul a cunoscut mai multe schimbări. Pentru cei mai mulți proprietari, a devenit un spațiu de depozitare sau o grădină înghesuită de ghivece cu flori. 

În contextul actual însă, balconul capătă o nouă semnificație. Pe fondul unei izolări forțate, balconul trece de la vechea identitate la o nouă perspectivă. Acesta devine singura legătură cu mediul exterior, un refugiu de relaxare și o sursă de speranță și de conexiune.  

De ce să optezi pentru inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată?

inchidere balcoane cu sticla clara

Deoarece balconul acționează ca o zonă care face legătura dintre spațiul privat și cel public, există nevoia unei delimitări precise. Chiar dacă tind spre socializare și crearea unei legături cu comunitatea, oamenii își doresc să beneficieze și de timp privat în balcon. Astfel, unul dintre cele mai mari avantaje ale închiderii de balcon cu sistem culisant constă în faptul că este menită să ofere protecție împotriva unor factori precum zgomotul exterior sau privirile/ urechile curioase ale vecinilor, atunci când este necesar. O închidere de balcon cu un astfel de sistem devine esențială în prevenirea pătrunderii factorilor naturali (ploaie, praf, vânt, ș.a.) mai ales datorită capacității de etanșare completă.

Sistemul culisant cu care se realizează închiderea de balcon se remarcă prin feronerie și elemente de glisare inovatoare. Acestea permit maximizarea spațiului și creșterea gradului de luminozitate, favorizând totodată utilizarea frecventă a balconului indiferent de vremea de afară

Structura sticlei și a cadrului sistemului culisant asigură un nivel superior de izolare termică și de protecție împotriva razelor UV. Din perspectiva termoizolației, vei beneficia vara de răcoare și siguranță și de căldură și confort pe toată durata sezonului rece. În plus, sticla securizată protejează mobilierul și obiectele de decor de efectele negative ale razelor UV sau ale intemperiilor.

Din dorința păstrării conexiunii cu mediul înconjurător, închiderea de balcon este o opțiune care nu obstrucționează vederea panoramică. Ba chiar o îmbunătățește. Feroneria minimalistă (din oțel inoxidabil sau aluminiu) și panourile cu suprafețe considerabile de sticlă valorifică eficient fiecare element natural. Astfel, se creează senzația că priveliștea pare că face parte din decorul interior. 

Structura sistemului prezintă un design care eficientizează deschiderea completă și silențioasă a panourilor de sticlă securizată, indiferent de tipologia deschiderii. Pe de altă parte, feroneria este deosebit de rezistentă la medii caracterizate de salinitate, umezeală sau schimbări bruște de temperatură.

De asemenea, sticla securizată din sistemele glisante pentru închidere de balcon prezintă un nivel calitativ premium. Se remarcă printr-o grosime de 8/ 10 mm, respectiv printr-o funcție de blocare automată pentru prevenirea accidentelor. 

Cât costă o inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată?

inchidere balcoane cu sticla sablata

Cu toate că este o întrebare frecventă în rândul proprietarilor, o astfel de închidere de balcon nu are un preț fix. Fiecare proiect de amenajare este unic, fiind personalizat în funcție de particularitățile tehnice ale balconului și de dorințele proprietarului. Așadar, prețul unei astfel de închideri de balcon depinde de următoarele aspecte:

  • înălțimea balconului – sistemele glisante includ panouri cu înălțimea până la 2,6 m (Gemini Confort), 2,8 m (Gemini Thermo Protect) sau până la 3m (Gemini Slide).
  • forma acestuia (U, L, curb sau logie) – odată ce balconul are o formă aparte, sistemul culisant potrivit trebuie să se plieze pe caracteristicile sale. Astfel, utilizarea va fi sigură, va furniza nivelul de confort dorit și nu va necesita intervenții suplimentare. Cu cât forma este mai complexă, cu atât prețul sistemului culisant cu sticlă securizată va fi mai mare.
  • tipul de balustradă existent;
  • poziția balconului – dacă balconul este într-o zonă în care vara soarele bate pe toată perioada zilei, specialiștii recomandă un sistem culisant cu panouri de sticlă ale căror grosimi totale pot ajunge la 28mm (Gemini Thermo Protect). În acest fel, poți beneficia de protecție împotriva razelor UV puternice.
  • gradul de confort termic și fonic – optează pentru un sistem cu panouri cu o foaie (Gemini Confort, Gemini Slide) sau 2 foi de sticlă (Gemini Thermo Protect).
  • grosimea sticlei – panourile de sticlă din sistemele glisante Rom-Decor au o grosime de 8 mm sau de 10 mm.  
  • design – comparativ cu profilele în culori standard, cele vopsite în culorile RAL preferate de client vor crește costul sistemului culisant. Modelul sticlei (clar, ultra clar, sablat, printat ceramic, colorat în masă) și tipologia feroneriei vor influența prețul investiției.
  • accesorii  existența unei șine de drenare a apei, accesoriile de blocare automată pentru prevenirea accidentelor sau alte funcții care facilitează utilizarea sigură a închiderilor de balcoane sunt elemente incluse în costul unui astfel de sistem.

Dacă ai un proiect de inchidere balcon cu sistem culisant din sticlă securizată, echipa Rom-Decor stă la dispoziția ta cu o gamă variată de produse eficiente și soluții personalizate pentru balconul tău. Contactează-ne!

3.7/5 - (34 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă