Ferestre din lemn triplustratificat: 7 Avantaje | Rom Decor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: , ,

Ce avantaje ofera aceste ferestre din lemn triplustratificat

Alegerea ferestrelor pentru casa este o decizie importanta, o investitie pe termen lung. Atunci cand alegem o fereastra trebuie sa avem in vedere costurile, garantia, aspectul, eficienta energetica, intretinerea si siguranta din punct de vedere al sanatatii.

Arhitectii si designerii recomanda din ce in ce mai des ferestrele din lemn stratificat. Motivele nu tin numai de ordinul estetic, dar si de cel practic. O fereastra de lemn stratificat poate fi o optiune excelenta pentru cei ce cauta eleganta, dar si izolarea termica si izolare fonica excelente.

De ce sa alegem ferestre din lemn triplustratificat

Atunci cand vine vorba de ferestre, primul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare este materialul din care va fi facuta tamplaria. În prezent, cele mai cautate materiale pentru ferestre sunt PVC-ul, aluminiul si lemnul.

Daca, in ultimii ani, ferestrele din PVC si aluminiu au dominat piata, lemnul a inceput sa fie din nou cautat pentru avantajele sale incontestabile.

Sistemul de ferestre din lemn triplustratificat sunt concepute din lemn natural. Lemnul stratificat nu este alcatuit dintr-un singur bloc de lemn, ci din mai multe straturi de cherestea suprapuse, de-a lungul fibrei, ceea ce il face rezistent si stabil. Acest material are posibilitati nelimitate de finisare (baituire, forme diverse). Durata de viata a unor astfel de ferestre este de aproximativ 30 de ani.

Setul de ferestre din lemn triplustratificat din esenta de rasinoase (pin, molid, larice) este rezistent la umiditate si la diferentele mari de temperatura si este recomandat caselor din zonele mai reci. Pentru locuintele din zonele mai calde se poate opta pentru esenta de meranti.

Lemnul stratificat uneste cele trei calitati traditionale: noblete, caldura si respiratie, combinand perfect rezistenta, cu eleganta.

Cat costa un set de ferestre din lemn triplustratificat

Exista foarte multe prejudecati cand vine vorba de ferestrele din lemn. Se considera ca o astfel de alegere ar fi scumpa si intretinerea este grea si anevoioasa. Pretul ferestrelor din lemn stratificat este unul corect avand in vedere multiplele avantaje.

Cand vine vorba de achizitia unor astfel de ferestre, nu trebuie sa cazi in capcanele de pe piata. Pretul ferestrelor din lemn stratificat nu poate fi cuantificat exact doar de metrul patrat de suprafata, pentru ca trebuie luate in considerare si alte aspecte, cum ar fi: esenta folosita, tipul de feronerie, tipul de sticla, geometria, volumul, dar si cerintele speciale. Firmele serioase iti vor oferi consilierea necesara in privinta geometriei si alcatuirii tamplariei pentru ferestrele tale.

Avantajele oferite de ferestrele din lemn triplu stratificat

Ferestrele din lemn triplu stratificat sunt realizate din trei straturi (lamele) de lemn de diferite esente si reprezinta o alternativa ideala si moderna pentru orice locuinta.

Iata de ce ar trebui sa alegi o astfel de fereastra pentru locuinta ta:

  • durabilitate – lemnul trece lejer testul timpului daca este ingrijit corespunzator;
  • capacitate mare de izolare – net superioara tamplariei din PVC sau din aluminiu;
  • rezistenta – o fereastra din lemn triplu stratificat poate rezista pana la 50 de ani;
  • izolatie termica si fonica deosebita – asigura, de asemenea, o etanşeitate perfecta la apa şi vant;
  • design deosebit – are un aspect natural, cald, distinct si poate avea orice nuanta si forma;
  • siguranta – face posibil schimbul de aer;
  • sanatos – nu emana substante toxice sau mirosuri neplacute.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca, in tarile dezvoltate, ferestrele din lemn stratificat sau triplu stratificat sunt recomandate in scoli, gradinite si camine pentru batrani, tocmai pentru siguranta si durabilitatea lor.

În plus, durata mare de viata si eleganta lor le face sa fie extrem de populare printre proprietarii pretentiosi. Cu trecerea timpului, ferestrele prin care deseori privim, din spatiul numit acasa, ne transfera linistea si naturaletea si aduc relaxarea, siguranta si ideea de autentic.

Întretinerea unor ferestre din lemn triplustratificat

O data sau de doua ori pe an, ferestrele din lemn stratificat au nevoie de verificari si lucrari de intretinere. Feroneria trebuie unsa si suprafetele de lemn trebuie sterse cu o carpa moale, usor umezita.

Ferestre din lemn triplustratificat – o alegere ecologica

Lemnul este un material natural, organic, deci ecologic 100%. Spre deosebire de PVC sau de alte materiale, lemnul este o resursa complet regenerabila. În plus, o fereastra din lemn triplu stratificat poate fi intretinuta pe viata utilizand kituri de reconditionare anuala, fara a fi nevoie de revopsire in timp.

Pentru producerea de ferestre din lemn triplustratificat nu se folosesc substante toxice. Folosirea lemnului din surse durabile face ca aceasta optiune de incadrare a ferestrelor sa fie cea mai ecologica dintre toate.

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă