Evenimente private pe terasa ta indiferent de anotimp
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: , ,

În general, când discutăm despre evenimente private, cu toții ne gândim la petreceri organizate în diverse localuri sau cluburi unde organizatorii experimentați sunt gata să pregătească toate detaliile evenimentului. Dar ce poți face în cazul în care nu vrei să optezi pentru un astfel de local, și mai degrabă înclini spre o petrecere mai restrânsă într-o atmosferă mai intimă?

Ei bine, în cazul în care casa ta dispune de o terasă, atunci poți să optezi pentru organizarea de astfel de evenimente private chiar pe terasa ta, într-un cadru intim și confortabil alături de prieteni sau familie.

Evenimente private pe terasa casei tale
Evenimente private pe terasa casei tale

Probabil că ai luat parte la multe astfel de petreceri pe terasă sau în grădină organizate de prietenii tăi, la casele lor sau pe terasa unui restaurant. Cu toate acestea, există o satisfacție mai semnificativă atunci când organizezi o petrecere sub acoperișul propriei tale case.

Nimic nu poate fi comparat cu farmecul de a fi gazda unei minunate petreceri pe terasă în aer liber, iar dacă dispui de spațiul necesar, atunci tot ce trebuie să faci este sa îl amenajezi corespunzător.

Dar ce trebuie să ai în vedere pentru a organiza evenimente private pe terasa ta?

Amenajarea adecvată a terasei pentru a găzdui evenimente private

Oricât de mult ar suna a clișeu, aceasta este prima și cea mai importantă condiție pentru a organiza o petrecere pe terasă ta, și anume amenajarea adecvată a acesteia. Terasele sunt adesea lăsate neamenajat de către proprietarii de case. Trebuie să se folosească tot spațiul disponibil pentru a crea cu adevărat o locație confortabilă și primitoare.

Despre exemple de amenajare a teraselor am discutat și în articole anterioare, unde am menționat câteva idei de terase din care tu să te poți inspira. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, atunci poți afla mai multe citind articolul AICI.

Iarna nu-i ca vara

Un aspect foarte important în organizarea de evenimente private pe terasă îl reprezintă condițiile meteo. Din păcate, condițiile meteo din țara noastră pe timpul sezonului rece nu sunt foarte prietenoase, fiind aproape imposibil să organizezi o petrecere pe terasă în timpul iernii.

Vestea bună este că există soluții la această problemă, iar cu o amenajare corespunzătoare, poți transforma terasa ta într-un spațiu complet funcțional, indiferent de condițiile meteo.

Terasă Gemini - Evenimente Private în orice sezon
Terasă închisă cu sistem glisant Gemini – Evenimente private în orice sezon

Sistemele moderne din gama GEMINI de închideri terase cu geamuri securizate glisante schimbă complet „regulile jocului”, oferindu-ți posibilitatea de a avea o terasă complet deschisă pe timp de vară, iar pe timp de iarnă o terasă închisă de o vedere panoramică cu suprafață vitrată de până la 90%, geamuri care oferă un confort termic sporit dar și rezistență la intemperii.

Tema evenimentului, un aspect important

Atunci când te decizi să organizezi un eveniment, există un număr însemnat de decizii care trebuiesc luate. Indiferent că vrei să organizezi o petrecere pentru o zi de naștere, o seară de jocuri, o petrecere casual sau chiar o mini petrecere de logodnă, este important să te decizi pe ce decor te poți baza, lucru ce va facilita organizarea acestuia.

Odată ce ai ales o temă, poți selecta mâncarea și băutura, muzica și elementele de divertisment care să se potrivească cu viziunea ta.

Bar pe terasă

Bar pe terasă pentru evenimente private
Bar pe terasă pentru evenimente private. Sursa: gardenandrooms.com

Ideea de bar pe terasă a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme – și pe bună dreptate, acestea aduc o nouă perspectivă terasei tale, îți permit să-ți arăți abilitățile de preparare a cocktailurilor și în momentul în care organizezi evenimente private, barul devine un element cheie în decor.

Locuri suficiente de stat jos pentru toți invitații

Un lucru este clar, dacă intenționezi să servești mâncare și băutură la evenimentul tău de pe terasă, atunci vei avea nevoie de suficiente locuri la masă pentru toți invitații.

Zonă de dining pentru evenimente private
Zonă de dining pentru evenimente private. Sursa: customoutdoorliving.com.au

Alegerea mobilierului potrivit este un pas foarte important în procesul de amenajare al terasei, fiind recomandat să alegi tipul de aranjament al locurilor în funcție de activitățile pe care le-ai planificat pentru eveniment, precum și de durata evenimentului și de orice nevoi specifice pe care le pot avea invitații.

Poți avea un amestec de mobilier fix, precum și mobilier mobil – mese și scaune de grădină, șezlonguri pentru relaxare sau scaune de bar în jurul barului.

Iluminatul de pe terasă

Iluminatul de pe terasă este un element esențial pentru a da oricărei celebrări o doză suplimentară de farmec. Așadar, dacă vrei cu adevărat să organizezi evenimente private de neuitat, atunci va trebui să ai în vedere ceva puțin mai special.

Iluminatul pentru evenimente private pe terasă
Iluminatul pentru evenimente private pe terasă

Desigur, luminile sunt în general elemente permanente pe terasă, dar în momentul în care organizezi evenimente private pe terasa ta, atunci este un prilej bun pentru eforturi suplimentare. Și există atât de multe opțiuni din care poți alege pentru a crea o scenă magică, de la ghirlande și lumini tip licurici, până la lumânări cu LED-uri și lumini de perete colorate, toate aceste soluții te vor ajuta să aduci la viață evenimentul tău în aer liber.

Concluzie

Indiferent de ce evenimente private vrei să organizezi, terasa casei tale poate fi locația perfectă unde să petreci seri magice într-o atmosferă intimă alături de prietenii sau familia ta.

Amenajează-ți terasa cu gândul la rezultatul final pe care vrei să-l obții, și bineînțeles, nu uita să arunci o privire la sistemele moderne de închideri terase GEMINI, o investiție care îți transformă terasa într-un spațiu multisezonier de care să te bucuri oricând, fără a fi limitat de condițiile meteo.

Dacă te gândești să achiziționezi un sistem din oferta noastră, atunci află că echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru terasa ta mult visată. Contacteaza-ne!

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă