Descoperă 3 Idei de amenajare si inchidere terase | RomDecor
Categorie: inchideri terase/balcoane Etichete: ,

Acum că vara a trecut și vremea se anunță a fi din ce în ce mai capricioasă, aducând ploi și temperaturi mai scăzute, proprietarii de restaurante, baruri și cafenele încep să se întrebe dacă nu cumva profitul lor va fi afectat, sezonalitatea fiind unul dintre factorii ce influențează mult reușita unui astfel de business. Există idei de amenajare care să rezolve problema?

Într-adevăr, dacă terasele localurilor pe care le dețin nu sunt închise, numărul clienților se va diminua semnificativ. De ce? Pentru că atunci când ne dorim o cină romantică sau o seară frumoasă alături de cei mai buni prieteni, vrem să fim înconjurați de un decor pe gustul nostru și, desigur, vrem garanția confortului. În ceea ce privește aceasta din urmă, ea este oferită de sistemele inovative de închideri terase existente în prezent pe piață – produse concepute cu grijă astfel încât să asigure utilizarea teraselor indiferent de anotimp și un grad de ocupare al acestora ce atinge limitele maxime.

Ce idei de amenajare avem pentru sisteme de închidere pentru terase de restaurant, bar și cafenea sunt recomandate?

Despre tipurile de sisteme de închideri pentru terase de restaurant, bar și cafenea s-a tot discutat, pe internet găsindu-se multiple informații despre aceste produse. Întrebarea este, însă, care este cel mai bun sistem de închidere pentru terase, indiferent de localul căruia îi este adresat?

Specialiștii au ajuns la concluzia că sistemele culisante de închideri terase pe bază de panouri din sticlă răspund cel mai bine atât nevoilor celor ce dețin un business în sectorul HoReCa, cât și clienților acestora. Simțim astfel nevoia ca, înainte de a oferi cele 3 idei pentru amenajarea restaurantelor, a barurilor și cafenelelor, să menționăm succint câteva atuuri ale acestor sisteme moderne.

Care sunt avantajele sistemelor culisante de închideri terase cu panouri din sticlă?

Cei ce sunt în căutare de idei de amenajare a barurilor, cafenelelor și restaurantelor ce dispun de terase știu că este o sarcină complexă, dar frumoasă, și include mereu alegerea unui sistem performant de închidere. Cel culisant, din panouri de sticlă, este una dintre cele mai bune opțiuni în acest sens, deoarece:

  • se potrivește perfect pentru orice tip de terasă, inclusiv pentru cele cu înălțimi și deschideri mari;
  • panourile de sticlă se pot deschide complet, într-una sau în mai multe direcții, contribuind astfel la optimizarea spațiului disponibil;
  • datorită tehnologiei de deschidere spre interior, sticla se poate roti și curăța extrem de ușor și rapid;
  • se găsește inclusiv în varianta cu sistem inteligent de drenare a apei (printr-un canal ascuns), ținând la distanță neplăcutul condens și infiltrațiile;
  • asigură protecție deosebită la intemperii și un confort termic și fonic excelent, găsindu-se atât în varianta cu un singur panou din sticlă securizată, cât și în cea cu două panouri, de tip sandwich;
  • grație noilor tehnologii, între panourile de sticlă nu rămân profile vizibile, contribuind astfel la conturarea unui spațiu deschis, spațios și elegant;
  • este disponibil în diferite variante, de la cea tradițională cu sticlă transparentă, la cea cu sticlă sablată, colorată în masă sau printată ceramic.

Sunt suficiente avantaje cât să capteze interesul oricui, nu-i așa? Ceea ce este cu adevărat deosebit la aceste sisteme de închideri este faptul că reușesc cu succes să se facă remarcate în procesul de amenajare a restaurantelor și barurilor, designul lor fiind unul desăvârșit, iar caracteristicile tehnice cu adevărat demne de luat în considerare.

De asemenea, sistemele glisante pot contribui și la crearea unor separeuri mai intime și pot delimita elegant zona destinată fumătorilor (panourile de sticlă putând fi larg deschise, astfel încât să nu fie încălcată legislația din domeniu).

Uite 3 idei de amenajare și închidere terase de restaurant, bar și cafenea

Mai departe vrem sa enumerăm câteva idei de amenajare dar fără a intra foarte mult în zona de design interior, deoarece specializarea noastră este pe sisteme de închideri terase și balcoane, încercăm în cele ce urmează să facilităm alegerea celor care își doresc să-și pregătească localurile pentru sezonul rece prin prezentarea câtorva idei de amenajare. Astfel, vom prezenta câteva idei de amenajare pentru fiecare tip de sistem de închidere, precum și recomandarea aferentă cu privire la stilul de design interior potrivit.

Sistemul glisant cu panouri din sticlă printată ceramic – recomandat pentru localuri în stil modern

Sistemele de închideri pentru terase de restaurante, baruri sau cafenele cu panouri din sticlă printată ceramic sunt extrem de populare ca și idei de amenajare, îndeosebi datorită faptului că permit personalizarea cu orice model dorit, cu orice design sau grafică, text sau logo. Localurile optează adesea pentru o variantă în care pe panouri este printată o grafică specială, ce reflectă personalitatea afacerii și se potrivește cu decorul.

De regulă, amenajarea restaurantelor și barurilor ce dispun de terase închise cu astfel de sisteme este în stilul modern, caracterizat de simplitate, nuanțe neutre de alb, negru, gri sau bej, geometrie simplă și cât mai puține decorațiuni.

Sistemul glisant cu panouri din sticlă sablată – recomandat localurilor în stil romantic sau clasic

Sticla sablată nu doar că oferă mai multă intimitate comparativ cu cea transparentă, ci contribuie la crearea unei atmosfere relaxante și, totodată, profesionale. Sistemele de închideri terase pe bază de panouri din astfel de sticlă sunt impresionante ca aspect, fiind alese îndeosebi pentru restaurante și cafenele.

Stilul de design de interior care se potrivește cel mai bine cu aceste sisteme este cel romantic, caracterizat de liniște și relaxare, culori puternice și calde, lumină și țesături moi. Și cel clasic integrează cu succes sistemele de închideri terase cu sticlă sablată, reușind să-și păstreze proporțiile și simetria.

Sistemul glisant cu panouri din sticlă colorată în masă – recomandat pentru localurile în stil contemporan

Probabil una din preferatele noastre când vine vorba de idei de amenajare. Atunci când se vorbește despre sticla colorată în masă, un prim avantaj care iese în evidență este capacitatea acesteia de a împiedica parțial pătrunderea luminii în interior. La fel ca cea sablată, aceasta este alegerea numărul unu a localurilor care pun accentul pe intimitate, sistemele de închideri terase cu sticlă colorată în masă fiind întâlnite adesea în restaurantele exclusiviste.

În amenajarea restaurantelor și cafenelelor ce beneficiază de astfel de sisteme predomină adesea un stil de design interior: cel contemporan. Acesta este definit de linii simple, de puține decorațiuni și detalii, de tonuri neutre ce se îmbină armonios cu nuanțe vii (de evidențiere a unor elemente specifice), de calitate și confort.

În concluzie, sistemele de închideri pentru terase pe bază de panouri din sticlă, fie ele pentru restaurant, bar sau cafenea, sunt soluții moderne prin care businessurile din sectorul HoReCa pot asigura satisfacția clienților indiferent de anotimp. Acestea sunt disponibile și în portofoliul nostru, în trei variante: GEMINI CONFORT, GEMINI THERMO PROTECT și GEMINI SLIDE. Mai multe detalii despre sistemele Rom Decor de închideri pentru terase și balcoane se pot descoperi aici!

 

Sursă imagine: shutterstock.com

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă