Cum poti amenaja un living minimalist ? | Rom Decor
Categorie: amenajari interioare, usi din sticla, usi interior

Un living minimalist a devenit din ce în ce mai căutat datorită funcționalității și esteticii componentelor cheie ale acestui design.

Minimalismul este considerat o categorie a modernismului și presupune o amenajare elegantă cu accent pe finisaje simple, culori curajoase și piese de mobilier versatile. Putem spune că minimalismul promovează cadrul luminos și ambianța relaxantă și încurajează oamenii să acorde atenție calității vieții lor. 

Specialiștii consideră că abordarea minimalistă reprezintă de fapt o stare de spirit și o perspectivă nouă asupra vieții și a locuinței. Un interior minimalist se definește prin funcționalitate, continuitate și strălucire, conturându-se conceptul de simplitate scumpă.

Descoperă în următoarele rânduri particularitățile acestui stil și abordarea compartimentării locuinței din perspectiva minimalistă.

Particularitățile stilului minimalist

Sursa: Unsplash.com

Minimalismul în amenajarea interioară implică schițe cromatice distincte și o abordare flexibilă comparativ cu alte stiluri de amenajare. Acest stil implică finisaje neutre, forme geometrice și un design liniar, dar cu accente îndrăznețe în ceea ce privește armonia cromatică. 

Un element cheie al minimalismului este legat de suprafețele lucioase, fiind utilizate materiale ca piatra sau sticla în vederea creării unei estetici simple dar rafinate.

Ideea de bază a stilului minimalist constă în eliminarea obiectelor de care nu ai nevoie și conturarea unui loc aerisit și coerent. Planificarea eficientă a spațiului reprezintă cheia pentru o amenajare minimalistă de succes.

Elemente cheie în amenajarea livingului minimalist

Sursa: Unsplash.com

Pentru a crea un living minimalist reușit este important să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Culorile – în acest stil, culoarea definește armonia elementelor din interior. Din acest motiv, se aleg culori deschise, în tonuri de gri sau crem. Dar, sunt vizate și asocierile monocrome și culorile reci pentru a accentua piesele de mobilier. Una dintre asocierile cele mai elegante este cea între alb și negru, fiind recunoscută ca fiind definiția acestui stil de amenajare.
  • Materiale – în amenajarea minimalistă sunt recomandate texturile din lemn, piatră, sticlă, cărămidă sau chiar metal. În ceea ce privește pardoseala, se optează pentru lemnul natural sau granit în culori închise ce imită nuanța betonului.
  • Ferestre și uși – în privința acestor două elemente, se au în vedere ferestrele mari dreptunghiulare cu sticlă securizată și uși din furnir natural, sintetic sau uși de sticlă glisante. În amenajarea minimalistă, se pune un mare accent pe obținerea luminii naturale, fiind o parte esențială din decor. Din acest motiv, se aleg finisaje deschise ca nuanță sau chiar transparente. Dacă dispui de un living înalt, atunci se recomandă ferestre așezate pe toată înălțimea peretelui, pentru a completa efectul vizual al acestuia.
  • Obiecte de mobilier – stilul minimalist impune un mobilier funcțional, simplu și cu bun gust. Se iau în considerare formele liniare și simple, din materiale precum lemnul în nuanțe calde, naturale ca stejarul, fagul etc. sau materiale ca sticla mată sau inox. În privința canapelelor sau a fotoliilor, specialiștii le recomandă pe cele în linii drepte, din materiale textile rezistente/ rigide și în culori neutre. O piesă esențială care completează întregul decor este masa, realizată din sticlă, din materiale rezistente mate sau lucioase pe cadru metalic.

Compartimentarea livingului – O soluție inteligentă în amenajarea minimalistă

Sursa: Unsplash.com

O locuință concepută plecând de la ideea de open space este una dintre tendințele actuale în amenajările interioare. Avantajul suprem al acestui concept este legat strict de oportunitățile de amenajare a unui spațiu, fie el și mic. 

Un spațiu open space permite abordarea polivalentă, mai exact presupune conceperea unor zone de interes și personalizarea acestora în funcție de dorințele membrilor familiei. Practic, se are în vedere o utilizare inteligentă a spațiului, bazată pe nevoile și cerințele familiei.

Cele mai întâlnite abordări ale compartimentării unei locuințe sunt următoarele:

  • Living și bucătărie – această asociere este una des întâlnită la casele ce dispun de suprafețe mari. La aceasta, se poate alătura și zona de dining sau zona de lectură.
  • Living și dormitor – această compartimentare o întâlnim în special la apartamente sau garsoniere, fiind o amenajare ideală pentru tineri.

Din ce în ce mai multe persoane aleg compartimentarea spațiului deoarece reprezintă o soluție practică indiferent de dimensiunea locuinței. Cu alte cuvinte, rolul ei este să optimizeze întregul spațiu, astfel încât să fie menținute atât funcționalitatea, cât și esteticul.

Stilul abordat în amenajarea unui living open space este un aspect esențial, ce trebuie luat în considerare în proiectul de amenajare. 

În privința unui living minimalist, o soluție sigură constă în utilizarea unor sisteme de compartimentare cu uși culisante din sticlă securizată. Acest sistem desparte inteligent două încăperi, permițând pătrunderea luminii în mod natural.

Sisteme culisante cu sticlă securizată – O soluție pentru un design minimalist

living minimalist

Din perspectiva funcționalității, acest sistem de uși culisante este perfect pentru o amenajare minimalistă. Din acest motiv, Rom Decor vine în sprijinul tău cu o soluție inovatoare în materie de uși culisante, potrivită pentru compartimentarea locuinței tale.

Sistemul reușește, prin estetica sa, să se adapteze mai multor proiecte moderne, participând la o separare echilibrată a spațiului și totodată la un efect vizual luminos și aerisit. 

Acest sistem de compartimentare cu uși culisante se remarcă prin:

  • Designul minimalist al ușilor;
  • Flexibilitate și siguranță în utilizare;
  • Durată mare de viață;
  • Luminozitate sporită a încăperii;
  • Întreținere ușoară.

Prin elementele sale cheie, sistemul prezintă versatilitate în privința compartimentării spațiului, reușind o integrare cu succes într-un spațiu minimalist. În funcție de încăpere, acesta poate fi personalizat și adaptat în funcție de cerințe și nevoi. 

Un aspect esențial de menționat este faptul că acest sistem de compartimentare poate fi instalat pe orice structură arhitecturală (beton, BCA, cărămidă etc.) sau chiar direct din tavan. Datorită finisajului ramelor, sistemul poate fi integrat nu doar în amenajările minimaliste, ci și în cele industriale, scandinave sau moderne.

În funcție de designul dorit și nivelul de luminozitate dorit în living, poți opta pentru sisteme culisante cu sticlă clară, printată ceramic, sablată cu model sau colorată. Sticla aleasă depinde în mare măsură de transparența și luminozitatea dorită în încăpere. 

Concluzii

Amenajarea unui living minimalist prinde din ce în ce mai mult contur. Minimalismul implică simplitate, armonie, contrast între culori, mobilier în linii drepte și piese decorative puține. Acest stil încorporează atât inovația, cât și funcționalitatea și esteticul prin combinația de culori, texturi și materiale moderne. Compartimentarea livingului devine o cerință în numeroase planuri de amenajare interioară. Indiferent de proiectul tău, specialiștii Rom Decor îți oferă soluții personalizate și consultanță gratuită în materie de sisteme de compartimentare cu uși culisante din sticlă securizată pentru a crea un living minimalist, potrivit viziunii tale.Contactează-ne!

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă