5 Sfaturi pentru asortare usi interior | Rom Decor
Categorie: usi interior Etichete: , , ,

Metode de asortare usi interior si cum le alegem pe  cele mai bune

Atunci cand vine vorba de alegerea usilor de interior, atentia se indreapta, de cele mai multe ori, catre caracteristicile practice ale acestora – gradul de izolare fonica si termica, siguranta si functionalitate.

Însa, nu doar acestea conteaza, ci si aspectul. Este deosebit de important ca intre usa de interior aleasa si restul elementelor din incaperea unde urmeaza a fi montata sa existe echilibru si armonie. De ce? Pentru ca orice persoana are nevoie de un mediu care sa-i reflecte personalitatea, care sa-i raspunda perfect tuturor cerintelor si care sa primeasca numele de «acasa».

Cu ce asortam usile de interior?

Atat cei care si-au construit o noua locuinta, cat si cei care au in plan o renovare stiu cat este de important aspectul in ceea ce priveste crearea atmosferei dorite. Astfel, in momentul in care trebuie sa aleaga usile de interior, sunt pusi in fata intrebarii: Care este procedura de asortare usi interior?

În cazul bailor este destul de simplu – usile alese trebuie sa pastreze intimitatea, sa fie fabricate din materiale rezistente la umezeala si la schimbarile de temperatura, sa fie in armonie cu gresia sau cu materialul ales pentru placare si sa se potriveasca stilului general al locuintei.

Alegerea se complica insa cand vine vorba de alegerea usilor pentru living, dining si camerele de dormit. Aici este necesara potrivirea acestora cu parchetul si plinta de pardoseala, precum si cu tamplaria ferestrelor, urmand ca mai apoi sa fie alese restul elementelor, cum ar fi mobilierul, decoratiunile si accesoriile.

De ce este important ca usile de interior sa fie alese in functie de parchet?

asortare usi interior
Un model de usa

Majoritatea specialistilor recomanda asortarea parchetului cu usile nu doar pentru ca astfel se va crea echilibrul dorit, ci si pentru ca este o solutie mai economica.

De exemplu, in cazul in care usile au fost alese in functie de mobilier, inlocuirea acestuia din urma poate conduce la un dezechilibru vizual. Usile «desprinse dintr-o alta poveste» vor trebui si ele inlocuite, fapt ce va genera costuri suplimentare.

În ceea ce priveste asortarea parchetului cu usile, este necesar sa se tina cont de urmatoarele:

  • procedura de asortare usi interior usile nu e condiționată de nuanța parchetului;
  • usile albe se armonizeaza perfect cu un parchet intr-o nuanta deschisa, calda si naturala;
  • un parchet cu tente de roscat va fi pus in evidenta de usi dintr-o gama coloristica asemanatoare;
  • usile de interior din sticla sau cu insertii din sticla sunt ideale pentru spatiile mici si se potrivesc oricarui tip de parchet.

Cateva sfaturi privind alegerea celor mai bune usi de interior

Specialistii Rom-Decor recomanda ca, in alegerea celor mai bune usi de interior, sa se tina cont de urmatoarele:

  • Pentru a fi mai usoara alegerea culorilor pentru amenajarea interiorului, este ideal sa se opteze pentru usi de interior in nuante naturale: lemn de stejar, lemn de fag, lemn de cires etc.
  • În alegerea usilor de interior trebuie sa se acorde importanta modului in care acestea se asorteaza cu designul general al locuintei. În acest sens, trebuie sa se stabileasca clar daca se doreste ca usile sa iasa in evidenta ca obiecte de sine statatoare sau nu.
  • În cazul in care locuinta va avea un stil minimalist, atunci usile ar trebui sa fie foarte simple, in culori neutre de preferat. Daca va fi clasica, se va opta pentru usi impunatoare, dar nu incarcate, iar daca va fi ultra moderna se pot alege modele din sticla, care se gasesc intr-o varietate de forme si culori.
  • În procesul de selectie trebuie sa se tina cont si de stilul usilor. Pe langa clasicele modele, pe piata exista si alte tipuri, cum ar fi usile tip panou, usile glisante, usile franceze etc.
  • Pentru ca, in momentul in care are loc montajul usilor de interior, acestea sa nu necesite a fi taiate, este recomandat sa se ia in calcul trecerea dintre spatii (de exemplu, dintre parchet si gresie). Aceasta trebuie sa se situeze sub foaia de usa, iar pentru cele mai bune rezultate este important sa se consulte inainte furnizorul de usi.
4/5 - (3 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă