Idei de amenajare birou în 2022: Compartimentare cu sticlă
Categorie: amenajari interioare, usi din sticla, usi interior

Spațiul office sau comercial poate fi delimitat foarte ușor, folosind compartimentari de sticla, care au scopul de a eficientiza activitățile derulate în cadrul biroului. Sistemele de compartimentare cu uși culisante din sticlă securizată sunt în prezent o alternativă de amenajare birou ingenioasă și din ce în ce mai populară. Acestea oferă numeroase oportunități privind ajustarea zonelor în funcție de necesități. 

Majoritatea companiilor optează ca sediul să se afle în clădiri moderne, deoarece își pot organiza spațiul rapid și eficient. Principalul avantaj oferit de sistemele glisante de compartimentare cu sticlă îl constă posibilitatea de a realiza adaptări în funcție de cerințele și nevoile fiecărei afacere. 

Aceaste compartimentari de sticla reprezintă un mod elegant și modern de amenajare birou. Totodată, se are în vedere și îmbunătățirea productivității angajaților și transformarea biroului într-un spațiu îndrăgit de toată lumea.

În rândurile următoare, vei descoperi informații utile despre importanța compartimentării spațiului office și avantajele utilizării sistemelor de compartimentare cu uși culisante din sticlă în proiectele de amenajare birou.

Stiluri abordate în compartimentarea spațiilor office

Proiect de amenajare birou cu soluții de compartimentari cu sticla
Proiect de amenajare birou cu soluții de compartimentari cu sticla

În prezent, la mare căutare sunt abordările de amenajare birou într-un stil futurist, minimalist sau scandinav axat pe combinația dintre estetică și funcționalitate. O amenajare armonioasă, modernă, cu un echilibru între finisaje, culori, deschidere și lumină naturală creează mediul ideal pentru a spori productivitatea angajaților și calitatea muncii acestora.

În maniera în care ambianța este importantă pentru bunăstarea angajaților, sistemul de compartimentare a spațiului are un rol definitoriu în desfășurarea eficientă a activităților. Eforturile de amenajare birou trebuie să fie focusate pe caracteristica de funcționalitate, iar elementele ce contribuie la formarea lui trebuie să creeze mobilitate, siguranță și confort în utilizare.

Arhitectura minimalistă este abordată frecvent în amenajările spațiului office deoarece implică simplitate, finisaje liniare, culori calde și o compartimentare rațională a spațiului. De asemenea, abordarea scandinavă presupune originalitate, culori neutre, decorațiuni minimaliste și forme geometrice. Stilul scandinav presupune o asociere rațională de elemente pentru a crea unitate spațiului.

De asemenea, în trend se află și soluțiile de amenajare birou în stil industrial-urban. Acesta îmbină armonios cu stilul minimalist prin finisaje liniare, mobilier masiv, cadre metalice și sticlă.

Indiferent de stilul abordat, compartimentările din sticlă oferă numeroase avantaje în ceea ce privește delimitarea spațiului. Mai exact, sunt create săli de lucru, sală de conferințe sau spații de relaxare. Datorită designului inovator, aceste compartimentari de sticla reprezintă opțiunea ideală de a realiza zone diverse de lucru.

Acestea se remarcă prin arhitectură, creativitate și confort. Spațiile create sunt mult mai luminoase, creând efectul de spațiu deschis și aerisit.

Importanța compartimentării spațiului office

Proiect de amenajare birou cu soluții de compartimentari cu sticla
Proiect de amenajare birou cu soluții de compartimentari cu sticla

Arhitectura spațiului office are impact asupra eficienței și calității muncii angajaților. Amenajarea acestuia implică o orientare către resursa umană și o reflectare privind cultura organizațională și totodată a valorilor promovate.

Designul de amenajare birou și a spațiilor comerciale anexe reprezintă o extensie a personalității business-ului și devine o carte de vizită perfectă. În același timp, un spațiu corect compartimentat are o influență pozitivă asupra productivității angajaților și creativității acestora.

Sistemele de compartimentare cu uși culisante din sticlă reprezintă una dintre soluțiile inovatoare privind obținerea unei funcționalități necesare desfășurării activităților. Totodată, se obține și un stil de lucru modern și elegant. Sticla securizată prezintă o rezistență ridicată și oferă o notă modernă încăperii, favorizând iluminarea naturală.

Avantajele sistemelor de compartimentare cu uși culisante din sticlă în proiectele de amenajare birou

Proiect de amenajare birou cu soluții de compartimentari cu sticla
Proiect de amenajare birou cu soluții de compartimentari cu sticla

Compartimentarea spațiilor office cu sticlă este o opțiune perfectă, care completează armonios designul modern al încăperilor. Pereții din sticlă garantează crearea unor zone de lucru care să răspundă cerințelor designului modern și minimalist. Concepută cu sisteme culisante din sticlă securizată, acest tip de compartimentare contribuie cu numeroase avantaje:

  • Versatilitate și flexibilitate în delimitarea spațiului office – un important avantaj pe care îl oferă sistemul de compartimentare cu uși culisante îl reprezintă flexibilitatea configurațiilor concepute din sticlă. Totodată, acesta poate fi montat pe orice tip de zid  (din cărămidă, beton, gips carton cu ranforsare, ș.a.), cu prindere în grindă sau în tavan;
  • Eleganță și rafinament – sistemele culisante din sticlă prezintă o estetică inovatoare deosebită care contribuie cu un plus de valoare oricărui spațiu office. Sistemele Gemini V2000 se remarcă prin ramele din aluminiu negru, cu finisaj satinat sau eloxat, creând un contrast elegant în asociere cu sticla.
  • Mai multă lumină naturală – sistemul de compartimentare cu sticlă permite pătrunderea luminii naturale, creând efectul unei încăperi spațioase și aerisite și cu o estetică deosebită. De asemenea, există variante texturate de sticlă sablată care implică o lumină difuză, asigurând un confort privind confidențialitatea. O alegere potrivită este și sticla colorată în masă. Aceasta este utilizată nu doar în scop estetic ci și practic, în vederea absorbției căldurii.
  • Costuri reduse la energie electrică – prin montarea sistemului de compartimentare cu sticlă este maximizată lumina naturală în detrimentul celei artificiale. Acest lucru implică o economie privind consumul de energie electrică, rezultând și un beneficiu din perspectivca protejării mediului înconjurător.
  • Întreținerea facilă – ușile culisante din sticlă sunt foarte ușor de curățat, utilizând doar o soluție specială pentru geamuri.

Concluzii

Compartimentarea spațiului office cu uși culisante din sticlă este o soluție inteligentă care satisface toate cerințele legate de estetică și funcționalitate pentru proiectele de amenajare birou sau alte spații comerciale.

Indiferent de business-ul tău, specialiștii Rom Decor îți oferă soluții personalizate și consultanță gratuită în materie de sisteme de compartimentare cu uși culisante din sticlă securizată pentru a crea un spațiu office, potrivit viziunii tale.Contactează-ne!

Suntem și pe Facebook! Pentru a fii la curent cu noutăți despre produsele Rom Decor, nu uita să dai un like paginii noastre AICI.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă