Categorie: usi interior Etichete: , ,

Ce modele de uși de interior există și care sunt criteriile de care să ținem cont în alegerea lor

Specialiștii în design de interior se află mereu în căutarea unor soluții creative care să confere spațiilor rezidențiale un aspect funcțional, dar și estetic în același timp. Pentru cei mai mulți dintre proprietari, alegerea unui model potrivit pentru ușile de interior se dovedește a fi o misiune destul de dificilă. Aceștia ar trebui să aibă în vedere o serie de factori privind funcționalitățile pe care le prezintă aceste uși, indiferent de modelul pentru care optează.

Așadar, iată principalele caracteristici de care ar trebui să ținem cont în cadrul procesului de selecție, indiferent de modelul pe care îl alegem:

  1. Nivelul de izolare termică și acustică

Nivelul de izolare termică și acustică este influențat, în primul rând, de materialul din care este confecționată ușa, iar, în al doilea rând, de grosimea acestuia.

Pentru ca nivelul de izolare termică și fonică să fie satisfăcător, specialiștii recomandă ca grosimea ușii de interior să nu fie mai mică de 4 cm.

  1. Nivelul de transmisie pentru lumina naturală către interior

În general, experții în amenajări interioare recomandă să optați pentru spații deschise în casă, care să prezinte o luminozitate ridicată mai ales în bucătărie și în living – încăperile în care petrecem cel mai mult timp.

Pentru mulți proprietari, ușile din sticlă se dovedesc a fi o alegere ideală care conferă un plus de stil și eleganță interioarelor, dar oferind și mai multă luminozitate și un efect de spațiu mai aerisit.

  1. Designul

În ultimii ani, se observă o tendință de orientare către un design axat pe funcționalitate, pe latura practic-utilitară, dar fără a neglija, bineînțeles, partea estetică.

Astfel, există o varietate de modele de uși de interior pe piața de profil, potrivite pentru orice încăpere și pentru orice stil.

Ușile glisante, de exemplu, sunt o variantă ideală, fiind extrem de practice pentru camerele care nu beneficiază de prea mult spațiu.

  1. Materialele

Sticla securizată termic prezintă o rezistență mecanică la îndoire de aproximativ 5 ori mai mare decât cea a sticlei metalice. Calitatea superioară a acestui tip de sticlă o transformă în opțiunea ideală pentru uși, balustrade, cabine de duș, închideri de lift, copertine și pentru treptele de sticlă.

Una dintre calitățile pentru care este apreciată sticla securizată constă, evident, în siguranța pe care o prezintă în momentul în care se va sparge. Transformându-se în cioburi foarte mici, aceasta nu va pune în pericol securitatea celor care vin în contact cu sticla.

Spre exemplu, modelul SM54 din colecția de uși de interior Rom Decor se numără printre cele mai apreciate tipuri de astfel de uși tocmai datorită funcționalității sale, precum și a faptului că adaugă un plus de stil și eleganță locuinței.

În plus, proprietarii care optează pentru un model de uși glisante din sticlă vor putea beneficia de un sistem de funcționare foarte practic și ușor de utilizat.

Un astfel de exemplu îl constituie modelul de ușă de interior din sticlă Gemini MX.4, de la Rom Decor, care poate fi instalat ca perete despărțitor cameră-dressing. Dotată cu un sistem cu dublă amortizare (Soft Close) atât la deschidere cât și la închidere, această ușă glisantă prezintă o rază mică de deschidere ceea ce determină utilizarea spațiului la capacitate maximă.

Printre particularitățile și facilitățile acestui model de uși glisante se numără rularea silențioasă, posibilitatea de reglaj a șinei de culisare ce poate fi montată direct pe tavan sau pe perete.

Ușa poate suporta o greutate maximă de aproximativ 80 kilograme. În plus, sistemul de proveniență italiană are un design funcțional ce îi permite să se încadreze în orice tip de amenajare interioară.

  1. Măsurătorile

Pentru a instala într-un mod corespunzător ușile de interior, este necesar să se efectueze anumite măsurători în cadrul cărora se vor constata golurile de montaj necesare.

Pentru a evita apariția unor situații neplăcute, este indicat să ne orientăm către servicii de montaj autorizat care să includă și aceste măsurători necesare instalării adecvate a unei uși de interior.

Distribuie acest articol


Sună acum Cere ofertă