Criterii pentru alegerea usilor de interior | Rom Decor
Categorie: usi interior Etichete: , ,

Alegerea usilor de interior – Ce modele de usi exista si care sunt criteriile de care sa tinem cont in procesul de selectie

Specialistii in design de interior se afla mereu in cautarea unor solutii creative care sa confere spatiilor rezidentiale un aspect functional, dar si estetic in acelasi timp. Pentru cei mai multi dintre proprietari, alegerea usilor de interior se dovedeste a fi o misiune destul de dificila. Acestia ar trebui sa aiba in vedere o serie de factori privind functionalitatile pe care le prezinta aceste usi, indiferent de modelul pentru care opteaza.

Asadar, iata principalele caracteristici de care ar trebui sa tinem cont in cadrul procesului pentru alegerea usilor de interior, indiferent de modelul pe care il alegem:

Nivelul de izolare termica si acustica

Nivelul de izolare termica si acustica este influentat, in primul rand, de materialul din care este confectionata usa, iar, in al doilea rand, de grosimea acestuia. Acesta este un detaliu foarte important in alegerea usilor de interior deoarece aceasta decizie va influenta in mod direct camera in carea usa va fi montata.

Pentru ca nivelul de izolare termica si fonica sa fie satisfacator, specialistii recomanda ca grosimea usii de interior sa nu fie mai mica de 4 cm.

Nivelul de transmisie pentru lumina naturala catre interior

În general, expertii in amenajari interioare recomanda sa optati pentru spatii deschise in casa, care sa prezinte o luminozitate ridicata mai ales in bucatarie si in living – incaperile in care petrecem cel mai mult timp.

Pentru multi proprietari, usile din sticla se dovedesc a fi o alegere ideala care confera un plus de stil si eleganta interioarelor, dar oferind si mai multa luminozitate si un efect de spatiu mai aerisit.

Designul

În ultimii ani, se observa o tendinta de orientare catre un design axat pe functionalitate, pe latura practic-utilitara, dar fara a neglija, bineinteles, partea estetica.

Astfel, exista o varietate de modele de usi de interior pe piata de profil, potrivite pentru orice incapere si pentru orice stil.

Usile glisante, de exemplu, sunt o varianta ideala, fiind extrem de practice pentru camerele care nu beneficiaza de prea mult spatiu.

Materialele

Sticla securizata termic prezinta o rezistenta mecanica la indoire de aproximativ 5 ori mai mare decat cea a sticlei metalice. Calitatea superioara a acestui tip de sticla o transforma in optiunea ideala pentru usi, balustrade, cabine de dus, inchideri de lift, copertine si pentru treptele de sticla.

Una dintre calitatile pentru care este apreciata sticla securizata consta, evident, in siguranta pe care o prezinta in momentul in care se va sparge. Transformandu-se in cioburi foarte mici, aceasta nu va pune in pericol securitatea celor care vin in contact cu sticla.

Spre exemplu, modelul SM54 din colectia de usi de interior Rom Decor se numara printre cele mai apreciate tipuri de astfel de usi tocmai datorita functionalitatii sale, precum si a faptului ca adauga un plus de stil si eleganta locuintei.

În plus, proprietarii care opteaza pentru un model de usi glisante din sticla vor putea beneficia de un sistem de functionare foarte practic si usor de utilizat.

Un astfel de exemplu il constituie modelul de usa de interior din sticla Gemini MX.4, de la Rom Decor, care poate fi instalat ca perete despartitor camera-dressing. Dotata cu un sistem cu dubla amortizare (Soft Close) atat la deschidere cat si la inchidere, aceasta usa glisanta prezinta o raza mica de deschidere ceea ce determina utilizarea spatiului la capacitate maxima.

Printre particularitatile si facilitatile acestui model de usi glisante se numara rularea silentioasa, posibilitatea de reglaj a sinei de culisare ce poate fi montata direct pe tavan sau pe perete.

Usa poate suporta o greutate maxima de aproximativ 80 kilograme. În plus, sistemul de provenienta italiana are un design functional ce ii permite sa se incadreze in orice tip de amenajare interioara.

https://www.rom-decor.ro/servicii-montaj-masuratoare/ Masuratorile

Pentru a instala intr-un mod corespunzator usile de interior, este necesar sa se efectueze anumite masuratori in cadrul carora se vor constata golurile de montaj necesare.

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute, este indicat sa ne orientam catre servicii de montaj autorizat care sa includa si aceste masuratori necesare instalarii adecvate a unei usi de interior.

Va invitam si pe profilul nostru de facebook pentru mai multe detalii si imagini despre usile de interior Rom Decor.

2.3/5 - (3 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă