Închidere soft close pentru ușile glisante cu sistemul de amortizare Fluid

În lumea ușilor glisante, există acum o tehnologie inovatoare care redefinește modul în care acestea funcționează. Ne concentrăm asupra sistemelor cu închidere soft close Fluid de la Terno Scorrevoli.

Acest articol îți va oferi o perspectivă detaliată asupra acestui sistem avansat, prezentându-ți beneficiile uluitoare pe care le aduce în utilizarea ușilor glisante.

Cu trei brevete inovatoare în spatele său, acest sistem oferă o experiență de utilizare fără precedent, asigurând o glisare liniștită, o funcționalitate impecabilă și o ușurință remarcabilă în mișcarea ușii în timpul deschiderii și închiderii acesteia.

Brevetele care schimbă totul

Arcul cu dublă acțiune

Arc cu dublă acțiune pentru sistemul cu închidere soft close
Arc cu dublă acțiune pentru sistemul de glisare cu închidere soft close Fluid de la Terno Scorrevoli

Fluid introduce o noutate importantă în lumea sistemelor glisante cu închidere soft close. Amortizorul este direct conectat la rulmentul glisant și include un piston hidraulic care frânează ușa în mișcare. Astfel, mișcarea de închidere este ghidată de o structură brevetată, echipată cu două arcuri situate în partea superioară și inferioară a șinei de glisare.

Acest lucru asigură o mișcare extrem de lină în ambele direcții, chiar și în cazul ușilor mai grele (până la 120 kg).

Amortizorul de șoc

abs soc 1
Fluid de la Terno Scorrevoli cu închidere soft close – Amortizor de șoc

Una dintre caracteristicile cele mai inovatoare ale sistemului Fluid este amortizorul de șoc. La stoperul standard tradițional, a fost adăugat un piston de frânare și două arcuri lamelare pentru a ușura fixarea prinderii.

Inovația constă în faptul că, cu ajutorul a două șuruburi este posibil să se adauge pe șină suportul necesar pentru activarea opritorului și pentru a evita orice șoc în timpul închiderii ușii. Combinând noul amortizor de șoc cu un opritor pentru amortizare, este posibil să se realizeze uși înguste, începând de la 500 mm.

Un exemplu concret al beneficiilor aduse de amortizorul de șoc brevetat din sistemul Fluid poate fi observat într-o bucătărie modernă.

Imaginați-vă că aveți o ușă glisantă care separă bucătăria de zona de living. Fie că doriți să accesați rapid frigiderul sau să închideți ușa pentru a crea un spațiu intim în timp ce gătiți, amortizorul de șoc intră în scenă.

Fără acest amortizor, închiderea ușii ar putea crea un zgomot neplăcut sau chiar ar putea provoca vibrații în jur, deranjând membrii familiei sau oaspeții. Cu sistemul de închidere soft close Fluid și amortizorul său de șoc, închiderea ușii este atât lină, cât și silențioasă.

Posibilități infinite grație lățimii minime a ușii reduse

Noul sistem pentru închidere soft close Fluid a fost proiectat pentru uși cu greutăți cuprinse între 50 și 250 kg și garantează, pentru toate aceste clase de greutate, o mișcare ușoară de deschidere și închidere a ușii.

latime usa 1
Fluid de la Terno Scorrevoli – Lățime redusă a ușii

Lățimea ușii poate fi astfel redusă, datorită sistemului Fluid, cu aproximativ 100 mm pe fiecare parte în comparație cu modelele anterioare. Chiar și în configurația ușilor cu două amortizoare, lățimea minimă va fi de 740 mm, deci redusă cu 200 mm față de modelele anterioare, fără a fi nevoie de amortizoare speciale.

Glisare Lină și Silentioasă

Rolele sistemului de glisare dotate cu închidere soft close au în componență un set de rulmenți speciali și amortizoare inerțiale independente brevetate, poziționate lateral. Aceste amortizoare inerțiale, inserate între rulmenți și suportul rigid corespunzător, permit roților să alunece uniform pe șină, chiar și în cazul defectelor pereților sau a instalării necalibrate a șinei.

glisare silentioasa 1
Sistemul Fluid pentru închidere soft close asigură o culisare lină și silențioasă

Aceste inovații permit reducerea vibrațiilor în timpul mișcării, reducând zgomotul și asigurând o experiență de glisare superioară.

Culisare îmbunătățită

Noul activator al amortizorului Fluid reprezintă un pas semnificativ în evoluția tehnologică a sistemului. Acesta este fabricat dintr-un material deosebit de rezistent și versatil numit Zamak. Alegerea acestui material nu a fost întâmplătoare, deoarece Zamakul este cunoscut pentru proprietățile sale de durabilitate și rezistență la uzură, ceea ce face activatorul să fie potrivit pentru utilizare pe termen lung.

Cu o margine rotunjită, activatorul este conceput pentru a minimiza orice vibrație sau frecare în timpul contactului cu aluminiul, asigurând astfel o funcționare lină și fără probleme a întregului sistem.

Acest aspect este crucial în asigurarea unei experiențe de utilizare de înaltă calitate, în care fiecare mișcare a ușii trebuie să fie fluidă și lipsită de zgomot neplăcut.

Estetică și Rezistență

Noul amortizor al sistemului pentru închidere soft close Fluid este mascat într-un profil de aluminiu anodizat în formă de „U”. Acest profil acționează ca o întărire a întregii structuri a amortizorului.

estetica rezistenta 1
Estetică sporită grație profilului în formă de ”U”

Datorită profilului în formă de „U”, componentele mecanice au fost ascunse pentru o estetică sporită. Structura componentei de culisare combinată cu amortizorul a fost redusă, astfel încât acestea pot fi introduse în profilele din partea inferioară, în special în cazul ușilor glisante cu casetă în perete.

Concluzie

În concluzie, sistemul Fluid aduce o transformare semnificativă în industria ușilor glisante. Cu tehnologia sa inovatoare și performanța sa superioară, acest sistem oferă un nivel de calitate și confort care depășește cu mult ceea ce pot oferi sistemele tradiționale.

Dacă ești interesat să implementezi acest sistem inovator în proiectele tale de amenajare interioară, echipa noastră de la Rom Decor este aici pentru a te ajuta. Consultanții noștri îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi sfaturi și soluții personalizate,

Nu sta pe gânduri și contactează-ne chiar astăzi!

Știai că suntem și pe Facebook? Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile, nu uita să dai un like Paginii Noastre.

4.7/5 - (4 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă