1 solutie moderna pentru inchiderea balconului sau terasei
Categorie: usi interior, amenajari interioare Etichete: ,

Contextul actual și cele câteva luni de la începerea pandemiei ne-au oferit o importantă lecție în ceea ce privește investițiile pe termen lung. Astfel, analiza riguroasă și sustenabilitatea sunt factori cheie atunci când vine vorba de noi achiziții, renovări sau construcții.

Așadar, dacă îți dorești să faci investiții în zona de construcții și reamenajare spații, fie că este vorba de viața personală sau mediul de afaceri, atunci este necesar să optezi pentru soluții durabile, de calitate.

În materialul de astăzi îți vom prezenta principalele criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când optezi pentru închiderea balconului sau închiderea terasei casei cu un sistem glisant cu panouri din sticlă securizată, precum și avantajele ce deriva din utilizarea acestor sisteme moderne și elegante.

În ce tip de clădiri se pretează un sistem de închiderea terasei sau închiderea balconului?

Fie că vorbim de apartamente (in ansambluri rezidențiale noi sau la blocurile vechi), de case, vile, foișoare, pensiuni sau clădiri din industria HoReCa, sistemele culisante cu panouri din sticlă securizată pentru închiderea balcoanelor sau teraselor devin din ce în ce mai solicitate, datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă.  

Acestea îmbină caracterisicile tehnice, funcționale și economice cu un aspect elegant, modern și plăcut, fiind preferate de proprietarii respectivilor clădiri indiferent dacă vorbim despre un proces de renovare sau construcție nouă.

Care sunt avantajele utilizării sistemelor culisante cu sticlă securizată, pentru închiderea balconului sau terasei?

În primul rând, cel mai mare avantaj al sistemelor de închidere culisante pentru terase și balcoane este optimizarea spațiului și utilizarea acestuia indiferent de condițiile climatice. Balconul poate fi astfel transformat într-o adevărată oază de liniște, relaxare și confort sau într-un spațiu total funcțional.

Pe de altă parte, în condițiile actuale ale pandemiei, pentru locațiile din domeniul HoReCa, această soluție oferă continuitate business-ului restaurantelelor, cafenelelelor și barurilor pe tot parcursul celor 12 luni din an, prin adaptarea spațiului la impunerile autorităților, la condițiile de distanțare dintre mese sau la cele de aerisire constantă și eficientă a locației.

Panourile de sticlă folosite la închiderea teraselor sau compartimentarea interioară a acestora pot glisa pe toată lungimea închiderii și pot pivota pentru parcare perpendiculară pe șina de glisare, fără a ocupa spațiu. Atunci când sistemul este închis, acesta ofera etanșare completă împotriva infiltrațiilor cu apă sau aer, reducerea zgomotului și eficiență energetică.

Un alt avantaj important este izolarea termică. Astfel, un balcon sau o terasă închisă cu sisteme culisante din sticlă oferă confort și protecție la intemperii și la razele UV, fiind extrem de utilă atât în sezonul rece, cât și în cel cald. Spre exemplu, daca ai o terasă sau un balcon închis cu sisteme culisante din sticlă modelul Gemini Thermo Protect de la Rom Decor, te bucuri de veri răcoroase și ierni călduroase.

Un alt plus al oricărui sistem de închidere culisantă cu sticlă securizată este vederea panoramică, întrucât panourile de sticlă pot avea dimensiuni generoase, cum ar fi cele ale sistemului Gemini Thermo Protect a cărei înălțime este de până la 3 m iar lățimea unui singur panou ajunge la 1.5 m.

Astfel, suprafața vitrată oferită este de peste 90%. Design-ul special al feroneriei permite deschiderea largă a panourilor de sticlă, prin culisare totală într-o direcție sau în două direcții.

Procesul de glisare al panourilor este ușor și silențios, datorită rolelor de înaltă fiabilitate. Prin glisare, suprafața balconului sau terasei rămâne complet liberă, nefiind vizibile profile verticale care să obtureze panorama.

Sticla utilizata la sistemele culisante pentru închiderea teraselor și balcoanelor din oferta Rom Decor este de calitate premium, cu grosime de 8 sau 10 mm, simplă sau dublă, și bineînteles, securizată.

Feroneria este realizată din oțel inoxidabil și aluminiu, cu rezistență sporită la mediul salin, la umiditate sau fluctuații mari de temperatură între zi și noapte. Sistemele brevetate anti-blocare automată, conferă siguranță maximă, evitând astfel deschiderea accidentală a panourilor de geam de către copii.

sistem rom decor pentru inchiderea balconului sau inchiderea terasei rom decor
Sistem Rom Decor pentru inchiderea terasei / inchiderea balconului

Cum aleg sistemul de inchidere potrivit pentru terasa sau balconul meu?

Consideri că a venit momentul să îți închizi balconul sau terasa și nu știi ce sistem să alegi, din multitudinea de variante existente în piață? Cele mai bune decizii se iau în funcție de ceea ce îți dorești, odată stabilite nevoile, soluțiile își vor face apariția rapid.

Indiferent dacă vorbim despre un balcon al unui apartament, despre o terasă a locuinței, un foișor sau o terasa a unui local precum restaurant, cafenea, bar sau hotel, consultanții Rom Decor au răspuns la orice întrebare și dețin know-how-ul necesar alegerii celei mai bune soluții în funcție de nevoile tale, pornind de la destinația sistemelor de închidere și scopul acestora.

Pentru întocmirea celei mai potrivite oferte, avem nevoie de câteva informații din partea ta:

  • Dimensiunile și forma spațiului pe care dorești să îl închizi cu panouri culisante din sticlă securizată
  • Câteva imagini ale spațiului, să putem lua în calcul anumite particularități tehnice la montaj
  • Locația unde se desfășoară proiectul
  • Care este gradul de izolare termică și fonică pe care ți-l dorești prin închiderea balconului/terasei cu sistemul culisant.

De la Rom Decor vei primi consultanță în alegerea celei mai potrivite soluții, din toate punctele de vedere. În baza informațiilor pe care ni le transmiți, îți vom face o ofertă de preț personalizată, atât pentru sistemul culisant cu sticlă securizată, cât și pentru serviciile aferente: măsurători exacte, transport până la locație, montaj cu echipe specializate, garanția produselor și serviciilor livrate.

Grad sporit de izolare termică și fonică

Când ai ca și principal criteriu în selecția sistemului pentru închiderea terasei sau balconului casei tale un  grad sporit de izolare termică și fonică, recomandarea noastră este să te îndrepți către un sistem care include 2 foi de sticlă, termoizolantă (geamuri tip termopan) precum Gemini Thermo Protect, a cărui grosime totală este de 28 mm. Acesta îți poate oferi până la de 5 ori mai mult control energetic comparativ cu un sistem alcătuit dintr-o singură foaie de sticlă.

Tot la categoria sisteme culisante cu 2 foi din sticlă securizată se află și Gemini Slide, folosit cu precădere mai ales la închiderea teraselor (clădirilor rezidențiale sau HoReCa), și mai rar solicitat pentru închiderea balcoanelor. Acest sistem este disponibil cu diferite variante de grosimi ale sticlei, în funcție de tipul aplicației, de înălțimea maximă a panourilor și de gradul de izolare termică și fonică dorit.

Mecanismul de glisare este diferit față de cel al sistemelor Gemini Thermo Protect, în sensul că panourile de sticlă culisează unul pe lângă altul. Atunci când se glisează primul panou dinspre interior, în direcția de închidere, fiecare panou se va bloca și îl va trage pe următorul.

Ajuns în punctul final, panoul tras se va bloca automat, fără posibilitatea de deschidere accidentală. Prin integrarea în sistem a roților Speed HD brevetate de producător, toate panourile se deplasează ușor, cu minim de zgomot și fricțiune.

Cel mai bun raport calitate – preț pentru un sistem culisant cu sticlă securizată

În cazul în care nu ai în vedere un grad sporit de  izolare termică sau fonică pentru balcon sau terasă, și vrei totuși să te bucuri de tot confortul oferit de un sistem revoluționar și elegant, la un preț cu adevărat atrăgător, Gemini Confort de la Rom Decor este alegerea perfectă pentru tine.

Acesta a fost proiectat ca o alternativă modernă și flexibilă la clasicul sistem de închidere tip termopan, pentru spații ce pot fi folosite deschise sau semideschise, în funcție de condițiile meteo, fiind varianta mai economică pentru închiderea teraselor și balcoanelor, sau chiar pentru compartimentarea spațiilor interioare.

Sistemul include un singur panou de geam cu grosimea de 8 sau 10 mm și este însoțit de aceleași dotări tehnice revoluționare pe care le au și sistemele Gemini Thermo Protect sau Gemini Slide:

  • Posibilitatea de montare pe orice formă de balcon sau terasa (U, L sau curb)
  • Rezisteța la mediul salin, datorita componentelor din oțel inoxidabil și aluminiu
  • Sistem certificat pentru rezistența la vânt, la ploi și la impact puternic
  • Sistem inteligent de drenare a apei, pentru evitarea infiltrațiilor și a condensului
  • Sistem brevetat de blocare automată a panourilor de sticlă, pentru siguranță maximă

În prezent, poți achiziționa sistemul culisant cu sticlă securizată Gemini Confort cu o reducere de 25% față de prețul de listă!

În perioadele de instabilitate, alegerile durabile sunt cele care fac diferența. De aceea, specialiștii noștri îți stau la dispoziție pentru a lua cele mai bune decizii pe termen mediu și lung, atunci când vine vorba de (re)amenajarea terasei sau a balconului, adaptându-se bugetului și necesităților existente.

Contactează consultanții Rom Decor pentru o ofertă personalizată.

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă