Masuratori pentru usi de interior in 5 pasi | Rom Decor
Categorie: usi interior Etichete:

Cum efectuăm corespunzător măsurători pentru uși de interior?

În momentul în care renovăm o încăpere, aspectul final al acesteia este influențat, într-o proporție foarte mare, de ușile de interior alese. Pe lângă selectarea materialului și a culorii perfecte, un pas esențial pentru integrarea armonioasă în aspectul camerei este reprezentat de efectuarea corectă de măsurători pentru uși de interior. Alături de aceasta, montajul joacă un rol deosebit, necesitând atât informații specifice, cât și pricepere din partea celui care îl realizează.

Mai jos vom prezenta punctual atât modul în care se efectuează corect măsurători pentru uși de interior, cât și etapele montajului. Desigur, pentru o mai bună informare, specialiștii Rom Decor sunt mereu la dispoziția dumneavoastră.

Cum se măsoară corect dimensiunea ușii de interior?

Trebuie să menționăm încă de la început faptul că pentru toate măsurătorile trebuie păstrată aceeași unitate de măsură. De obicei, ușile de interior se măsoară în centimetri sau milimetri (cele mai comune unități de măsură folosite în acest caz).

Măsurătoarea se efectuează la stadiul de gri, atunci când sapa este turnată și pereții sunt tencuiți. Dacă această operație este realizată de către echipa de montatori, meseriașul care lucrează la imobil este indicat să discute și să țină legătura cu aceasta. Pentru a se verifica diferențele de cote, golul de ușă se măsoară pe lățime și înălțime în trei puncte. Grosimea de zid se măsoară și ea, în 6 puncte, luându-se în considerare cea mai mare cotă (în cazul tocului reglabil).

Ușile de interior au deschiderea spre interiorul camerei, însă dacă se dorește deschiderea către exterior, este necesar să se specifice acest lucru la măsurătoare. De regulă, îmbinarea materialelor se realizează la interiorul camerei (10 mm spre interior). Exemplu baie: vom intra din hol cu parchetul, spre baie, unde se termină grosimea de zid continuăm apoi cu parchetul cu 10 mm; acolo se vor îmbina parchetul cu gresia, astfel încât ruperea să cadă sub grosimea foii de ușă de 40 mm.

Cum se montează corect ușa de interior?

Odată realizat corect procesul de măsuratori pentru usi, pasul imediat următor îl reprezintă montarea acestora. Atât foile de ușă, cât și tocurile, vin sigilate, împachetate și prinse cu cleme. Balamalele și restul accesoriilor se află sub foaia de ușă. După ce se va reverifica fiecare gol de ușă, componentele se despachetează cu atenție, fără a tăia cu cuterul deoarece astfel se pot zgâria produsele.

Urmează apoi montajul propriu-zis:

  • se asamblează tocul: traversa orizontală, cele două verticale în dibluri și accesoriile din cutie;
  • balamalele se introduc apoi pe toc și se înfiletează pe foaia de ușă;
  • tocul pe gol, pe poziție, se împănează, se centrează și apoi se montează cu atenție foaia de ușă pentru proba de deschidere-închidere;
  • se pun distanțiere la nivelul mânerului și se aplică spuma poliuretanică pentru fixare (se introduce punctual, lângă pene);
  • după fixare, penele se scot și se completează eventualele goluri, tot cu spumă poliuretanică, apoi se montează pervazul de la exterior.

Recomandarea specialiștilor: tipul de fixare este de 24 de ore pe timpul verii și de 48 de ore iarna.

Rom Decor – servicii dedicate de măsurători pentru uși, realizate de către experți. Oferim și montaj

Dacă, totuși, ideea de măsurători pentru uși pare în continuare dificilă de realizat și nu vă încumetați să o realizați singuri, echipa de specialiști a firmei Rom Decor vă pune la dispoziție servicii dedicate, realizate cu foarte mare atenție.

Optând pentru serviciile noastre de montaj autorizat Porta, veți putea beneficia automat și de servicii de măsurători pentru uși. Acestea din urmă vor fi realizate de către experți, într-un termen relativ scurt de la solicitare, doar în prezența dumneavoastră. În urma realizării tuturor măsurătorilor necesare, echipa Rom Decor poate veni cu sfaturi și îndemnuri pertinente, pentru o construcție ca la carte.

Așadar, de îndată ce ați ales modelul ideal de ușă de interior, este timpul să vă puneți talentele matematice la treabă și să treceți la măsurat. În cazul în care vă întrebați dacă nu ar fi mai corect ca întâi să realizați măsurătorile și, apoi, în funcție de acestea, să alegeți produsul, vă asigurăm că nu este necesar: Rom Decor oferă uși de interior personalizate, adaptate nevoilor specifice ale clienților, astfel că rezultatul final va fi cu siguranță conform așteptărilor.

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă