Tipuri de cabine dus – deosebiri si avantaje | Rom Decor
Categorie: cabine de dus Etichete: , ,

Tipuri de cabine dus – deosebiri si avantaje

Cand vine vorba despre amenajarea locuintei, trebuie sa luam in calcul necesarul de elemente corespunzatoare fiecarei incaperi. Și, pentru ca, de obicei, baia este cea mai mica incapere din casa, trebuie sa ne gandim cum sa o utilam. Atat dupa bunul nostru plac, cat mai ales dupa cum si cat ne permite spatiul astfel incat, din punct de vedere functional, sa ne atingem scopurile propuse.

De ce sa alegi o cabina de dus in locul unei cazi

Cu siguranta ca tuturor ne surade ideea pe care o creeaza imaginea unei cazi mari in care sa ne relaxam dupa o zi incarcata, dar, in anumite situatii, cabina de dus este o varianta mult mai avantajoasa din multe puncte de vedere.

Majoritatea bailor din blocurile care se construiesc in prezent nu depasesc 5 mp, asadar principalul motiv pentru care multi proprietari aleg cabina de dus in locul optiunii clasice este, bineinteles, lipsa de spatiu.

În comparatie cu cada, cabina de dus ocupa mai putin loc pe orizontala si mai mult loc pe verticala, ceea ce constituie un avantaj semnificativ pentru baile mici. Pentru a gasi modelul potrivit, ar trebui sa calculezi foarte bine dimensiunile, inainte de a plasa o comanda.

Un alt motiv pentru care multe persoane – in special cele care au un program alert – prefera dusul in locul unei cazi este caracterul economic. Instaland o cabina de dus, vei consuma mai putina apa intr-o luna, fapt care te va ajuta sa reduci cheltuielile considerabil. Mai mult decat atat, o cabina de dus este mult mai usor de curatat in comparatie cu o cada de baie.

Cele mai populare tipuri de cabine dus si cum se deosebesc

Atunci cand alegi instalatiile si solutiile de amenajare pentru baie, va trebui sa tii cont nu doar de spatiul pe care il ai la dispozitie, ci si de stilul ales.

Printre cele mai populare tipuri de cabine dus pe care le prefera designerii datorita avantajelor pe care le ofera se numara:

Cabina de dus culisanta

Principalul beneficiu pe care il ofera un astfel de sistem il reprezinta raza mica de deschidere. În felul acesta, spatiul existent este utilizat in totalitate. Ai la dispozitie posibilitatea de a comanda cabine de dus culisante in configuratii variate, cu sticla clara tratata anticalcar, ultraclara, colorata in masa sau din oglinda securizabila.

Cabina de dus tip paravan fix

Cei care se afla in cautarea unei solutii moderne si avantajoase pentru baia lor, pot opta pentru o astfel de varianta. De regula, aceste modele sunt usor de instalat si folosesc doi pereti ai camerei pentru doua din laturile cabinei.

Din considerente care tin de dimensiunea baii si de aspectul sau estetic per ansamblu, designerii de interior recomanda, de obicei, instalarea unei cabine cu perete fix de sticla pe coltul baii.

În felul acesta, incaperea va parea totodata mai luminoasa si mai aerisita datorita designului acestei cabine.

Cabina de dus batanta

Ultimul model, dar nu cel de pe urma, cabina de dus batanta este o alta solutie pentru care opteaza multi proprietari, datorita avantajelor estetice si functionale pe care le ofera.

Fiind special conceputa pentru incaperi cu umiditate crescuta, balamalele sale au o durabilitate crescuta. Astfel, pentru partile fixe se recomanda prinderea in profil U sau in conectori care distanteaza sticla de pardoseala sau de perete. În felul acesta, cabina de dus batanta se poate curata foarte usor, fara probleme.

Va invitam si pe profilul nostru de facebook pentru mai multe detalii si imagini despre cabine de dus Rom Decor.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă