tipuri cabine dus
Categorie: cabine de dus Etichete: , ,

Tipuri de cabine de duș – deosebiri și avantaje

Când vine vorba despre amenajarea locuinței, trebuie să luăm în calcul necesarul de elemente corespunzătoare fiecărei încăperi. Și, pentru că, de obicei, baia este cea mai mică încăpere din casă, trebuie să ne gândim cum să o utilăm. Atât după bunul nostru plac, cât mai ales după cum și cât ne permite spațiul astfel încât, din punct de vedere funcțional, să ne atingem scopurile propuse.

De ce să alegi o cabină de duș în locul unei căzi

Cu siguranță că tuturor ne surâde ideea pe care o creează imaginea unei căzi mari în care să ne relaxăm după o zi încărcată, dar, în anumite situații, cabina de duș este o variantă mult mai avantajoasă din multe puncte de vedere.

Majoritatea băilor din blocurile care se construiesc în prezent nu depășesc 5 mp, așadar principalul motiv pentru care mulți proprietari aleg cabina de duș în locul opțiunii clasice este, bineînțeles, lipsa de spațiu.

În comparație cu cada, cabina de duș ocupă mai puțin loc pe orizontală și mai mult loc pe verticală, ceea ce constituie un avantaj semnificativ pentru băile mici. Pentru a găsi modelul potrivit, ar trebui să calculezi foarte bine dimensiunile, înainte de a plasa o comandă.

Un alt motiv pentru care multe persoane – în special cele care au un program alert – preferă dușul în locul unei căzi este caracterul economic. Instalând o cabină de duș, vei consuma mai puțină apă într-o lună, fapt care te va ajuta să reduci cheltuielile considerabil. Mai mult decât atât, o cabină de duș este mult mai ușor de curățat în comparație cu o cadă de baie.

Cele mai populare tipuri de cabine și cum se deosebesc

Atunci când alegi instalațiile și soluțiile de amenajare pentru baie, va trebui să ții cont nu doar de spațiul pe care îl ai la dispoziție, ci și de stilul ales.

Printre cele mai populare tipuri de cabine pe care le preferă designerii datorită avantajelor pe care le oferă se numără:

  • Cabina de duș culisantă

Principalul beneficiu pe care îl oferă un astfel de sistem îl reprezintă raza mică de deschidere. În felul acesta, spațiul existent este utilizat în totalitate. Ai la dispoziție posibilitatea de a comanda cabine de duș culisante în configurații variate, cu sticlă clară tratată anticalcar, ultraclară, colorată în masă sau din oglindă securizabilă.

  • Cabină de duș tip paravan fix

Cei care se află în căutarea unei soluții moderne și avantajoase pentru baia lor, pot opta pentru o astfel de variantă. De regulă, aceste modele sunt ușor de instalat și folosesc doi pereți ai camerei pentru două din laturile cabinei.

Din considerente care țin de dimensiunea băii și de aspectul său estetic per ansamblu, designerii de interior recomandă, de obicei, instalarea unei cabine cu perete fix de sticlă pe colțul băii.

În felul acesta, încăperea va părea totodată mai luminoasă și mai aerisită datorită designului acestei cabine.

  • Cabina de duș batantă

Ultimul model, dar nu cel de pe urmă, cabina de duș batantă este o altă soluție pentru care optează mulți proprietari, datorită avantajelor estetice și funcționale pe care le oferă.

Fiind special concepută pentru încăperi cu umiditate crescută, balamalele sale au o durabilitate crescută. Astfel, pentru părțile fixe se recomandă prinderea în profil U sau în conectori care distanțează sticla de pardoseală sau de perete. În felul acesta, cabina de duș batantă se poate curăța foarte ușor, fără probleme.

Distribuie acest articol

Sună acum Cere ofertă