Perete despartitor glisant - Solutia smart pentru 2022

De multe ori, în apartamentele care vin cu un spațiu limitat sau chiar cu o configurație neconvențională, ne putem plânge de lipsa de spațiu pentru a ne desfășura în funcție de nevoile noastre zilnice. În astfel de situații, o soluție elegantă și eficientă la care putem apela ar putea fi reorganizarea spațiului prin compartimentarea acestuia cu ajutorul unui perete despărțitor glisant.

În continuare vom explora ce ar trebui să știi despre această soluție.

Ce este un perete despărțitor glisant?

Un perete despărțitor glisant este un sistem inovator de uși culisante folosit la compartimentarea spațiilor rezidențiale și comerciale. Cu ajutorul acestui sistem modern vei putea separa zonele individuale ale casei într-un mod foarte precis, fără a elimina posibilitatea de a te bucura și de un spațiu open space.

Dar cu toate acestea, rețeta succesului o reprezintă alegerea variantei unui perete despărțitor glisant din sticlă securizată. De ce perete din sticlă? Pentru că este soluția smart de compartimentare a spațiilor care vine la pachet cu multe beneficii dar fără să sacrifice poate unul dintre cele mai importante aspecte, și anume lumina naturală.

Spre deosebire de ușile acordeon, un perete despărțitor glisant din sticlă securizată este de obicei instalat pe întreaga înălțime a camerei, devenind oarecum parte din decor. Pereții despărțitori glisanți din sticlă securizată sunt adesea montați astfel încât să nu interfereze structura podelei.

Acesta este un aspect foarte important, mai ales atunci când dorești să menții integritatea ambelor zone ale unei anumite încăperi, de exemplu bucătăria și camera de zi, dar nu dorești ca diviziunile de pe podea să rămână vizibile după glisarea panoului. Secretul este că un astfel de perete despărțitor glisant se montează pe șine direct pe perete sau pe tavan, astfel că podeaua rămâne neatinsă.

În ce spații se poate folosi un perete despărțitor?

Datorită versatilității oferite de aceasta soluție, poți alege să folosești peretele despărțitor din sticlă securizată în orice tip de încăpere, de la bucatarie la living, chiar și în dormitor. Iată câteva sugestii.

Perete despărțitor living room

Perete despartitor glisant de sticla
Perete despartitor glisant de sticla living/bucatarie

Instalarea unui perete despărțitor ca o barieră între bucătărie și living room este o soluție pe care designerii de apartamente moderne pur și simplu o adoră. De fapt, trebuie reamintit că amenajările contemporane apreciază foarte mult spațiul deschis, care oferă nu numai posibilități însemnate de finisare, ci și un aspect foarte elegant.

Deci, de ce să folosești un perete despărțitor glisant din sticlă într-un apartament? Datorită acestuia, poți limita răspândirea mirosurilor în living în timp ce pregătești masa ta preferată.

Perete despărțitor glisant în apartament de tip studio

Perete despartitor glisant pentru studio
Perete despartitor glisant din sticla securizata intr-un apartament tip studio

Un perete despărțitor glisant se poate dovedi, de asemenea, o soluție excelentă pentru apartamentele de tip studio. Dacă ai mult spațiu disponibil într-o cameră, îl poți aranja în funcție de nevoile tale. Merită să plasezi un perete despărțitor în apartament, pentru a compartimenta o zonă de lucru, o zonă de odihnă sau chiar pentru a crea un dormitor mai intim.

Perete despărțitor glisant pentru a separa camera copiilor

Pinterest - Camera copiilor poate fi impartita in doua
Pinterest – Camera copiilor poate fi impartita in doua

Ai doi copii, dar o singură cameră pentru aceștia? Ei bine și în acest caz iți poate veni în ajutor o compartimentare. Poți foarte ușor să transformi o cameră în două, astfel încât fiecare dintre copiii tăi să aibă un spațiu privat pentru a dormi sau pentru a studia. Iar pentru joacă, spre deosebire de un perete despărțitor din lemn sau rigips, peretele despărțitor glisant dispare, oferindu-le mai mult spațiu pentru aventurile zilnice.

Perete despărțitor glisant pentru zona de birou pentru munca de acasă

Doors22 Home office – Birou pentru munca de acasa compartimentat cu sticla glisanta

Situația deosebită cu care ne confruntăm de ceva timp a produs multe schimbări în comportamentul nostru, iar dacă se întâmplă mai nou ca tu să lucrezi de acasă, atunci o compartimentare iți va permite să separi munca de viața de familie – și la propriu și la figurat.

Poți crea un spațiu ideal pentru biroul tău de acasă, un spațiu funcțional, confortabil și care beneficiază de multă lumină naturală. Iar când ai rezolvat taskurile zilnice, te poți întoarce rapid la cei dragi și le poți returna spațiul utilizat pentru biroul tau.

Perete despărțitor glisant către zona de baie

Perete despartitor glisant catre baie
Perete despartitor glisant catre baie

Un perete despărțitor poate fi folosit de asemenea și în cazul băilor. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a crea o zonă de duș mare și confortabilă, care va ocupa mult spațiu, dar nu permanent – după baie vom renunța la o parte din cameră pentru utilizarea standard.

Ce variante ai la îndemână pentru a crea un perete despărțitor glisant elegant?

Cu toții știm că există numeroase opțiuni din care putem alege pentru a crea o compartimentare elegantă pentru spațiul nostru. Se pot folosi o varietate de materiale pentru acest lucru în funcție de rezultatul dorit. În mod tradițional, majoritatea persoanelor mergeau pe variante mai clasice precum un perete despărțitor din rigips sau chiar un perete despărțitor cu uși din lemn. Aceasta este o variantă bună, dar nu neapărat practică, mai ales dacă vorbim de locuințe cu spațiu limitat sau întunecos.

Principalul atu al unui perete despărțitor glisant din sticlă securizată este faptul că acest sistem reprezintă o variantă de compartimentare oarecum temporară. Flexibilitatea oferită de sistemul de culisare este un mare avantaj, în comparație cu un perete despărțitor de rigips sau un perete despărțitor cu uși din lemn, ambele variante fiind soluții de compartimentare permanente și fixe.

Pereții despărțitori glisanți pot fi confecționați din materiale solide, atât în cazul ramelor cât și a panourilor de sticlă securizată din componența lor.
Spre exemplu, cel mai popular sistem folosit de specialiștii Rom Decor pentru a crea o compartimentare cu uși culisante este sistemul Gemini V2000.

Acest sistem este alcătuit din o șină de aluminiu de înaltă calitate, roți duble din oțel inoxidabil ,un amortizor Soft Close și opritori mecanici laterali. Șina de culisare se poate monta direct pe perete (cărămidă, beton, BCA etc) sau pe tavan, iar ramele panourilor sunt confecționate din aluminiu cu finisaj satinat, eloxat sau negru. Sticla folosită pentru construcție este sticlă securizată cu grosimea de 6 mm sau 8 mm.

Un perete despărțitor glisant din sticlă securizată realizat cu ajutorul sistemului Gemini îți oferă fexibilitate si versatilitate maximă, acesta putând fi adaptat pe orice dimensiuni și oricărui tip de încapere, fie că vorbim de bucătărie, living, dressing, dormitor, sau chiar pentru proiecte de închideri balcoane și terase.

Concluzie

Varianta compartimentării spațiului folosind un perete despărțitor glisant este nu doar o soluție inteligentă, ci și modernă, și care poate bifa toate căsuțele în materie de estetică. Specialiștii Rom Decor oferă soluții personalizate și consultanță gratuită pentru gama de sisteme de compartimentare cu uși glisante, toate pentru ca tu să poți să îți duci cu succes proiectul până la final. Nu sta pe gânduri și contactează-ne chiar astăzi!

Știai că suntem și pe Facebook? Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile, nu uita să dai un like Paginii Noastre.

4.2/5 - (33 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă