Amenajare Dormitor: Cum alegi usa perfecta in 7 pasi simpli
Categorie: amenajari interioare, usi din sticla, usi interior Etichete: , ,

Dintre toate lucrurile pe care le poți schimba la casa ta, ușile și ferestrele au probabil cel mai mare impact vizual. Dacă ai început renovarea și ai ajuns la etapa de amenajare dormitor, atunci e momentul să acorzi atenție unui element foarte important, și anume ușa dormitorului. Când vine vorba de alegerea unei uși pentru dormitor, proprietarii de locuințe trebuie să ia în considerare o varietate de factori diferiți.

În primul rând, este necesar să găsească o ușă care să fie atrăgătoare din punct de vedere estetic și care, foarte important, să se potrivească cu decorul general ales în procesul de amenajare al dormitorului. De asemenea, este important să fie luate în considerare lucruri precum prețul, instalarea și detalii legate de garanția produselor înainte de a ajunge la o decizie finală.

Prin echilibrarea prețului, funcționalității dar și a esteticii, ai mai multe șanse să găsești ușa de dormitor perfectă pentru tine.

Amenajare dormitor: Ce tip de ușă să alegi în funcție de modul de funcționare?

Un pas important în procesul de amenajare a dormitorului este alegerea ușii în funcție de modul de funcționare al acestora. În timp ce majoritatea ușilor balansează cu ajutorul balamalelor sau a pivoților, există și variante elegante de uși culisante care, ca și principiu de funcționare, glisează pe o șină.

amenajare dormitor 2
Amenajare dormitor Usa Porta glisanta

Ușile batante vor oferi, probabil, cea mai mare varietate și sunt, în general, mai ușor de instalat. Ușile glisante pe perete sau cele cu casetă în perete pot funcționa, în general, mai bine în spații mai mici, deoarece acestea alunecă în interiorul sau în spatele peretelui atunci când sunt deschise.

În funcție de modul de funcționare, stabilește tipul pachetului de ușă de care ai nevoie

Acest pas este strâns legat de pasul anterior. Motivul este că vei avea nevoie de pachete diferite în funcție de tipul de usă ales. În cazul în care vei alege o variantă de ușă glisantă, atunci vei avea nevoie de un pachet care să conțină, pe lângă foaia de usă, și elemetele specifice acestui tip de ușă precum sistemul de glisare și mânerul adecvat.

În schimb, dacă ai decis să mergi cu un model de ușă batantă, atunci setul complet de ușă va trebui să conțină, pe lângă foaia de ușă, elemente de feronerie precum balamale,broască, dar și un toc pentru ușă.

E important să analizezi cu atenție pachetele înainte de achiziție, întrucât există furnizori pe piață care au decis să afișeze prețurile pe fiecare element în parte, astfel existând riscul de a cumpăra un set incomplet. Această practică poate induce clienții în eroare, motiv pentru care este important să studiezi cu atenție atât prețurile cât și componentele pachetelor.

Spre exemplu, la Rom Decor, fiecare produs este prezentat cu maximă transparență, iar pentru fiecare pachet vei vedea afișat detalii privind construcția foii de ușă, accesoriile incluse în pachet precum și eventualele costuri suplimentare. În plus, beneficiezi de un pachet complet de servicii pentru gama de uși Porta precum consultantă de specialitate, măsurători gratuite, transport și montaj realizat de un montator autorizat Porta, și nu în ultimul rând și o garanție de 5 ani pentru ușa achiziționată.

Măsoară cu atenție deschiderea pentru a determina dimensiunea necesară a ușii

În general, spațiul de montare al ușilor nu are o dimensiune standard, iar instalarea unei uși care nu se potrivește unei deschideri poate fie să creeze curenți de aer, fie să împiedice ușa să se închidă corect, ceea ce va necesita muncă și cheltuieli suplimentare pentru a fi rectificată.

amenajare dormitor masurare
Amenajare dormitor – Masuratori pentru usa

Dar nu te speria! În momentul în care alegi serviciile Rom Decor, va fi nevoie de o măsuratoare aproximativă pentru a putea primi o ofertă de bază, urmând ca un montator autorizat să efectueze o măsuratoare profesionistă la fața locului pentru a putea plasa o comandă bazată pe dimensiunile corecte ale golului de ușă.

Astfel, poți fi sigur că proiectul tău de amenajare a dormitorului poate continua fără riscul unor probleme tehnice ori estetice ulterioare.

Stabilește direcția de deschidere a ușii

În general, este de preferat ca ușa să se deschidă în așa fel încât să ocupe cât mai puțin spațiu atunci când este complet deschisă. Acest lucru înseamnă, de obicei, instalarea ușii astfel încât să se oprească în dreptul unui perete. Tot în acest stadiu al procesului de amenajare a dormitorului este important de stabilit sensul de deschidere al ușii pentru a putea monta balamalele în mod corespunzător.

Dacă, în momentul în care te afli în interiorul dormitorului, balamalele se află pe partea dreaptă a ușii atunci sensul de deschidere al ușii va fi spre dreapta, iar dacă balamalele se află pe partea stângă a ușii atunci ușa se va deschide spre stânga.

Alege materialul preferat pentru noua ta ușă.

Ușile de la exteriorul casei diferă foarte mult în ceea ce privește tipul de material de ușile interioare, dar și ușile interioare pot fi diferite în funcție de tipul și scopul camerei. Materialele ușilor de interior sunt alese de obicei în funcție de modul în care va fi folosită încăperea și dacă este necesară o izolare fonică suplimentară pentru a menține zgomotul fie înăuntru, fie afară.

În ziua de astăzi, PAL-ul, MDF-ul, lemnul și sticla sunt cele mai populare materiale pentru uși când vine vorba de amenajarea dormitorului.

Momentul sa alegi un design pentru noua ta ușă.

Designul ușii trebuie neapărat corelat cu decorul ales în momentul începerii proiectului de amenajare a dormitorului. În funcție de designul dormitorului, poți lua în considerare mai multe variante de uși.

Amenajare dormitor usa Porta
Amenajare dormitor cu usi porta

Spre exemplu, dacă dormitorul este amenajat în stil clasic, atunci o ușă de interior din furnir natural poate fi o variantă excelentă. Poți alege o ușă de culoare mai închisă, cu diverse elemente decorative, care cu siguranță pot reda senzația de spațiu elegant.

Amenajare dormitor cu Usa Porta
Amenajare dormitor cu Usa Porta

Dacă stilul dormitorului este unul modern, atunci o ușă albă fără elemente decorative ar putea fi o soluție excelentă. În cazul în care optezi pentru o ușă din sticlă, recomandarea este să alegi sticla mată pentru un mix de eleganță și intimitate.

Amenajare dormitor cu Usa Porta
Amenajare dormitor cu Usa Porta

Ultimul pas, selectarea finisajului.

Finisajul unei uși joacă un rol foarte important în ceea ce privește aspectul acesteia și frumusețea pe care o conferă interiorului. În mod ideal, căutați producători de uși care vă permit să alegeți dintre diverse opțiuni de finisare, cum ar fi uși vopsite, cu finisaj sintetic sau furnir natural, pentru o experiență cu adevărat fără compromisuri.

Indiferent că preferi ușile albe, clasice, elegante, cu un aspect modern oferit de finisaje premium, sau ușile glisante din sticlă sau lemn, la Rom Decor vei găsi cu siguranță ușa preferată pentru proiectul tău de amenajare a dormitorului. Contactează-ne acum!

Suntem și pe Facebook! Pentru a fii la curent cu noutăți despre produsele Rom Decor, nu uita să dai un like paginii noastre AICI.

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


You've just added this product to the cart:

Sună acum
Solicită ofertă