Stilul art deco: Ghidul tău pentru a decora casa în acest stil unic
Categorie: amenajari interioare, usi interior Etichete: ,

Stilul art deco este un stil de artă și design care a apărut în anii 1920 și s-a răspândit în întreaga lume. Este caracterizat prin linii drepte, forme geometrice, culori puternice și utilizarea de materiale noi, cum ar fi oțelul, cuprul, sticla și plasticul.

Stilul Art Deco a fost inspirat de o varietate de surse, inclusiv arhitectura egipteană, arta africană și arta mecanică. Acest stil a fost unul revoluționar care a avut un impact major asupra designului și artei moderne, fiind caracterizat de eleganță și rafinament, și care este încă folosit și astăzi pentru a crea o atmosferă de lux și sofisticată.

Caracteristicile definitorii pentru stilul art deco

Stilul art deco este renumit pentru interioarele sale bogat decorate, care abundă în oglinzi și elemente din cupru și aur. Materialele de înaltă calitate, cum ar fi catifeaua și satinul, precum și marmura și alama, erau frecvent utilizate pentru a sublinia caracterul luxos al interioarelor în stil art deco. În apartamentele exclusiviste, se puteau găsi chiar și perle sau fildeș, adăugând un plus de opulență.

Sufragerie în stilul art deco . Sursa: <a href="https://www.freepik.com/free-photo/modern-living-room-with-elegant-decor-comfortable-sofa-generative-ai_40950084.htm#query=art%20deco%20room&position=1&from_view=search&track=ais">Image by vecstock</a> on Freepik
Sufragerie în stilul art deco . Sursa: Image by vecstock

Formele geometrice erau la mare căutare în anii ’20. Liniile zimțate, soclurile și arcadele erau foarte populare. Geamurile care separau camerele erau adesea decorate cu pătrate, linii drepte și elegante, adăugând un plus de stil și sofisticare.

Culorile puternice, precum violet, verde sticlă, galben, roz murdar, burgund, antracit sau albastru marin, domină stilul art deco. Canapelele și fotoliile din catifea arată deosebit de bine în aceste culori. Acestea pot fi găsite și ca accente pe perne, pături sau draperii grele, adăugând un plus de personalitate și stil.

Cum să-ți decorezi casa în stil art deco

Dacă îți dorești un decor în stil art deco, poți alege accesorii puternice – lămpi de cristal, covoare cu modele sau decorațiuni aurii, cum ar fi rame, vaze și oglinzi cu ramă de cupru lucioasă. Într-un apartament în stil art deco, poți opta și pentru suprafețe de marmură, precum și mobilier și uși în culori calde de lemn. Mobilierul din anii ’20, pe care îl poți găsi adesea în magazine, include canapele și fotolii din catifea cu margini rotunjite.

Stilul art deco include și antichități și reproduceri de picturi. Un accent interesant ar putea fi accesorii în culori saturate, precum galben, roz murdar, verde sticlă sau antracit.

Ușile și mânerele în stilul art deco

Ușă de interior pentrul stilul art deco: Porta Art Deco Model 2
Ușă de interior pentru stilul art deco: Porta Art Deco Model 2

Ușile și mânerele sunt elemente importante în amenajarea unei case în stil art deco și pot adăuga un plus de eleganță și coerență întregului design interior. Atunci când alegi ușile pentru casa ta, este recomandat să optezi pentru modele clasice, realizate din lemn de calitate și în culori calde care să se potrivească perfect stilului.

Liniile drepte și delicate sunt caracteristice pentru stilul art deco și pot fi integrate în designul ușilor tale. Ușile cu linii clare și geometrice sunt reprezentative pentru această perioadă și vor aduce un aer autentic în casa ta. De asemenea, poți opta pentru uși cu forme elegante, rotunjite și curbe, care sunt întâlnite frecvent în acest tip de design.

Mâner Verum Nuda de la Rom Decor cu finisaj de aur 24k
Mâner Verum Nuda de la Rom Decor cu finisaj de aur 24k

Un aspect important de luat în considerare atunci când alegi ușile pentru un design art deco sunt mânerele. Acestea reprezintă bijuteriile ușilor și pot juca un rol semnificativ în estetica generală a spațiului. Într-un interior în stil art deco, poți opta pentru modele aurii de mânere, care vor fi în perfectă armonie cu accesoriile strălucitoare și evidente din cameră.

Aceste elemente vor completa cu succes amenajarea în stil art deco, creând un interior unic și atrăgător.

Accesorii suplimentare pe care le poți folosi în amenajarea spațiului

Pentru a adăuga mai multă profunzime și complexitate stilului tău art deco, poți lua în considerare folosirea de elemente suplimentare. De exemplu, poți avea perdele grele și draperii în culori bogate pentru a adăuga o notă de dramatism și eleganță, sau covoare cu modele geometrice ce oferă un plus de interes vizual.

Stil de amenajare Art Deco
Stil de amenajare Art Deco

Pentru mai multă autenticitate și stil, poți lua în considerare adăugarea de piese de mobilier antice sau reproduceri de opere de artă, prin includerea pieselor de mobilier din lemn lustruit, a oglinzilor cu rame aurii sau picturilor în culori vii.

În final, nu uita de iluminat. Lămpile de cristal adaugă un plus de eleganță și rafinament spațiului tău.

Concluzie

Stilul art deco este un mod elegant și luxos de a-ți decora casa, care aduce un aer de glamour și sofisticare. Cu ajutorul acestor sfaturi, poți transforma casa ta într-un spațiu care reflectă frumusețea și eleganța acestei perioade istorice. Fie că alegi să îți decorezi întreaga casă în acest stil sau doar anumite camere, acest stil de design poate adăuga un plus de stil și personalitate locuinței tale.

Ușile de interior Porta Doors sunt o alegere excelentă pentru un design interior în stil art deco. Acestea sunt funcționale și pot fi utilizate într-o varietate de spații de locuit. Dacă ești în căutarea unor uși pentru locuința ta, echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse eficiente Porta Doors și alte soluții personalizate pentru proiectul tău de amenajare. 

Iar până pe 23 iulie 2023 ai până la 30% reducere de preț la zeci de modele de uși de interior Porta. Nu rata promoția de vară!

Suntem și pe Facebook ! Pentru a fi la curent cu noutăți despre produsele Rom Decor, nu uita să dai un like paginii noastre aici.

5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă