Ușă de intrare în locuință - Alegerea perfectă în 10 pași
Categorie: usi interior Etichete: ,

Iti doresti să îți construiești casa perfectă și vrei ca fiecare detaliu să se îmbine perfect într-un design unic, frumos și funcțional? Ce fel de ușă de exterior ar trebui să alegi pentru caxsa ta? Care este cel mai bun material pentru ușa de intrare în casă: metal sau lemn? Prin materialul de astăzi dorim să îți oferim toate informațiile necesare alegerii corecte a ușii de exterior, astfel încât să îndeplinească cât mai bine așteptările tale în privința calității, durabilității, siguranței, esteticii și functionalității ușii.

Care este primul pas în a alege o usa de intrare in casa?

Alegerea ușii de exterior începe cu stabilirea unui buget. Îți recomandăm să aplici același principiu în tot ceea ce ține de construcția sau redecorarea casei tale. Atunci când ai în minte o sumă bine stabilită este mult mai ușor să faci alegerile potrivite. În România găsești o diversitate de uși, într-o marjă foarte largă de prețuri. Atenție, prețul reflectă de obicei calitatea produsului!

O ușă de exterior este o investiție pe termen lung și vrei să fie etanșă, sigură, durabilă, să nu scârțâie, să nu se decoloreze de la razele UV, să nu se deformeze în timp la umezeală sau la caldură. Cu alte cuvinte, să nu îți dea bătăi de cap. Ca atare, este important sa pui preț pe calitate, și mai puțin pe costul ușii. Stii bine că ieftin nu înseamnă musai și bun.

În ultima perioadă, oricine dorește să achiziționeze o ușă de intrare sigură, se gandește la o ușă de intrare “metalică”. Din păcate produsele comercializate pe piața romaneasca, sub această titulatură nu înseamnă întotdeauna o ușă sigură, de aceea este important, pentru un nivel de înaltă siguranță, să acordați o atenție deosebită urmatoarelor detalii:

 • materialul din care este executată ușa
 • natura finisajului
 • izolația termică și fonică
 • protecția antiefracție
 • permeabilitatea la aer
 • rezistența la intemperii

Un alt detaliu important pe care îți recomandăm sa îl ai în vedere: planificarea și comandarea usilor de intrare în casă trebuie realizată înainte de finalizarea golurilor de montaj din pereți, pentru a sincroniza dimensiunile standard existente la uși, cu spațiul pe care îl ai la dispoziție. În această manieră nu doar că vei scăpa de stresul comenzii unei uși cu dimensiuni personalizate, dar vei și scădea costurile de achiziție cu până la 50-70%.

 

Materiale și finisaje care fac diferenta intre ușile de exterior

Dacă ai în minte un buget și o idee clară despre ce tip de casă îți dorești, atunci alegerea materialului este următorul pas. Astfel, poți să optezi o ușă de intrare metalică din oțel galvanizat, la un excelent raport calitate – performanțe – pret. Sau te poți orienta către ușile de exterior din lemn stratificat – alegerea perfectă dacă ești preocupat îndeosebi de eficiența energetică a locuinței.

Ușile din lemn stratificat din colecția Porta Doors Eco Polar au miez  termoizolant din  polistiren eco, asigurând un coeficient termic redus. Aceste modele de uși sunt finisate cu vopsea pe bază de apă, pentru a rezista condițiilor mediului extern și au un aspect estetic plăcut care completează perfect stilul și arhitectura oricărei case.

Ușile din oțel galvanizat Porta Steel sunt finisate cu vopsea pe bază de poliester Premium în culorile alb mat sau antracit, iar dacă preferi finisajele naturale cu aspect de stejar sau nuc, poți opta pentru modelele de uși de intrare în casa Porta Steel cu plăci de oțel laminate PVC.

 

Ce caracteristici ale ușii exterioare garantează siguranța, izolarea termică sau fonică?

În zilele noastre, siguranța este primordială pentru noi și familia noastră. Ușa de intrare în casă este granița cu lumea exterioară, unde se găsesc adesea amenințări și pericole, de aceea trebuie să ținem cont de securitatea pe care aceasta o oferă.

Astfel, siguranța este dată atât de materialele din care ușa de intrare este realizată, de performanțele mecanice cât și de sistemele de închidere cu care este prevăzută.

Fiecare ușă de intrare în casă din oferta Rom Decor este dotată cu feronerie și sisteme de închidere de calitate superioară, robuste și durabile la cicluri multiple de utilizare, care previn evenimentele nedorite precum spargerile sau pătrunderea unor persoane nedorite în interiorul casei tale. Acestea sunt prevăzute cu multiple sisteme de siguranță, precum:

 • închideri superioare/inferioare Safe
 • broasca antiefracție
 • geam antiefracție
 • bolturi pasive antifurt
 • balamale din 3 elemente
 • yale duble

Cu siguranță nu îți dorești o ușă prin care să se piardă în exterior căldura din casă, sau să îți intre frigul în locuință.  Și nu credem ca ți-ar fi pe plac să fii în locuință și să auzi zgomotele exterioare. În ceea ce privește izolarea fonică a ușii de exterior, aceasta este dată de materialul din care este realizată ușa, de grosimea canatului și de modul de asamblare.

Dacă construiești o casă pasivă sau ești preocupat de un consum energetic cât mai scăzut și de o izolare fonică superioară, la Rom Decor găsești colecțiile de uși de exterior modelele Porta Doors ECO Polar Pasiv si Porta Doors Eco Polar – realizate din lemn de stejar stratificat, remarcabile atât printr-un design modern, elegant, minimalist, cât și prin gradul înalt de eficiență energetică asigurat.

Ușile ECO Polar și Eco Polar Pasiv au inclusiv tocul realizat din lemn de stejar stratificat, fiind prevăzute cu până la 3 garnituri pe circumferință și cu prag termic ThermoControl. Grosimea canatului la ușa de exterior ECO Polar Pasiv este de 79 cm pe când la modelele ECO Polar de 68 cm – ambele variante asigurând un grad înalt de izolare termică și fonică comparativ cu alte modele de uși de exterior..

Care sunt cele mai importante criterii de design în alegerea ușii de exterior?

Ușa de intrare în casă oferă o primă impresie asupra spațiului din interior. Simplă sau grandioasă, aceasta trebuie selectată cu atenție pentru a reda fidel întregul aspect al unei clădiri.

Cele mai importante criterii demne de luat în cosiderare în alegerea ușii de exterior sunt: stilul și culoarea ferestrelor cu care se asortează, precum și nuanța fațadei clădirii. În cele mai multe cazuri, acestea dictează nuanțele și design-ul ușii exterioare. De asemenea, arhitectura și acoperisul casei impun un anumit tip de ușă, pentru a crea un echilibru vizual privitorului. Spre exemplu, o casă în stil clasic nu se va potrivi cu o ușă modernă, cu finisaje minimaliste și inserții metalice.

Secretul ușii de exterior perfecte, constă în informare și comunicare. Astfel, fiecare decizie de construcție a unei case sau de recondiționare a acesteia, trebuie precedată de un proces riguros de documentare. În acest fel, vei afla tot ceea ce este nevoie pentru un proiect de construcție reușit.

Rom Decor îți oferă consultanță în alegerea corectă a celui mai potrivit model de ușă de exterior, adaptat nevoilor și preferințelor tale. De asemenea, beneficiezi de garanție până la 3 ani și montaj executat de specialiști autorizați Porta. Alege modelul preferat din colecția de uși de intrare în casă de la Rom Decor și oferă-i locuinței tale siguranță și eleganță!

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă