Usa din sticla: 10 argumente pro | Rom Decor
Categorie: usi din sticla Etichete: , ,

10 motive pentru a alege o usa din sticla pentru casa ta

Amenajarea locuintei poate fi o activitate destul de coplesitoare avand in vedere ca necesita alocarea unor resurse semnificative – timp, energie si eforturi financiare, bineinteles. Însa, stilul decorativ depinde in aceeasi masura de mai multi factori de la alegerea ferestrelor si a usilor de interior, pana la asezarea pieselor de mobilier pentru a obtine ambianta perfecta.

Usile de interior sunt componente importante fara de care o casa nu poate fi complet functionala, asadar procesul de selectie a acestora are nevoie de maxima atentie. De altfel, multi proprietari opteaza pentru usi de interior din sticla datorita beneficiilor pe care le ofera. Fiind un material destul de apreciat de catre designeri mai ales in ultimii ani, sticla ofera anumite avantaje in materie de design interior.

Cum a aparut sticla. Scurt istoric

Nu se stie sigur daca egiptenii sau fenicienii au fost cei care ar fi descoperit procedeul de fabricare al sticlei. Cert este ca cercetarile arheologice atesta ca nnumeroase obiecte din sticla – ce dateaza din anii 7000 i. Hr. – s-au gasit in mormintele faraonilor.

În Istoria naturala, Plinius aminteste despre o intamplare care a dus la descoperirea sticlei. Un grup de marinari fenicieni au acostat un vas ce transporta soda. La tarm, au facut focul utilizand cativa bulgari de soda de pe corabie, iar dupa ce si-au pregatit mancarea au adormit. Dimineata, unul dintre ei a gasit in cenusa cateva pietre translucide, care nu semanau cu niciun material cunoscut. Se pare ca aceasta este una dintre legendele care au condus la descoperirea sticlei.

Prelucrarea si fabricarea sticlei in trecut si in prezent

Se spune ca egiptenii prelucrau sticla inca de prin anul 1500 i.Hr , iar pentru a schimba culoarea amestecau cremene cu nisip. Cunostintele pe care le-au acumulat in decursul experientelor si a cercetarilor i-au ajutat pe acestia sa produca sticla in diferite culori. Astfel, adaugand anumite substante, au obtinut o paleta cromatica diversa, de exemplu cobaltul produce sticla rosie sau albastra, oxidul de fier, culoarea verde, cromul aduce sticla galbena, iar plumbul sau carbunele vegetal produce un galben deschis. Dupa anul 1200 d.Hr., egiptenii au aflat cum sa dea o forma sticlei, utilizand diferite matrite.

Anticii au acordat o atentie sporita procesului de prelucrare al sticlei, conferindu-i acesteia valente estetice deosebite. Astfel, erau confectionate diverse decoratiuni din sticla cu pietre pretioase care erau apreciate mai ales de catre cei instariti. În zilele noastre, fabricarea si prelucrarea sticlei sunt procese care s-au imbunatatit odata cu progresele tehnologiei.

Fiind apreciata la inceput doar pentru aspectele sale estetice, astazi, sticla isi gaseste utilitatea intr-o multime de domenii.
Datorita calitatilor sale – conductivitate termica redusa – acest material asigura o protectie sporita impotriva excesului de caldura sau de frig.

Se pare ca noile tehnici de prelucrare a sticlei au permis producerea unor usi si ferestre cu performante ridicate, rezistente si cu un design estetic functional. În plus, atunci cand este utilizat acest material, zgomotul si pericolul incendiului sunt diminuate considerabil. În prezent, sticla se poate curba, poate fi extrem de rezistenta la socuri puternice, iar paleta cromatica este variata.

Motive pentru a opta pentru usi din sticla pentru interiorul casei tale

Daca inca nu stii ce tip de usi sa alegi pentru casa ta, atunci lista de mai jos iti va prezenta 9 motive care te-ar putea determina sa optezi pentru usile glisante din sticla:

  • Usa din sticla este rezistenta. De exemplu, modelele din sticla sablata prezinta mai multe atribute calitative. Și anume nu se uzeaza, nu se deformeaza nici in spatii umede.
  • Usa din sticla are un design estetic si elegant.
  • Usa din sticla ofera camerei un plus de stil si de personalitate
  • Usa din sticla scoate in valoare celelalte particularitati ale incaperii.
  • Confera camerei un grad de luminozitate ridicat. Iluminarea este una dintre elementele pe care pun accentul majoritatea designerilor de interior. Usile din sticla permit o iluminare naturala mai buna. Încaperile in care patrunde mai multa lumina naturala confera o senzatie de spatiozitate.
  • Usa din sticla glisanta poate fi o solutie excelenta de optimizare a spatiului.
  • Pot fi instalate in orice incapere – indiferent ca vorbim despre dormitor, living, hol, baie sau bucatarie.
  • Usa din sticla nu necesita un proces de intretinere dificil. Usile din sticla pot fi curatate foarte usor cu ajutorul unei lavete si a unei substante speciale non-abraziva (pentru a evita zgarieturile) pentru sticla. Se poate folosi spirt sau sau alcool.
  • Se gasesc intr-o gama variata de modele si stiluri. În functie de modul in care doresti sa amenajezi, poti opta pentru diverse nuante.
  • Usa din sticla poate fi compartimentata pe orice dimensiune
5/5 - (1 vote)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă