Uși de sticlă sablată – joacă-te cu transparența! Rom Decor
Categorie: usi din sticla Etichete: ,

Uși de sticlă sablată – joacă-te cu transparența!

Modelele de uși de sticlă sablată îmbină perfect aspectul elegant și modern al sticlei cu intimitatea deplină, obținută prin sablarea acesteia. Dar ușile de sticlă nu răspund doar nevoilor de ordin estetic ci, grație noilor tehnologii de fabricație, se pretează și exigențelor de ordin funcțional, contribuind la crearea unui spațiu mai aerisit, mai luminos și mai confortabil.

Cum probabil că te întrebi prin ce se diferențiază aceste modele de uși de cele normale, din sticlă transparentă, în cele ce urmează vom încerca să îți oferim un răspuns cât mai clar. 

Uși de sticlă sablată. Ce sunt?

Ușile realizate din sticlă sablată reprezintă varianta ideală pentru cei care își doresc o locuință cu un design actual, oferind încăperilor senzația de spațiozitate, dar care, în același timp, au nevoie să diminueze cantitatea de lumină sau de transparență.

usa de sticla sablata
Un model de usi de sticla sablata

În articolele anterioare am tot discutat despre avantajele unor uși de sticlă folosite atât în interiorul locuinței, cât și la nivelul balconului sau al terasei. Și sigur, îți aduci aminte de beneficii precum senzația de spațiu mai mare, de lumină mai multă obținută în încăperi, de ușurința de întreținere, de faptul că se pot produce pe dimensiunile dorite, de eleganța absolută și de multe altele asemănătoare. Ei bine, există însă persoane care își doresc o cale de mijloc, o variantă care să îmbine cumva avantajele ușilor din sticlă transparentă cu cele ale ușilor opace.

Ce reprezintă sablarea sticlei? Procesul de sablare a sticlei presupune „bombardarea” acesteia cu fine particule de nisip sau mătuirea ei cu ajutorul unor substanțe speciale (acide). Așadar, poate fi realizat atât mecanic, cât și chimic, fiind utilizat nu doar pentru uși, ci și pentru sticlele ornamentale. Ce este cu adevărat deosebit la acesta este faptul că se pot obține modele deosebite, geometrice, florale sau abstracte, care vor reuși să ofere personalitate oricărei încăperi în care își fac resimțită prezența.

În cele din urmă, putem spune că modelele de uși de sticlă sablată reprezintă exact această variantă intermediară, care le aduce utilizatorilor avantajele celor două opțiuni (a ușilor din sticlă transparentă și a celor din sticlă mată), dar și multe altele în plus. Hai să vedem care sunt acestea!

Avantajele utilizării modelelor de uși de sticlă sablată

Beneficiile aduse de modelele de uși de sticlă sablată sunt asemănătoare celor ale ușilor din sticlă transparentă, însă putem vorbi și despre avantaje distincte, cum ar fi:

  • oferă un grad crescut de intimitate prin obstrucționarea vizibilității;
  • pot fi considerate elemente de decor tocmai datorită modelelor deosebite realizate prin sablare;
  • blochează trecerea luminii puternice, contribuind la crearea atmosferei perfecte în interiorul locuinței;
  • dispun de o rezistență crescută la factorii externi, în special atunci când sunt montate la nivelul ușilor care dau spre exterior;
  • întreținerea și curățarea ușilor din sticlă sablată cu tratament anti-pată se realizează foarte ușor, fără a fi nevoie de soluții sau instrumente abrazive.

La toate acestea se adaugă eleganța adusă încăperii și faptul că modelele de uși de sticlă sablată schimbă complet aerul în interiorul locuinței, dintr-unul monoton într-unul actual, intim și primitor.

Sablarea este un serviciu opțional, pe care utilizatorii îl pot solicita în momentul plasării unei comenzi online sau de care se pot bucura atunci când aleg un model de ușă deja sablată din catalogul unei firme de specialitate. Sablarea ulterioară a unei uși din sticlă transparentă nu este posibilă, căci procesul pe care-l presupune este complex, foaia de geam tratată necesitând o prelucrare aparte.

La Rom Decor găsești splendide modele de uși din sticlă sablată

Ne place să credem că suntem unici pe piață prin faptul că le oferim clienților produse înalt calitative, capabile să răspundă fidel cât mai multor nevoi.

Ușile din sticlă sablată Rom Decor sunt disponibile pe site atât în variante standard, cât și executate la cerere, cu modelul dorit. Cu alte cuvinte, oricine dorește să aducă un aer modern locuinței și să îmbine avantajele ușilor de sticlă transparente cu cele ale ușilor opace ne poate solicita serviciul de sablare a oricărei uși din sticlă Gemini, indiferent dacă ne referim la modelele standard batante, la cele glisante sau la inovativele uși fără toc. Întregul proces de sablare este realizat de către experți, într-un mediu propice, care dispun de utilaje și tehnologii performante, de ultimă generație.

Fie că este transparentă sau sablată, sticla pe care o folosim la producția ușilor de interior are o grosime de 8 mm sau 10 mm, fiind securizată, cu rezistență sporită la impact.

Suntem alături de toți clienții noștri, fie că ne sunt fideli de mulți ani, fie că abia ne-au descoperit, oferindu-le aceleași servicii impecabile de consiliere, indiferent de nelămuririle pe care le-ar avea. Dacă și tu te afli printre ei, nu ezita să ne contactezi pentru a primi informațiile de care ai nevoie!

 

Sursă foto: https://www.shutterstock.com/

4.5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă