Usa glisanta sticla Model
Categorie: usi din sticla Etichete: , ,

10 motive pentru a alege uși din sticlă pentru casa ta

Amenajarea locuinței poate fi o activitate destul de copleșitoare având în vedere că necesită alocarea unor resurse semnificative – timp, energie și eforturi financiare, bineînțeles. Însă, stilul decorativ depinde în aceeași măsură de mai mulți factori de la alegerea ferestrelor și a ușilor de interior, până la așezarea pieselor de mobilier pentru a obține ambianța perfectă.

Ușile de interior sunt componente importante fără de care o casă nu poate fi complet funcțională, așadar procesul de selecție a acestora are nevoie de maximă atenție. De altfel, mulți proprietari optează pentru uși de interior din sticlă datorită beneficiilor pe care le oferă. Fiind un material destul de apreciat de către designeri mai ales în ultimii ani, sticla oferă anumite avantaje în materie de design interior.

Cum a apărut sticla. Scurt istoric

Nu se știe sigur dacă egiptenii sau fenicienii au fost cei care ar fi descoperit procedeul de fabricare al sticlei. Cert este că cercetările arheologice atestă că nnumeroase obiecte din sticlă – ce datează din anii 7000 î. Hr. – s-au găsit în mormintele faraonilor.

În Istoria naturală, Plinius amintește despre o întâmplare care a dus la descoperirea sticlei. Un grup de marinari fenicieni au acostat un vas ce transporta soda. La țărm, au făcut focul utilizând câțiva bulgări de sodă de pe corabie, iar după ce și-au pregătit mâncarea au adormit. Dimineața, unul dintre ei a găsit în cenușă câteva pietre translucide, care nu semănau cu niciun material cunoscut. Se pare că aceasta este una dintre legendele care au condus la descoperirea sticlei.

Prelucrarea și fabricarea sticlei în trecut și în prezent

Se spune că egiptenii prelucrau sticla încă de prin anul 1500 î.Hr , iar pentru a schimba culoarea amestecau cremene cu nisip. Cunoștințele pe care le-au acumulat în decursul experiențelor și a cercetărilor i-au ajutat pe aceștia să producă sticla în diferite culori. Astfel, adaugând anumite substanțe, au obținut o paletă cromatică diversă, de exemplu cobaltul produce sticlă roșie sau albastră, oxidul de fier, culoarea verde, cromul aduce sticla galbenă, iar plumbul sau cărbunele vegetal produce un galben deschis. După anul 1200 d.Hr., egiptenii au aflat cum să dea o formă sticlei, utilizând diferite matrițe.

Anticii au acordat o atenție sporită procesului de prelucrare al sticlei, conferindu-i acesteia valențe estetice deosebite. Astfel, erau confecționate diverse decorațiuni din sticlă cu pietre prețioase care erau apreciate mai ales de către cei înstăriți. În zilele noastre, fabricarea și prelucrarea sticlei sunt procese care s-au îmbunătățit odată cu progresele tehnologiei.

Fiind apreciată la început doar pentru aspectele sale estetice, astăzi, sticla își găsește utilitatea într-o mulțime de domenii.
Datorită calităților sale – conductivitate termică redusă – acest material asigură o protecție sporită împotriva excesului de căldură sau de frig.

Se pare că noile tehnici de prelucrare a sticlei au permis producerea unor uși și ferestre cu performanțe ridicate, rezistente și cu un design estetic funcțional. În plus, atunci când este utilizat acest material, zgomotul și pericolul incendiului sunt diminuate considerabil. În prezent, sticla se poate curba, poate fi extrem de rezistentă la șocuri puternice, iar paleta cromatică este variată.

Motive pentru a opta pentru uși de interior din sticlă

Dacă încă nu știi ce tip de uși să alegi pentru casa ta, atunci lista de mai jos îți va prezenta 9 motive care te-ar putea determina să optezi pentru ușile glisante din sticlă:

  • Sunt rezistente. De exemplu, modelele din sticlă sablată prezintă mai multe atribute calitative. Și anume nu se uzează, nu se deformează nici în spații umede.
  • Au un design estetic și elegant.
  • Oferă camerei un plus de stil și de personalitate
  • Ușile din sticlă scot în valoare celelalte particularități ale încăperii.
  • Conferă camerei un grad de luminozitate ridicat. Iluminarea este una dintre elementele pe care pun accentul majoritatea designerilor de interior. Ușile din sticlă permit o iluminare naturală mai bună. Încăperile în care pătrunde mai multă lumină naturală conferă o senzație de spațiozitate.
  • Ușile glisante din sticlă pot fi o soluție excelentă de optimizare a spațiului.
  • Pot fi instalate în orice încăpere – indiferent că vorbim despre dormitor, living, hol, baie sau bucătărie.
  • Nu necesită un proces de întreținere dificil. Ușile din sticlă pot fi curățate foarte ușor cu ajutorul unei lavete și a unei substanțe speciale non-abrazivă (pentru a evita zgârieturile) pentru sticlă. Se poate folosi spirt sau sau alcool.
  • Se găsesc într-o gamă variată de modele și stiluri. În funcție de modul în care dorești să amenajezi, poți opta pentru diverse nuanțe.
  • Compartimentări configurabile pe orice dimensiune

Distribuie acest articol


Sună acum Cere ofertă