Termopane: Cum alegem cele mai bune termopane? 4 Condiții
Categorie: tamplarie PVC Etichete: ,

Cum alegeți cele mai bune termopane?

Odată ajuns aici, probabil că vă aflați în etapa construirii locuinței sau în momentul în care doriți să schimbați vechea tâmplărie cu una nouă, mai calitativă. Geamurile de termopan reprezintă o alegere bună într-adevăr, însă multitudinea modelelor existente pe piață la ora actuală vă poate pune în dificultate.

Așadar, în prezentul articol încercăm pe cât se poate să vă ajutăm să simplificați această alegere și să luați cea mai bună decizie. Din nou, menționăm faptul că nu vă putem oferi toate informațiile aici, astfel că vă rugăm ca, acum sau după lecturarea celor scrise mai jos, să luați legătura cu unul dintre consultanții noștri pentru mai multe detalii.

Geamuri de termopan – avantaje

Aceste tipuri de geamuri termopane au foarte multe avantaje comparativ cu cele clasice, însă credem că știți deja acest lucru. Chiar și-așa, în ideea în care se pot afla printre cititorii noștri persoane care să nu cunoască beneficiile acestor produse, ținem să le menționăm succint încă de la început.

Termopanele sunt recunoscute îndeosebi pentru capacitatea lor extraordinară de a menține echilibrul termic interior. Altfel spus, acestea vă vor ajuta să reduceți cheltuielile cu încălzirea, acționând ca o barieră termică izolatoare. Un alt avantaj al lor este dat de faptul că pot asigura și o izolare fonică bună dacă acordați atenție în procesul de selecție numărului foilor de geam, grosimii lor și distanței existente.

Tot la capitolul avantaje, putem vorbi de siguranță sporită, fiind mai robuste și mai rezistente comparativ cu geamurile clasice, și reducerea cantității de căldură care pătrunde în încăperi. Designul termopanelor este și el un punct forte, în prezent acestea găsindu-se într-o varietate de modele, de dimensiuni și în culori diferite.

Cum să alegeți corect geamurile de termopan?

Cu cât cunoașteți mai multe informații despre un produs, cu atât veți lua o decizie mai bună. Așadar, așa cum am promis de la început, vă vom oferi câteva sfaturi și informații despre cum sa alegi cele mai bune termopane.

●      Acordați atenție profilului PVC!

Acesta reprezintă structura solidă pe care se va monta ulterior feroneria și armătura. Elementele din urmă sunt cele care asigură stabilitatea și durabilitatea ferestrei, jucând un rol foarte important și în protecția antiefracție.

La nivelul pieței, profilele de PVC se diferențiază prin numărul de camere (care au rolul de a îmbunătăți transferului termic) și tipul garniturii de etanșare.

Noua generație de ferestre PVC de la Rom Decor, cu profil Salamander Blue-Evolution cu șase camere de etanșare și Stream Line cu șapte camere de etanșare sunt un segment de ferestre de tip premium, ce reușesc să acopere orice nevoie a clienților în privința confortului termic și fonic. Acestea sunt profile de clasa A, de tip SIP Germania, având pereții exteriori de 3 mm grosime și armătură rectangulară din oțel zincat de 2 mm grosime.

Garnitura de etanșare cu care aceste sisteme sunt dotate este de tip EPDM, sudată la colțuri (cea mai performantă la ora actuală), fiind disponibilă pe gri (pentru profilele albe) și pe maro (pentru profilele caserate, pentru a imita lemnul).

●      Alegeți geamul în funcție de necesitățile dvs.!

Într-un panou de termopan pot fi integrate trei tipuri de geamuri: geamul simplu – indicat fiind ca acesta să fie securizat sau de tip duplex (safety glass, format prin lipirea a două sau mai multe panouri de sticlă); geamul termoizolant dublu (format din două foi de geam); geamul termoizolant triplu (format din trei foi de geam).

Trebuie luat în calcul faptul că, în funcție de grosimea geamului (simplu, dublu sau triplu), se va schimba și grosimea baghetei din PVC, care ajută la fixarea acestuia în panoul de PVC.

Calitatea sticlei este, de asemenea, importantă. Aceasta este influențată de grosimea foilor de sticlă (care poate varia între 4 și 6 mm), dar și de distanța dintre acestea (cu cât este mai mare, cu atât asigură un grad mai înalt de izolare).

Sticla geamurilor termopane trebuie aleasă în funcție de necesitățile dumneavoastră. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă în care ferestrele sunt supuse zilnic acțiunii razelor de soare, este indicat să aveți în vedere sticla de tip Low-E (sticlă cu emisivitate redusă, montată în interiorul foilor de geam, ce are proprietatea de a împiedica pierderea căldurii interioare, asigurând astfel o eficiență termică mai mare. De asemenea, ultima generație de sticlă cu protecție 4S – 4 Season asigură această eficiență în toate sezoanele, împiedicând evacuarea căldurii din casă pe timp de iarnă și pătrunderea acesteia pe timp de vară.

Ferestrele realizate din sistemul de profile Blue-Evolution, ce reprezintă cea mai avansată tehnologie disponibilă pe plan mondial la momentul actual, sunt dotate cu cele mai calitative și rezistente geamuri termopane securizate. Acestea asigură un coeficient termic superior, de 1,0 W/ m2K.

●      Asigurați-vă că ați ales corect feroneria!

Feroneria reprezintă ansamblul elementelor componente care garantează susținerea, etanșarea și mobilitatea geamurilor de termopan. Din acest punct de vedere, trebuie să luați în considerare tipul sau tipurile de deschideri ale geamului (simplă sau dublă), dar și capacitatea feroneriei de a răspunde cerințelor de securitate.

Este foarte important ca toate ferestrele, dar mai ales cele de la parterul locuinței, să beneficieze de sisteme eficiente antiefracție. Feroneria standard are un bulb metalic circular care la acționarea geamului ajunge în spatele unui opritor (geamul rămânând astfel închis). Feroneria antiefracție va dispune de doi bulbi, sub formă de ciupercă, care la acționarea geamului vor rămâne blocați într-o fantă specială, ce va bloca astfel orice mișcare greșită.

Ferestrele PVC din noua generație Rom Decor sunt echipate cu feronerie fiabilă Winkhaus, dotată cu puncte de închidere antiefracție dispuse perimetral și cu balamale tratate împotriva coroziunii. Această feronerie ActivPilot este o noutate pe piață și aduce o serie de avantaje considerabile beneficiarilor:

o   grad sporit de securitate;

o   ajustare ușoară;

o   economie din punct de vedere energetic;

o   design atractiv;

o   flexibilitate în echiparea ulterioară. 

●      Apelați la servicii de măsurători și montaj de calitate!

Profilul PVC, foaia de geam și feroneria trebuie să fie de înaltă calitate pentru a vă putea bucura de avantajele generale ale produsului. Dar nu doar calitatea contează, ci și serviciile de măsurători și montaj.

Mai exact, este important ca măsurătorile să fie luate de persoane calificate, nu de către dvs., astfel încât geamurile să se potrivească perfect. De altfel, montajul trebuie realizat tot de către o echipă de specialiști, pentru a vă asigura atât obținerea unor rezultate perfecte, cât și pentru a beneficia de garanție.

Important! Dacă ați ales acest tip de geamuri termopane nu uitați că, pentru a vă bucura timp îndelungat de achiziție, trebuie să acordați o atenție deosebită întreținerii. Întreținerea termopanelor nu este o sarcină extrem de complicată, geamurile putând fi curățate ușor, cu produse speciale și cu ajutorul unei lavete moi. Mai dificilă este menținerea în stare perfectă a garniturilor (care necesită ștergere periodică) și a feroneriei (care trebuie unsă periodic cu un gresant special de calitate).

Mai multe informații despre întreținere sperăm însă să vă oferim într-un viitor articol. Până atunci, nu ezitați să descoperiți gama noastră de ferestre cu tâmplărie PVC și să ne contactați dacă doriți mai multe detalii!

4.5/5 - (13 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă