Cât de sigur este un balcon din sticlă? 3 Aspecte Importante

Un balcon din sticlă închis cu un sistem modern de geamuri glisante poate cu siguranță îmbunătăți stilul și eleganța locuinței tale. Aceste sisteme pot fi folosite atât pentru închiderea unui balcon, cât și pentru închiderea unei terase, reprezentând o soluție modernă, dar și prietenoasă cu mediul, grație plusului de eficiență energetică oferit locuinței.

Deși la capitolul estetică nu ar fi multe de adăugat, există numeroase persoane care își pun semne de întrebare cu privire la durabilitatea și siguranța oferite de un astfel de sistem de închidere balcon sau terasă. Și pe bună dreptate, la urma urmei siguranța familiei este pe primul loc, ținând cont de faptul că sticla este considerată a fi un material fragil.

Tocmai acesta este motivul pentru care sistemele moderne de închidere balcon sau terasă din gama Gemini de la Rom Decor au în componența lor geamuri din sticlă special tratată, cu grosime de 8 mm sau 10 mm (Gemini Slide & Gemini Confort), numită sticlă securizată.

Terasă închisă cu geamuri glisante Gemini
Terasă închisă cu geamuri glisante din sticlă Gemini Slide

De asemenea, există și varianta realizării închiderii unui balcon din sticlă cu sistemul glisant Gemini Thermo Protect, sistem ce constă în geamuri cu 2 foi de sticlă termoizolantă cu grosimea totală de 28 mm.

Pentru a clarifica orice preocupare legată de siguranță, în acest articol vom discuta despre beneficiile unui balcon din sticlă din perspectiva siguranței.

Terasă sau balcon din sticlă: Beneficiile oferite de un sistem de închidere cu geamuri glisante din sticlă securizată

Indiferent că discutăm de o terasă sau un balcon din sticlă, sistemele Gemini sunt o soluție ideală pentru oricine dorește un finisaj modern pentru locuința sa. Acestea vin la pachet cu o mulțime de beneficii, cum ar fi:

Siguranță sporită

Sistemele de închidere balcon sau terasă cu geamuri glisante sunt sigure datorită faptului că au în componența lor geamuri din sticlă groasă și călită, acestea fiind proiectate special să fie mult mai rezistente la impact. Aceasta este realizată cu ajutorul unui proces termic ce implică încălzirea sticlei la temperaturi foarte ridicate, urmat de o răcire bruscă.

Balcon din sticlă Gemini Confort
Balcon din sticlă Gemini Confort

Grație acestui proces special de fabricație, aceasta este foarte rezistentă, și în cazul unui impact foarte puternic, nu se sparge în bucăți ca o sticlă normală, ci în cioburi mici inofensive. Astfel, o terasă sau un balcon din sticlă securizată oferă o siguranță sporită, în comparație cu cele realizate din sticlă normală.

Sticla securizată se sparge la impact puternic în cioburi mici, inofensive
Sticla securizată se sparge la impact puternic în cioburi mici, inofensive

Elemente suplimentare de siguranță

Sistemele cu geamuri glisante din gama Gemini vin la pachet cu câteva caracteristici cheie în materie de siguranță, precum sisteme pentru rezistența la vânt, ploi, zgomot și impact puternic certificate la nivel European.

Sistem de oprire a panourilor de geam pentru a preveni închiderea accidentală
Sistem de oprire a panourilor de geam pentru a preveni închiderea accidentală într-o terasă sau un balcon din sticlă

Panourile de sticlă au fost proiectate să culiseze silențios și ușor într-o direcție sau în ambele părți laterale, având integrate sisteme speciale de blocare brevetate care să prevină deschiderea sau închiderea accidentală a geamurilor, aspecte extrem de importante din punct de vedere al siguranței în cazul în care discutăm de locuințe în care locuiesc copii mici sau animăluțe de companie.

incuietori
5 Modele de încuietori disponibile pentru sistemele cu panouri din sticlă securizată Gemini Slide

Totodată, sistemele de închidere balcon sau terasă din gama Gemini vin la pachet cu diverse modele de încuietori care să asigure protecție maximă împotriva „musafirilor nepoftiți”. Spre exemplu, pentru varianta Gemini Slide există 5 modele de încuietori disponibile în ofertă pe care le-am prezentat în imaginea de mai sus.

Un spațiu protejat de praf, ploaie și vânt ori de câte ori este nevoie

Garnituri și perii de etanșare ascunse în profil pentru a asigura protecție maximă la vânt, ploaie sau zgomot.
Garnituri și perii de etanșare ascunse în profil pentru a asigura protecție maximă la vânt, ploaie sau zgomot.

Sistemele culisante de închideri terase și balcoane cu panouri din sticlă Gemini au elemente de etanșare precum profile pe perete, perii și garnituri între partea culisantă și șinele glisante, pentru un plus de etanșeitate la vânt, apă, praf și zgomot. În plus, acestea au integrate sisteme inteligente pentru drenarea apei de pe suprafața sticlei, pentru a evita infiltrațiile și condensul.

Vedere panoramică neobstrucționată și eficiență energetică sporită

Unul din principalele beneficii ale unui astfel de sistem este o vedere panoramică neobstrucționată, grație panourilor de sticlă fără ramă. Soluția oferă o suprafață vitrată de până la 90% și o priveliște neîntreruptă a peisajului din balconul sau terasa ta, creând în același timp o senzație de spațiozitate.

O terasă închisă cu geamuri glisante Gemini din sticlă securizată
O terasă închisă cu geamuri glisante Gemini din sticlă securizată

În același timp, sistemele de închidere Gemini cu geamuri glisante pentru o terasă sau un balcon din sticlă, oferă o cantitate sporită de lumină naturală. Acest aspect, combinat cu confortul termic și fonic sporit oferit de aceste soluții, este un plus semnificativ pentru eficiența energetică a locuinței.

Îmbunătățirea confortului termic, dar și reducerea cantității de lumină artificială necesară din locuință, sunt măsuri cu un impact direct asupra cheltuielilor la facturile de energie.

Promoția verii pentru toată gama Gemini

Există și o super promoție în desfășurare în momentul de față până pe data de 1 august 2022. Comandă orice sistem de închideri terase sau balcoane din gama Gemini de minim 10.000 lei până pe data menționată mai sus și primești garantat voucher eMAG cadou în valoare de 1000 lei din partea Rom Decor.

Concluzie

În concluzie, sistemele de închideri cu geamuri glisante din gama Gemini reprezintă o soluție modernă, eficientă și sigură pentru locuința ta, indiferent că îți dorești o terasă sau un balcon din sticlă.

Dacă ești interesat și vrei să afli mai multe despre beneficii precum și alte detalii despre toata gama de soluții moderne Gemini pentru închidere balcon sau terasă, atunci te invităm să ne contactezi chiar astăzi.

Experții noștri sunt bucuroși să te consilieze cu privire la proiectul tău de închidere balcon sau terasă, așă că îi poți contacta chiar AICI.

Suntem si pe Facebook! Dă un like paginii noastre AICI pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și promoții de la Rom Decor.

4.7/5 - (7 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă